Ön szereti a zsidókat? A kérdésre nem adható jó válasz. Sem a nem szeretem, sem a szeretem nem helyes. Zsidó ugyanis sokféle van. A becsületeseket, kedveseket, tehetségeseket, nagylelkűeket szeretem, a gonoszakat, irigyeket, a bűnözőket pedig nem. Olyan, hogy "zsidók", pedig nincs. Nem létezik ugyanis olyan ember, akinek csupán egyetlen tulajdonsága van, az, hogy zsidó.
Ön szereti a cigányokat? A kérdésre nem adható jó válasz. Sem a nem szeretem, sem a szeretem nem helyes. Cigány ugyanis sokféle van. A becsületeseket, kedveseket, tehetségeseket, nagylelkűeket szeretem, a gonoszakat, irigyeket, a bűnözőket pedig nem. Olyan, hogy "cigányok", pedig nincs. Nem létezik ugyanis olyan ember, akinek csupán egyetlen tulajdonsága van, az, hogy cigány.
És szereti ön a magyarokat? A kérdésre nem adható jó válasz. Sem a nem szeretem, sem a szeretem nem helyes. Magyar ugyanis sokféle van. A becsületeseket, kedveseket, tehetségeseket, nagylelkűeket szeretem, a gonoszakat, irigyeket, a bűnözőket pedig nem. Olyan, hogy "magyar", pedig nincs. Nem létezik ugyanis olyan ember, akinek csupán egyetlen tulajdonsága van, az, hogy magyar.

Szerző: Bornai Tibor  2012.12.05. 23:22 361 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr814950103

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mese a földbegyalult királyságról 2012.12.05. 23:44:55

Franciaországban tévedésből földbe gyalultak egy kastélyt. A négyszögletű kerek erdőben azonban már meg sem lepődünk ezen. Itt mindennapos az ilyen tévedés. Egyszer volt, hol nem volt, a négyszögletű kerek erdőn túl, de az Óperenciás tengeren in...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pandaagi 2012.12.06. 10:48:46

ez a lenyeg. minden altalanositas rasszizmus.
szerintem sokan igy gondolkodunk. remelem.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.12.06. 11:37:51

"Nem létezik ugyanis olyan ember, akinek csupán egyetlen tulajdonsága van, az, hogy magyar."

de van. sajnos...

Gyáli úr 2012.12.06. 15:27:29

Természetesen van olyan, hogy zsidó, cigány és magyar. Ahogy van például mopsz, boxer és labrador is. Én például jó eséllyel meg tudom mondani egy szembejövő emberről, hogy cigány vagy zsidó. Kivételek mindig vannak.

Az pedig, hogy minden általánosítás rasszizmus, egy nagyon durva általánosítás.

Gyáli úr 2012.12.06. 15:31:00

Az előző hozzászólásomhoz hozzáfűzném, hogy természetesen tisztában vagyok vele, hogy az emberek között nem fajták vannak, hanem rasszok. A kutyás hasonlatom csak analógia, és senkit nem szándékoztam vele megsérteni.

Horváth Gyula 2012.12.06. 20:38:22

A világot végig járva, én csak két embertípussal találkoztam, a jó emberekkel és a rossz emberekkel, de nem találkoztam semmilyen megkülönböztetéssel. A Föld bolygó nevezetű helyen csak a természet van a rendkívül kártékony emberekkel, az én reményem, hogy ez a megállapítás rövidesen okafogyottá válik. Mert mindenki a Föld anya űrhajón utazik bármilyen meggyőződéssel. Kezdj el mosolyogni minden élőlényre!!!!!!!!!!!!!!!!! Öreg Tavirózsa

Horváth Gyula 2012.12.06. 20:40:16

Én az embereket szeretem minden megkülönböztetés nélkül, próbáld ki te is.

Rocky 2012.12.07. 09:09:40

"Ön szereti a zsidókat? ... a gonoszakat, irigyeket, a bűnözőket pedig nem. Olyan, hogy "zsidók", pedig nincs. Nem létezik ugyanis olyan ember, akinek csupán egyetlen tulajdonsága van, az, hogy zsidó."
Viszont olyan ember létezik aki sok más tulajdonsága mellett "gonosz, irigy, bűnöző és zsidó", én ezeket az embereket nem szeretem! De ettől még remélem nem vagyok antiszemita, ugye?!

Rocky 2012.12.07. 09:11:00

Olyan ember sem létezik egyébként akinek egyetlen tulajdonsága az hogy gonosz. Vagy irigy. Vagy bűnöző.

Rocky 2012.12.07. 09:21:40

Ha a "becsületes, kedves, tehetséges, nagylelkű" magyarokat, jobban szeretem, mint a "becsületes, kedves, tehetséges, nagylelkű" zsidókat és cigányokat, akkor az nem szép dolog?

Azt gondolom, a zsidók is jobban szeretik a "becsületes, kedves, tehetséges, nagylelkű" zsidókat, mint a "becsületes, kedves, tehetséges, nagylelkű" magyarokat és cigányokat.
És a cigányok is jobban szeretik a "becsületes, kedves, tehetséges, nagylelkű" cigányokat, mint a "becsületes, kedves, tehetséges, nagylelkű" zsidókat és magyarokat!

Ez így természetes szerintem. A "jobban szeretik" kifejezés alatt nem azt értem, hogy utálják helyette a többieket. Csak jobban szeretik választott csoportjukat.

Nem kellene szerintem elvenni az emberektől azt az ~"erőt", hogy közösségekben, magukfajtákkal jobban érzik magukat, kevésbé félnek stb...
DE ez csak akkor jó, ha nem jár automatikusan kirekesztéssel, a másik csoport kárára való érveléssel, érdekérvényesítéssel.
A közösségek, az együvé tartozás jó dolog. A gyökértelenség, az evidenciák teljes megkérdőjelezése veszélyes és csak személyre szabottan megvalósítható törekvés.

jodi 2012.12.07. 10:36:36

szeretet is sokféle van. van aki nem szereti tökfőzeléket, vagy a mézes kenyeret. jézus szerette a gonoszakat, irigyeket, a bűnözőket. jó példával járt előttük. vagy tükröt mutatott. :) SZERintem SZERessünk mindenkit SZERetni.

Sikipaci 2012.12.07. 11:24:15

Rocky, mi a helyzet velem, aki becsületes, kedves, tehetséges, nagylelkű magyar zsidó vagyok, sőt negyed magyar paraszt, negyed magyar proli és fele magyar zsidó?

szárnyas 2012.12.07. 11:28:32

@Horváth Gyula:

És te melyik vagy? Ki dönti el, hogy az elkövetett bűn milyen súllyal esik latba?

Szerintem ennél összetettebb az emberek megítélése.

Patreides · patreides.blog.hu 2012.12.07. 12:42:06

@Gyáli úr: Senki nem vonta kétségbe, hogy létezik olyan, hogy zsidó, cigány, és magyar. Sőt, olyan is van, hogy magyar zsidó, és magyar cigány. (Bár ebben a tekintetben sok cigány ugyanolyan rasszista módon fogalmaz sokszor, mint sok rasszista magyar. De a legtöbbször mindkét oldalon a tudatlanság, a túl egyszerű gondolkodás a bűnös, és nem ideológiai rasszizmusról van szó. Utóbbi kisebb arányban van jelen, egyelőre.)
A kérdés az volt, hogy Ön szereti-e a zsidókat.
És erre volt a válasz az, hogy ennek a kérdésnek így nincs értelme, mert önmagában az, hogy zsidó (cigány, magyar, stb.) nem ír le egy embert, azt, hogy szeretem-e, vagy nem szeretem, az emberi tulajdonságai döntik el.
Ismétlem: az Ön szereti-e a zsidókat kérdésre nem válasz az, hogy de igenis léteznek zsidók (származás szerint, vallás szerint), mert ezt senki nem vonta kétségbe.
És valóban, nem minden általánosítás rasszizmus. Csak az ostoba, és az embereket származás szerint megbélyegző általánosítás az.
Ami csak ostoba, de nem az emberek származására, hanem mondjuk a nemére (a minden férfi ilyen vagy olyan, illetve a minden nő ilyen vagy olyan), vagy éppen a hajuk színére (a szőkék ostobák) vonatkozik, az nem rasszizmus, csak rasszizmushoz hasonló ostobaság.
De természetesen van értelmes általánosítás is, például a "minden bogár rovar", vagy a "minden folyadékba mártott test..." egyáltalán nem ostobaság.

Patreides · patreides.blog.hu 2012.12.07. 12:52:11

@Rocky: "Ez így természetes szerintem. A "jobban szeretik" kifejezés alatt nem azt értem, hogy utálják helyette a többieket. Csak jobban szeretik választott csoportjukat."

Egy dologban tévedsz; a származás nem választás kérdése.
Ezért is esik más súllyal latba az olyan általánosítás, hogy pl. "minden román ilyen meg olyan..", mint a "minden rendőr (postás, vasutas)" ilyen vagy olyan típusú kijelentés.
Mert a foglalkozását (barátait, hobbiját...) az ember maga választhatja, a felmenőit nem.
Akkor sem, ha valamikor, valahol egy megveszett társadalomban, az őrült törvényeik szerint éppen internálás (az USA-ban a II. világháború idején a japán származásúaknak, Magyarországon az ötvenes években az arisztokrata származásúaknak, vagy gazdagabb parasztoknak), vagy halál (a II. világháború alatt a zsidó származásúaknak) jár érte.

Maretz 2012.12.07. 12:53:10

@Sikipaci:

Az csak is Tőled függ, hogy mi van Veled. Ha állandóan Izraellel foglalkozol, meg antiszemitizmussal, meg fasisztázol, meg genetikailag alávalózod a magyarokat, akkor meghoztad a döntésedet, és eképpen is fog Veled bánni a többi magyar...

Amilyen az adjon'Isten, olyan a fogadj'Isten. Szerintem az identitását mindenki maga választja meg, de aztán ne csodálkozzon, ha mások aszerint bánnak vele.

Ha valaki nyilvánvalóan a zsidó identitását helyezi előtérbe a magyarságával szemben, akkor miért csodálkozik, ha zsidónak tartják?

Ha valaki a zsidó közösséget preferálja, ha a többi zsidót helyezi előtérbe a kapcsolataiban, akkor miért csodálkozik azon, ha a magyarok meg inkább a magyarokat preferálják?

Maretz 2012.12.07. 12:54:28

@Patreides:

Szerencsére manapság az identitását többnyire mindenki maga választja magának, nagyon marginálisak azok a csoportok, akik származás alapján szeretnének diszkriminálni...

Sikipaci 2012.12.07. 14:32:10

@Maretz: Csak a lényeget nem vetted észre. MAGYAR ZSIDÓ vagyok. És bocs, de fáj, hogy a nagyszüleimet elégették, és fáj az is, hogy cigánygyerekeket lőttek le, és fáj, hogy Erdélyben nyomorognak a magyarok.

mojsele 2012.12.07. 14:57:45

Ha ha ha ha ha

Rocky az tipikus , gyerek korában elnyomott , kis farokkal megáldott , kissebségi komplexusban szenvedő , magát magyarnak nevező de indentitásával kapcsolatban nem lévő ember típusa . :)

Rocky 2012.12.07. 18:07:39

@Sikipaci:
"Rocky, mi a helyzet velem, aki becsületes, kedves, tehetséges, nagylelkű magyar zsidó vagyok, sőt negyed magyar paraszt, negyed magyar proli és fele magyar zsidó? "

Mi lenne? Baromság az egész poszt, azért próbáltam humorizálni az ügyön.
Értelmes ember a másikat alapból nem utálja, nyitott a másikra, érdekli, kíváncsi rá, bármilyen származású is legyen. Felebaráti szeretet.

Aztán ha pár mondat, gesztus, vélemény után az jön le, hogy nem vagyunk egy hullámhosszon, akkor tipli.
Ha normális vagy, akkor ezt megérted, elfogadod. Ha nem, akkor elkezdesz antiszemitázni, magyargyűlölőzni, rasszistázni.

Na az ilyet meg utálom. Rászolgált a felebaráti szeretetem megvonására.

Rocky 2012.12.07. 18:11:18

@mojsele:

Hú aztán te az agyamba, nem is, a gatyámba látsz! :)
Lényeg, hogy rengeteg észérvet írtál, nem is tudok ilyen szellemi magasságokba emelkedni, sajnálom!

Rocky 2012.12.07. 18:19:49

@Patreides:

Az a választás kérdése, hogy mennyire helyezed saját magadat ebbe az ide-oda tartozom játékba.
Ha nagyon firtatod, kérkedsz a származásoddal, akkor milyen jogon várod el másoktól, hogy elsősorban az egyéb tulajdonságaid alapján ítéljenek meg?
Ha nem kérkedsz vele, akkor jogosan várhatod el, hogy ne a származásod alapján felállított sztereotípiákkal ítéljenek meg.

Rengeteg zsidó ismerősömnél megfigyeltem, hogy a második mondatukba belefűzik egy ismeretlennel való találkozásukkor, hogy ők zsidók. Miért? Ha a másik is az, akkor együtt örvendeznek, ha nem, akkor...
Én meg zsidónak nézek ki, de nem vagyok az. A nevem meg morva eredetű. Na akkor én egyáltalán magyar vagyok?

Tiborpapa 2012.12.07. 19:34:14

De jó is lenne, ha ennek a posztnak nem lenne értelme!

Sikipaci 2012.12.08. 05:47:54

@Rocky: Azért az némi túlzott önbizalomról tanúskodik, hogy Te mondod meg, hogy ki a normális és ki nem.
"Magyargyűlölőzni"- micsoda marhaság!

ledo76 2012.12.08. 06:42:09

@Rocky: Nekem meg a legtöbb zsidó ismerősöm nem foglalkozik vele (egyébként is messze ez a többség). Akinek kettős az identitása az se baj. Egyébként itt van a kutya elásva, mert ezt nem bírják sokan elviselni (te sem). Persze van egy hangos kisebbség aki lenézi a "honfitásait", csípőből antiszemitázik, és ideologizálja zsidó származását, védi Izrael politikájában a védhetetlent, de ez emberi (jellembeli) hiba. Ettől még ezt nem kéne egy egész népcsoportra vetíteni. Erről szól a poszt.

gelsystem 2012.12.08. 07:02:48

@Tiborpapa: igen, jó lenne!
- ön szereti a zsidókat-cigányokat-magyarokat? - egy nagyon alattomos szándékot előrevetítő provokatív és legfőképpen RASSZISTA kérdés!
hűen tükrözi kishazánk szellemi-mentális színvonalát, hogy lassan-megkerülhetetlenül rákényszerítenek mindenkit a "betagozódásra". innen következik:
1. aki nincs velünk, az ellenünk van...
aki nem szereti a zsidókat-cigányokat-magyarokat, az antiszemita!
ma sajnos ez van:(
nem lehet saját szuverén véleményed az, hogy "haggyanakbékén ezzel a szarsággal nem nyilatkozol", szeretnél beleszürkülni a saját világodba...bazzze, nem hagyják, állandóan támadnak, provokálnak.
.
ugyanerre az analógiára:
2. ha nem szereted a melegeket akkor homofób vagy...
és akkor én szeretem-e a zsidókat-cigányokat-magyarokat?
LESZAROM!!! nem érdekel! hagyjanak élni! élni és élni hagyni!

piszt-ráng 2012.12.08. 08:49:40

@Gyáli úr: Kinológus barátom! Én úgy tudom a vizsla puli egy határozott emberi szelekció végterméke amely egy bizonyos feladatra való alkalmasság kialakítása volt a fajon belül egy fajtára.Alkalmatlant nem szaporították tovább,csak a legjobb egyedeknek lehetnek utódai és sorolhatnám....Szóval a magyar ilyen vagy ezek után képzeled el ,hogy így legyen.Szerinted Orbánnak,Vonának "A" törzskönyve van?Hány kitűnő minősítés kell hogy az utódaik megmaradhassanak "A" pedigrével és ne korcsok legyenek.Azzal,hogy felismerem,hogy vizsla azért még nem tud vadászi de nagyon sok korcs meg kitűnően teljesít.Soproni lőtéren ,magyar erdésztechnikus tanulók megölték a lőtér vezetőjét.Ezért az erdészek nem gyilkosok!!!Genetikailag a cigányok jól zenélnek,ezért a konzervatóriumba csak ők kerüljenek be?Én magyar vagyok,de sok zsidóra,cigányra felnézek és tisztelem Őket.

mozso18 2012.12.08. 08:59:06

@Patreides: Kedves Barátom! Pedig bizony Te választod a származásod.
Fontos kérdés még, hogy ki is vagy TE valójában. Ha a formával (testtel) azonosítod magad. akkor tévedésben vagy. Testedet megkapod, kiválasztod és benne élsz 60-70 évet (jobb esetben). Nem különb az épp most rajtad lévő ruhától.
Ugye szoktad mondani, hogy van neked ruhád, van neked orrod, van neked kezed. Tehát, ha ezek vannak neked, akkor ez nem Te vagy.
További szép napot és jó gondolkodást kívánok!

mozso18 2012.12.08. 09:04:59

@jodi: SZER (ősi magyar kifejezés) = égi törvény
Szeretet csak egyféle van. Isteni. A Földön megnyilvánuló "szeretetek" többsége csak üzlet.

szkepi 2012.12.08. 23:10:50

és ha valaki 100 zsidóból nyolcvanat, 100 magyarból negyvenet, 100 cigányból 10et szeret?

és ha valaki aki zsidó és több zsidót szeret, mint cigányt, stb...

vagy ha valaki többet tolerál mint magyar magyar embertársának, mint a cigánynak?

szng 2012.12.09. 11:37:39

A kérdés volt provokatív, erre mindenki ugrik. Innen indul a probléma kedves Bornai Tibor. Ez volt a szándék, nem más - csak hogy tisztán lássunk.
Innentől kezdve már csak azon vitatkoznak, amin nem kellene egy normális társadalomban.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2012.12.10. 09:13:18

@Maretz: "Szerencsére manapság az identitását többnyire mindenki maga választja magának"

Ja. Csanád is kiválasztotta. Aztán nem utána ment a nem-választható verzió? És melyiket tekitették hirtelen a párttársai a fontosabbnak?

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2012.12.12. 12:05:58

Szia Tibor, eddig nem kommenteltem rettenetes hülyeségeidet, mert gyerekkorom óta szeretlek és tisztellek. '90-91 környékén minden KFT koncerten ott voltam az első sorban, egy idő után tán fel is ismertél, kevés nálam nagyobb rajongótok volt.
De most nem bírom tovább, idemásolok egy szövegrészletet, amit TE írtál:

"A barátom rég nem láttam már,
pedig érte tényleg nagyon kár,
megőrült, és politizálni kezdett.
Az egyik zászló alá állt,
süketté, elvakulttá vált,
nagyon sok jó barátot vesztett."

És szívem szerint minden egyes posztod alá bemásolnám. Nem ismerlek fel, valami nagyon rossz történhetett veled.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2012.12.12. 20:14:17

@Gyáli úr: Ne magyarázd szerintem, a bélyeg már úgyis rajtad van, a tények meg kutyát nem érdekelnek! :D

orbanazisten 2012.12.13. 12:15:26

A válaszom, csak úgy mint a Svédeket, vagy a Japánokat, vagy a Spanyolokat, vagy a Prilézeket, vagy bármely más náció tagjait.De az életemben volt egy, két Zsidó akit igencsak szerettem, kivétel nélkül nőneműek voltak. De voltak, vannak Zsidó barátaim, de vannak nagyon jó Jordán és Egyiptomi barátaim is. De pl.egy Palesztin emberem borzasztóan átvert.Vannak Görög barátaim, és Macedón barátaim is, de vannak ellenségeim is mindkét nemzetből. És ez vonatkozik a Magyarokra is. de azt azért hozzá teszem, hogy a legtöbb csalódást a magyarok okozták, de ez valószínűleg azért van mert itt élek, és itt van a legtöbb emberi kapcsolatom. Sima statisztika.

fishandchips 2012.12.13. 13:55:01

Karinthy már 38-ban megírta nagyjából ugyanezt:

"Az új alkotmány így érvel: a zsidók csalnak és erőszakoskodnak, büntessük meg a zsidókat. Nem gondolja, hogy ez a fogalmazás az alkotmány tulajdon gyengeségének bevallása? Hiszen egy párt vagy rendszer azzal a biztosítékkal veszi át a kormányt, hogy az általa hozott törvényeknek érvényt tud szerezni, végrehajtó erő birtokában van, amellyel féken tarthatja a visszaéléseket. Ha így volna - nem volna elég azt mondani: büntessük a csalást és erőszakot - a csalókat és rablókat! Lévén nekem erkölcsi erőm megkülönböztetni és anyagi erőm lesújtani rájuk? Ha aztán kiderül, hogy sok a zsidó köztük - annál rosszabb a zsidókra nézve! S ha mind zsidó lesz - kell-e igazságosabb és véglegesebb elintézése a zsidókérdésnek? De addig - maradjunk csak a spanyolviasznál, a mi bölcsességünknél, mely szerint két ember jobban különbözik és jobban hasonlít, mint két fajta."

mek.oszk.hu/06800/06830/06830.htm#143

Imre Csizma 2012.12.14. 08:27:33

Kedves Tibor!Kiválóan fogalmaztad meg!Nagyon igaz,amit írtál.Én is így gondolom,csak nem tudtam ilyen jól megfogalmazni.

M426 2012.12.15. 18:23:42

Óh, tényleg...Mondjuk, például a kábeltolvaj, a mentős- és tanárverő sem mind roma. Csak tízből kábé nyolc.
Az emberi természet már csak ilyen. Nagy hibája az túlzó általánosítás :)

fellegajtónyitogató 2012.12.16. 00:52:25

@M426: mint tudjuk..nem előítélet ez, csak tapasztalat...

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2012.12.21. 21:30:38

Lea kalappal, milyen szimpatikus, normális blogod van. Miért csak most tudom meg, hogy internetes naplót vezetsz? :D

evaandrea 2012.12.31. 19:14:39

Az embereket szeretem. A jókat, és néha még a kicsit rosszakat is. A származást oly butaság cimkézni, hisz az emberi minőséget nem ez határozza meg.

rezvez 2013.01.05. 17:17:22

De zsidó kárpótlás az van. No nem olyan, hogy az általuk okozott kárt megtérítik.

yardbirds 2013.04.03. 18:01:07

Stimmel, így gondolom én is. Vannak olyan zsidók, magyarok, szlovének, oroszok, akik ilyenek, meg olyanok. Az övéké, vállalják el, ahhoz semmi köze a többi zsidónak, magyarnak, orosznak, szlovénnek.
De ez visszafelé is tétel, ha valaki közülük valami disznósága miatt a többiek háta mögé bújik, velük takarózik: na az antiszemita, magyarellenes, cigánygyűlölő, hiszen besározza a közösséget.
Moldova mondta: csak nem fogok zsidó létemre cigányra rosszat mondani?
Melyikre?

virgo 2013.04.04. 12:53:30

Egyéneket szeretek, vagy nem szeretek.

virgo 2013.04.04. 13:05:26

Amúgy az ember szükségképpen általánosít, ami önmagában nem olyan nagy baj, de ezekkel mindig rugalmasan kell bánni. A tévedés jogát fenntartom, leptek már meg emberek, jó és rossz értelemben is, olyanok is, akik már benne voltak a skatulyában erősen. Ilyenkor felül kell vizsgálni a prekoncepciókat, vagyis képesnek kell lenni erre.

szabzero 2013.04.04. 15:59:06

Én azokat az embereket nem szeretem, akik lopnak, rabolnak, gyilkolnak és teli vannak velük a börtönök. Meg azokat sem, akik elfoglalják mások hazáját, akik pénzpiacon szívják a többi ember vérét, egyre nagyobb tőkét összeharácsolva, hogy jusson minden család 8-10 utódjának. Amúgy szeretem az embereket..

Ferenc Takács 2013.04.05. 10:55:16

Kedves Tibor!
Egy olyan oldalról szeretném megközelíteni ezt a kérdést, amely nem általános. Néhány Szentírásból vett idézettel, először a szeretetről, hogy kit kell szeretni:
5Móz 6,5
Szeresd azért az URat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből!
Mivel Isten a maga képére és hasonlatosságára teremtette teremtményét Ádámot és Évát, ezért az istenképűségért őket és utódaikat is "kell" szeretni. Ezért is mondja Jézus:
Mt 5,43-46
"Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet.
Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy legyetek mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak.Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok?
Tehát minden embert szeretni kell(ene).
Isten gyermekeinek tulajdonsága, hogy ez a felülről való szeretet árad rajtuk keresztül a szeretetlen világba.
Egy másik oldalról megközelítve is ugyanez az eredmény jön ki:
Gal 3,24-28
Tehát a törvény nevelőnk volt Krisztusig, hogy hit által igazuljunk meg. De miután eljött a hit, többé nem vagyunk a nevelőnek alávetve. Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. Akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöttétek magatokra. Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.
Szeretettel Takács Ferenc börtönmissziós 19 éve, aki ott is szeretem az embereket Istenért.

Dana1 2013.04.05. 13:08:49

...az a baj ,hogy egy témát boncolgatunk ,miközben a blog célja teljesen más..Bornai Tibot elhagyja Magyarországot azt a helyet ,ahol 20 évig élt és alkotott.Elhagyja ,mint sokan mások ,akik nem tudnak megélni a mostani nagyon nehéz gazdasági helyzet miatt..Sokan vagyunk így..én örülök ,hogy van hova mennie és van egy új haza ,ahol ugyan úgy befogadják tisztelik ,mint eddig Magyarországon.remélem a blog írója is olvassa az előttem szólót..." Tehát a törvény nevelőnk volt Krisztusig, hogy hit által igazuljunk meg. De miután eljött a hit, többé nem vagyunk a nevelőnek alávetve. Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. Akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöttétek magatokra. Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.
Szeretettel Takács Ferenc börtönmissziós 19 éve, aki ott is szeretem az embereket Istenért."

Dana1 2013.04.05. 13:11:11

"Ahonnan eszek, oda biztos, hogy nem sza...k."

Dana1 2013.04.05. 13:20:05

@jodi: Na ez a lényeg!! Sajnos ma már nem tudunk normálisan az utcán egymáshoz szólni(ismeretlenkén)..csak a rosszindulat a gyanakvás,félelem.Az ismerősökkel szemben pedig az irigység ,féltékenység,állandó negatív vélemény nyilvánítás,"fikázás".....stb létezik ..persze van kivétel ,de nagyon kevés..nem kellene blog témáját ennyire kiélezni !az ember-ember viszonya az alap probléma !

Mikrobi 2013.04.05. 13:37:01

Én minden embert szeretek. De nem minden ember szimpatikus nekem. És vannak népek, amelyeknek egész sok tagja nem szimpatikus nekem, sőt, dühbe gurulok, ha a viselkedésükről, tetteikről hallok. De azért őket is szeretem.

Mikrobi 2013.04.05. 13:40:18

@Dana1: érdekes, a karácsony előtti interjúban a rádióban még azt nyilatkozta, hogy nagyon boldog a kis faluban, az erdő szélén, ahol lakik, ott tud jól alkotni, nem beszélt anyagi gondokról, a megbecsültség hiányáról sem. Mindenesetre, ha elhagyja az országot, ebből a posztból lehetetlen nem kihallani a burkolt választ Gerendás Péternek. És ezt köszönöm is neki!

kvadrillio 2013.04.05. 15:28:39

NEMTOM MIRE IS GONDOLHATSZ ?!DE !
ÉN, ÚGY GONDOLOM SOROS GYÖRGY ZSIDÓ.
EGYETLEN JÓ TULAJDONSÁGA VAN, JÓL TUD HEDGERFUNDOLNI MÁSOK KÁRÁRA. EMBEREK, ORSZÁGOK KÁRÁRA.
NU !
AZ ILYEN ZSIDÓKAT NEM SZERETEM !
BOCSI....FEJBE TUDNÁM LŐNI !!+!+.

dadddd 2013.04.05. 15:31:29

A "cigány" vagy "zsidó" sokkal inkább egy viselkedési formát jelent, ami többségében egy adott embercsoportban fordul elő.
Amíg ezt nem értjük meg, és nem találunk rá megoldást, semmi sem fog változni.

Bellagio 2013.04.05. 15:34:47

A bejegyzest elolvasva meg voltam gyozodve arrol, hogy a kommentek tele lesznek agyhalott antiszemitak frocsogeseivel.

Orommel latom, hogy nem igy van. Igaz is, a megfogalmazottakon nem tudnak fogast talalni, meg az o egyszeru gondolkodasmodjukkal sem.

Fejesrob 2013.04.05. 15:37:08

Hihetetlen ez a képmutatás. Elmagyarázza a blogger.

Mikor ütöttek le valakit zsidóságáért? Hallottál te olyat, hogy valakit azért nem alkalmaztak mert zsidó?

Antiszemitizmus azt jelenti, hogy utálod azokat az általában foltos múltú , balliberális pártok tenyeréből táplálkozó dísz-zsidókat, akik abból élnek, hogy a te utálatodat antiszemitizmusként a többi zsidóra is értik.

Határolódjanak el ezektől a zsidók, hiszen Heller, Kertész és a többi zsidóként határozza meg magát a magyarokkal szemben.

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2013.04.05. 15:44:19

És szereti ön a piros ruhákat? A kérdésre nem adható jó válasz. Sem a nem szeretem, sem a szeretem nem helyes. Piros ugyanis sokféle van. A pólókat, zoknikat, a pamutot szeretem, a nadrágokat, műszálasakat, a nehezen vasalhatóakat pedig nem. Olyan, hogy "piros", pedig nincs. Nem létezik ugyanis olyan ruha, aminek csupán egyetlen tulajdonsága van, az, hogy piros.

És szereti ön a túrós palacsintákat? A kérdésre nem adható jó válasz. Sem a nem szeretem, sem a szeretem nem helyes. Túrós ugyanis sokféle van. Az édeseket, mazsolásokat szeretem, a nyerset, savanyúkat, túl citromosakat pedig nem. Olyan, hogy "túrós", pedig nincs. Nem létezik ugyanis olyan palacsinta, aminek csupán egyetlen tulajdonsága van, az, hogy túrós.

Folytathatnám, de szerintem úgysem érted, miről próbálok beszélni.
Inkább elhatárolódok magamtól.

különvélemény 2013.04.05. 15:47:56

Ha most eltekintünk a 60-as iq-val rendelkezőktől, akkor a legtöbb ember egy magatartásformára gondol, amikor zsidózik, cigányozik.

Négerre is lehet mondani, hogy ne cigánykodjál már, mert a legtöbben nem faji jelzőként gondolnak a dologra.
Azt csak a szélsőségesek vallják, azok meg kit érdekelnek, a világon mindenhol vannak olyanok.

A jelzők arra vannak, hogy egyszerűbben eligazodjunk a világban.
Sajnos egyes jelzőkkel visszaélnek minden oldalról.
Arra, hogy "ne legyél már ilyen skót" nem fogja rá senki a rasszista jelzőt, pedig ugyanaz.

röhögő 2013.04.05. 15:47:57

Akkor mi is elhatárolódhatunk a hasonló magyaroktól? És akkor az sem baj ha kimondjuk hogy magyar? Akkor az ugye nem lesz magyarozás?

Citronyuszi 2013.04.05. 15:48:04

na ez a cikk végre megmondja a tutit... kurucra nem teszik fel? :D

Nocomment 2013.04.05. 15:50:56

@Mikrobi: ez egy 2012 decemberi poszt, aligha a Gerendásra reagált.

Martian (törölt) 2013.04.05. 15:53:01

@Fejesrob: "Mikor ütöttek le valakit zsidóságáért?"

Volt 1-2 ilyen eset, tele is volt vele a sajtó...

Don T. Boy · http://m69.freeblog.hu 2013.04.05. 15:53:29

"Olyan, hogy "cigányok", pedig nincs. Nem létezik ugyanis olyan ember, akinek csupán egyetlen tulajdonsága van, az, hogy cigány."

Olyan, hogy "zenészek", pedig nincs. Nem létezik ugyanis olyan ember, akinek csupán egyetlen tulajdonsága van, az, hogy zenész.

prukker 2013.04.05. 15:57:44

@pandaagi: ööö... de te most akkor rasszista vagy?

Fejesrob 2013.04.05. 16:00:17

@különvélemény: A fogalomzavart az okozza, hogy a zsidóknak van egy meglehetős szélsőségük, még itthon is.

Itthon politikai és nem vallási szélsőség, a legtöbbjétől ez érdekes is lenne, hiszen nem is olyan rég, súlyos komcsi volt, ráadásul családilag is, azaz a szocializáció sem zsidó, hanem kommunista.

A probléma az, hogyha ezt kritizálod, kiröhögöd, te vagy az antiszemita. Ő magát okosan együtt kezeli a többi zsidóval, feltapad rájuk, hiszen így nem lesz külön kaszt. A többi zsidónak pedig fontosabb a közösség, minthogy elhatárolódjon ezektől, hiába zsidók, kilökje őket, ti nem zsidóként, hanem X,Y-ként voltatok árulók, korruptak, magyargyűlölők, haszonlesők.

A külföldi nem is érti ezt, hiszen neki a Heller, Kertész, Konrád név semmit nem mond, nem feleltei meg saját nemzetének árulóival, korruptjaival, eltartottjaival.

Stabilo 2013.04.05. 16:02:23

Jó poszt. Kell rá egy rózsaszín masni, néhány szívecske, egy világbéke jel és simán eladható Valentin napon és hasonló ünnepeken.
A valóság ezzel szemben az, hogy az emberiség történelme folyamán, az erőszakos halállal meghaltak 99%-a azért halt meg, mert pont zsidó, magyar, bungáliai vagy kamcsatkai volt. Semmi másért.
Sajnos ilyen a világ, igenis lehet utálni valakit csak azért mert magyar vagy zsidó. Senki ne higgye, hogy ő maga nem tudna így tenni, mert tudna.

Fejesrob 2013.04.05. 16:03:34

@Martian: Egyetlen ilyen esetről tudok, a másikról kiderült, hogy kamu.

Ugye szerinted is túlzás lenne általánosítani.

Khonsu 2013.04.05. 16:03:43

Tulajdonképpen ki számít zsidónak? Mert egyértelműen ezt még ők maguk közt sem tudják meghatározni. Mint ahogy a magyarra sincs egyértelmű definíció. Mindkét nép annyira kevert már, szerintem nem sok maradt az eredeti rassz jegyekből. Olyat is olvastam, hogy a honfoglaló magyaroknak még mongoloid vonásaik lehettek, hol vagyunk már attól... Mint ahogy a mai zsidók többségének semmi köze Izraelhez, mert valójában egy kaukázusi nép leszármazottai, akik egykor felvették a vallást (innentől helytelen még az antiszemita megnevezés is, mert nem is ahhoz a népcsoporthoz tartoznak). Akkor ugye vannak akik már nem tartják a hagyományokat, olyanok is akik nem is tudják, hogy zsidó származásúak(is) (állítólag ezért van az, hogy 100 ezerre tippelik a számukat az országban mégis kb csak 10 ezren vallják annak magukat). Ott vannak még akik felvették a vallást, de nincsenek zsidó őseik. Tehát míg azért sok népnek vannak olyan rassz jegyeik ami alapján egyértelműen besorolhatók az abba tartozók, addig szerintem a zsidókra (és a magyarokra) történelmi okokból ez már rég nem igaz.

Fejesrob 2013.04.05. 16:04:22

@Stabilo: Vagy palesztin volt. Igen, ilyen a világ.

DezInf 2013.04.05. 16:06:23

@Fejesrob:

Robika,agyadra ment az osztályharc :)))))
Neked még a kupiba is a libsik jutnak az eszedbe:D

kvadrillio 2013.04.05. 16:06:28

@Khonsu: A zsidókat az ókorban hébereknek is nevezték, egyes nyelveken a mai napig a héber népnév alakváltozataival jelölik őket (például olasz ebreo, orosz еврей, jevrej, román evrei). A 19. századtól a 20. századi rendszerváltásig a magyarországi zsidók gyakran inkább az izraelita, mintsem a zsidó névvel jelölték önmagukat.
Meghatározása és kialakulása [szerkesztés]

A zsidó hagyomány szerint - amit nagy részben a régészeti leletek[3] és a nyelvészeti kutatások[4] valamint genetikai vizsgálatok[5] is alátámasztanak - a zsidóság a Köz........

hmmm...hmmm.....nu ennyi ebből elég is vótt !

Fejesrob 2013.04.05. 16:06:52

@Khonsu: A legutóbbi népszavazáson 12.800 ember vallotta magát zsidónak.

Fejesrob 2013.04.05. 16:07:45

@DezInf: Nem, a libsik nekem a börtöntöltelékről jut az eszembe, kismajom:)

-Musashi- 2013.04.05. 16:09:24

Ha 10 cápából 8 rátámad az emberre akkor azt mondják hogy az a cápa ember evő faj,pedig van 2 amelyik nem. Nagy gond idehaza,hogy divat lett folyton rasszizmust kiáltani. Mindnél hangosabban kiabálják,annál inkább lesznek akik követik.Ezt módszert használja ki minden szélsőséges irányzat is.Már ott tartunk hogy ha semmi többet nem állítok,csak azt mondom egy emberre hogy ő zsidó,vagy ő cigány,akkor simán lehet a rasszizmussal billogozni.Akkor is ha tényleg az. Szerintem egy demokráciában mindenkinek szíve joga hogy kit szeret,és kit nem. Persze mind addig amíg nem árt annak akit nem szeret.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2013.04.05. 16:10:49

@Gyáli úr: 10 pontos! De tökmindegy úgyis mint mondasz nekik. Már az, hogy levegőt vehetsz, rasszizmus. És emberek is csak egy félék vannak bárhogy is nézzen ki. A kínai és a busman is 100%-ig egyezik veled, csak erősebben kell nézni. Amennyiben nem ez az álláspontod, rasszista vagy oszt punktum :D

Orbán Diktor (törölt) 2013.04.05. 16:11:08

@Fejesrob: "A külföldi nem is érti ezt, hiszen neki a Heller, Kertész, Konrád név semmit nem mond"

Szerinted. Olvass többet a külföldi sajtóból, te idióta. Gyökér létedre még van esélyed fejlődni.

"Mikor ütöttek le valakit zsidóságáért?"

Ha már idetoltad a buta képedet: nem ez a téma, ne vidd félre a retardált szövegeiddel. Inkább arról vakerálj, hogy te minek tartod magad?
Hadd tippeljek: turbó magyar vagy mélymagyar.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.04.05. 16:13:25

és aki náci vagy szélsőliberális? azokat szeressem? hiszen nekik is lehet még jó tulajdonságuk a náciság vagy a szélsőliberálisság mellett :o)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.05. 16:13:29

nem igazán ismerek zsidókat, vagyis nem tudom, hogy az ismerőseim között ki az...

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2013.04.05. 16:14:36

@-Musashi-: Csak egy példa, mert állítólag a legfőbb - demokrácia bölcsője - Izrael után létezik egy másik mintaállam is, az USA ahol például megnevezik a bűnelkövetőt, például afroamerikai vagy mexikói. Akkor most az USA rendőrsége egy fasiszta neonáci szervezet vagy mi?

Orbán Diktor (törölt) 2013.04.05. 16:15:13

@Fejesrob: "A fogalomzavart az okozza"

Jáááj, áz a zavar a te burádban van, tesvír, áz is olyan, mint a vezíred fejiben a zagyvalík, hajjá meg.

Stabilo 2013.04.05. 16:20:14

@Khonsu: Senkit nem érdekel, hogy magát ki tartja zsidónak, vagy nem zsidónak, vagy nem magyarnak.
A lényeg az, hogy ki minek látja őt vagy őket. Mostanság is a világ számos részén ölik egymást emberek csak azért, mert az egyik ennek, míg a másik annak mondja magát.
Ez a fajta viselkedés az emberbe van kódolva. Szükségtelen ellene küzdeni, mert úgy sem fog menni. Három álhírrel, dühöngő állatokat lehetne csinálni az itt rózsaszín ködben posztolókból is.

-Musashi- 2013.04.05. 16:20:15

@nemzetikonyves:
Semmi.Ezzel nem azt mondják minden a afroamerikai bűnöző,ez csak egy beazonosítása annak akit keresek.Mert ha egyszer az,akkor.

2013.04.05. 16:20:26

mindig tud hova esni a címlapra szerkesztés színvonala :)

s 2013.04.05. 16:20:27

Ez leegyszerűsítés. Amikor azt mondom, hogy nem szeretem a pirézeket, akkor ezt nem úgy kell érteni, hogy nem szeretem az abba a kategóriába tartozó összes embert, hanem úgy, hogy van annak a kategóriának általában egy jellemző tulajdonsága, ami miatt nem szeretem őket. Azon el lehet gondolkozni, hogy egy népcsoportra általában jellemző tulajdonság mennyire jellemző annak egy egyedére, de ez lényegében egyéni megítélés kérdése marad. Lehet érvelni azzal hogy ezen jellemzők mentén történő állásfoglalás előítéletesség, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy az előítéletek megléte evolúciós előny, ami bár sokszor vezet tévútra, de ennél nagyságrendekkel többször vezet a helyes eredményre.

Akut Paranoia 2013.04.05. 16:21:23

Egyszerű kérdésre egyszerű válasz: Nem.
A többi csak meszelés.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.04.05. 16:24:12

Bornai miért nem zenél inkább? Nem megy a szekér, mert nincs már szdsz...?

vladimir964 2013.04.05. 16:24:13

"Kiütköztek rajtatok a korábbi népek betegségei: a gyűlölet és az irigység. A gyűlölet három dolgot okoz: képmutatást, igazságtalanságot és önimádatot."
"Allah azt kívánja, tartsátok tiszteletben mindenki jogát, cselekedjetek jót, a rokonságot ajándékozzátok, és tilos a gyűlölködés és minden ocsmányság meg erőszak, ezt a tanúlságot fogadjátok meg, Ő üzeni nektek"
(Mohamed Próféta)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.04.05. 16:24:41

OK, akkor a szólást, miszerint "törököt fogtam, de nem ereszt", át kell írni ilyeténmódon:

"fogtam egy embert akinek az egyik -- de nem egyetlen vagy kizárólagos -- attribútuma az hogy török állampolgárságú és/vagy etnikumú, de nem ereszt".

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2013.04.05. 16:26:03

@-Musashi-: Hát erről van szó. Magyarországon viszont megnevezni is tilos. Marad akkor a "aaaza izéé naa azzz ott!"

Khonsu 2013.04.05. 16:26:51

@Stabilo: Ezért veszélyes a rasszizmus, mert adott esetben a legnagyobb mélymagyarról is kiderülhet, hogy valamelyik őse pl zsidó volt, vagy csak egyszerűen furcsa hangzású a neve. Ezért pedig egy szélsőséges rezsim simán bevagonírozza, magyarázkodhat ő hogy mennyire nemzeti érzésű.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2013.04.05. 16:28:18

@dr. Kóser Malac: Ő is a Gerendás féle nagy bejelentésre készül, hogy elhagyja az országot a tomboló fasizálódás miatt!

(Aztán kiderül, hogy tartozik mindenfelé és van fasza "CHF" hitele is) Tehát újradefiniálja a fasizmust.

átlátó 2013.04.05. 16:28:27

Érdekes... miután a kertszomszéd cigány, a mutertól már többedszerre lopott, a kerítés ellenére, hát egyszer elkaptam és megkérdeztem... - miért lopsz te rendszeresen a mutertól? Azt mondta, hogy és pontosan idézek: "A szemedet is ki fogom lopni magyar!" Mondtam erre, hogy a kurva anyádtól fogsz te lopni és a mellet, hogy a kapura kiírtam, hogy "ÁRAMVESZÉLY" egyéb technikai izéket is bevezettem az ingatlanon... szóval miután az anyját emlegettem ennek a kulturális gyökerein növekedő cigánynak, hirtelen arra terelődött a beszéd fonala, hogy én milyen alapon beszélek vele ilyen hangon... az van Tibor, hogy amellett, hogy nekem még mindig van a birtokomban egy 1982-es keltezésű asszem Szkéné jegy,- tudod, a fürdőszobás díszlet - hát eléggé provokálsz te itt engem és ha anyád felelősségét elkezdem firtatni, abból bazmegolás lesz... előre szóltam.

qngyuri 2013.04.05. 16:31:22

@Rocky: Kit izgat ez a kérdés igazából? A zsidókat, vagy a nem zsidókat?Nekem vannak magukat zsidónak, vagy cigánynak valló barátaim, mint ahogy görög, bolgár stb. is. Ők valamennyien büszkék rá, hogy azok amik és a kultúrájuk, ami miatt a barátaim. Én meg büszke vagyok rájuk, mert magyarok.A tévhit is van olyan erős,mint az igazi, ezt nem kéne elfelejteni.A hisztériakeltés nem vezet sehova, csak bomlasztáshoz és sunyi érdekek vezérlik.Részemről a szerencse, hogy nem politikus vagyok, hanem értelmiségi.

Naxalite 2013.04.05. 16:34:33

@Orbán Diktor:

Grat a stílusodhoz.
először.

Másrészt külföldön tényleg nem sokat mondanak ezek a nevek senkinek, a maguk holdudvarán kívül.
másodszor.

kedves művelt blogolvasó :D

-Musashi- 2013.04.05. 16:35:26

@nemzetikonyves:
Viszont ha azt mondom magamról hogy magyar vagyok,zsidó vagyok,vagy cigány vagyok,akkor az önrasszizmus? :D

s 2013.04.05. 16:45:39

Egyébként meg:

"Anyám kún volt, az apám félig székely,
félig román, vagy tán egészen az.
Anyám szájából édes volt az étel,
apám szájából szép volt az igaz."

Most lesz a születésnapja. Ejtsetek egy könnycseppet érte.

Rick Carton 2013.04.05. 16:51:35

Miért van az, hogy ha bemegyek egy vii. kerületi romkocsmába, a sok körszakállas, szemüveges fazon gúnyosan, lenézően tekint rám?

útonjáró 2013.04.05. 16:52:09

Amit itt leírsz, Tibor, abban természetesen igazad van. De ez olyan egyszerű, mint az 1x1, persze nem tudom, ki a célközönség.

Az nyilván probléma, amikor "a magyarok" (vagy bárkik a világon) zsidóznak, vagy cigányoznak. Ennek a gyakoriságáról, meg az okairól elmélkedni azonban már nem lenne 1x1 egyszerűségű, érdemes lenne ezzel is megpróbálkozni, persze nem biztos, hogy ez a Te feladatod...

Attól azonban valószínűleg nem lesz kevesebb zsidózás meg cigányozás, ha pl. Gerendás Péter fasisztázik, vagy Mohácsi Viktória rasszistázik...

mandro 2013.04.05. 16:52:16

Jó lenne végre befejezni az állandó zsidózást!:)))

iovialis 2013.04.05. 16:53:46

Üdv a higgadt gondolkodóknak.

@Naxalite:
"Másrészt külföldön tényleg nem sokat mondanak ezek a nevek senkinek, a maguk holdudvarán kívül."

Tetszik-nem tetszik: muszáj tudomásul venni, hogy a "holdudvar" nagysága egyáltalán nincs arányban egy gondolkodó, vagy alkotása MINŐSÉGÉVEL, értékével. (...És ez nem 'szerintem' kétségtelen; ugyan, ki vagyok én ahhoz...)
Ha nem így lenne, a Gangnam Style lenne az etalon, nem pedig Mozart, Beethoven, Bach...

Peace.

csavari 2013.04.05. 16:58:57

Még soha nem találkoztam se olyan cigánnyal se olyan zsidóval akikre ráillene "becsületes, kedves, tehetséges"!

tingli-tangli 2013.04.05. 17:03:13

Kétféle ember van, aki megérti és aki nem, hogy miről is van szó.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.04.05. 17:03:18

Ez teljesen igaz, pusztába kiáltott szó, mert nem ad kapaszkodót az egyszerű embereknek. Már pedig az egyszerű ember egyszerű választ akar. Egyszerre nem tud túl sok információt befogadni, ezért igyekszik minél kevesebb kategóriára bontani a világot.

Tor_Tura_a_Bor_Túrához (törölt) 2013.04.05. 17:06:02

Olyan van, hogy igazi nő?
Vagy olyan, hogy igazi férfi?
Nincs és mégis van. Azaz az agyalágyult média és reklámmunkások egy idióta képbe próbálják az embereket belekényszeríteni, nem is sikertelenül.
Az emberi rasszoknál, egyértelműbb a helyzet. Minden rassznak vannak tipikus tulajdonságai, rosszak, jók egyaránt. Baj akkor van, akkor bomlik az egyensúly, ha valamelyik rassz túlzott dominanciát szerez egy másik rassz, vagy rasszok felett.
Ahogy, ha túl sok a sáska, esetleg gabona sem marad, és más fajok kipusztulhatnak egy adott területen.
A nemzetek, az embertípusok keveredése, sem egyesíti a rasszok különböző fizikai, lelki, tulajdonságait, nem hoz létre homogén tulajdonságú egyedeket, valamely népre jellemző tulajdonság dominánsabb marad.
Árnyalja a képet a magyaroknál, hogy nem egységes nép, különben vérszerződés sem lett volna.
Egyes rasszok ezek ellenére a magyarságot szeretik, genetikusan alattvalónak, bűnös népnek nevezni, ellenben nem szeretik ha a magyarok az egyes rasszokat ezek után nevén nevezik.
Aki a rasszokra való jellemző tulajdonságokat tagadja, vagy tévképzetei vannak, vagy dominanciát akar szerezni a többi rassz felett, vagy bértollnok.

SzénAtom 2013.04.05. 17:07:10

Az ember kevésbé szereti azokat az embereket, akik pusztán származásukból próbálnak megélni.

czjanos 2013.04.05. 17:07:38

Bornai gondolatainak a középpontjában nem a szeretem- vagy nem szeretem áll. hanem a skatulyázás. Az, hogy valakit-valakiket-egy ember csoportot egyetlen jegye alapján minősítsenek: ha X csoportba (rasszba) tartozik, akkor csak gonosz lehet, ha Y-ba, akkor pedig csak földre szállt angyal.
Adva van két magyar ember. A keresztény nyilas, aki zsidó embereket lőtt a Dunába és a keresztény Boldog Salkaházy Sára, aki zsidó embereket mentett, ezért a keresztény nyilasok a Dunába lőtték. Tessék minősíteni őket, a két keresztény, magyar embert!

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 17:09:35

Komolyan ennyire lehet nem érteni ezt a posztot? Meglep...
Nem az az antiszemita/rasszista/homofób, aki másra azt mondja, hogy zsidó, cigány, meleg, néger, stb. Hiszen, ha egyszer az illető zsidó/cigány/néger/meleg, akkor miért ne lehetne ezt kimondani? A kimondás csak annak probléma, aki mélyebben elítéli ezeket az embereket vagy a megszólaló elítélő hangsúllyal mondja. Az a kérdés (és ez nem a posztírót minősíti), hogy miért olyan átkozott fontos egyes embereknek, hogy másokat ezekbe a kategóriákba soroljon és miért nem fontos pl. megjegyezni, hogy igen, ez is egy, teszem azt, "keresztény", biztos titokban kisfiúkat izél.
Nekem pl. nem fontos, hogy melyik barátom milyen vallású, de még csak az sem, hogy a fiúkat vagy a lányokat szereti-e.
Valaki említette, hogy az összes előítélet evolúciós alapokon nyugszik. Ez valamilyen szinten igaz. Az ember ösztönösen ódzkodik mindentől, ami magától eltér. A fehérek a feketéktől, a feketék a fehérektől. Az az intellektuális ugrás, hogy felismerjük, ezek az előítéletek nem valós tapasztalatokon nyugszanak. Ha ugyanis azon nyugodnának, a hozzánk hasonlóaktól is félnénk. (Gondolok itt arra, hogy az igaz magyar, keresztényi, heteró fehérek között is van elég mocskos rohadék, de nem akarok ujjal mutogatni.)

Nbl 2013.04.05. 17:17:19

Ha valaki soha nem adott hangot az ellenszenvének semmiféle népcsoporttal szemben sem élőben, sem az interneten és ő saját maga sem gondolja magáról azt, hogy a származása alapján ítélne meg bárkit is, de ha a Nyugatinál éjszaka szembejön vele egy kisebbségiekből álló társaság, inkább kitér előlük, lehetőség szerint átmegy a túloldalra: az rasszizmus?

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 17:19:32

Meg persze könnyű hárítani a felelősséget. Könnyű azt mondani, ha nem lenne x, y, z csoport, akkor mindenki egy gyönyörű csillámpóni-mesében élhetne. Csakhogy nem így van. Intelligens ember vállalja a felelősséget és nem hárítja át valakikre, akiket aztán könnyen legázolhat, majd persze rájöhet, hogy a problémák még mindig ott vannak, mert az okozók nem, vagy nem csak azok, akiket bűnbaknak kiáltottak ki.

SzénAtom 2013.04.05. 17:22:39

Ja, és szeretem az agent provocateur-öket!

Nbl 2013.04.05. 17:26:11

@Rajzfilmszemű:

"Valaki említette, hogy az összes előítélet evolúciós alapokon nyugszik. Ez valamilyen szinten igaz. " és mennyiben változik a kép akkor, ha ez a fajta fóbia/ellenszenv nem előítéleten hanem utóítéleten alapul?

Az előbbi példámnál maradva: ha valaki már akár személyesen, akár a más példáján keresztül tud arról, hogy bizonyos népcsoportok előszeretettel vernek össze/fosztanak-rabolnak ki magányos/védtelen járókelőket éjszakánként adott helyeken, akkor rasszista lesz-e, ha emiatt inkább kerüli a találkozást ezekkel az "elemekkel"?
Egyáltalán hol van az általánosítás és a tapasztalat közötti határvonal?

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2013.04.05. 17:27:54

@Nbl: Még jó hogy az. A létező legrosszabb fajtából. Undorító, hogy van aki nem megy bele a bökőbe magától :D

J.László 2013.04.05. 17:29:27

Bármibe lefogadom, hogy kirúgnák az index összes munkatársát, ha nem lenne minden nap kitéve az index címlapjára minimum egy zsidózás.

willdataa 2013.04.05. 17:33:24

Van egy olyan természettudományos megfigyelés, hogy ha egy országban zsidók kerülnek hatalomra (pl. magyarországi tanácsköztársaság, Lettország 1940-1941, Izrael megalakulásától napjainkig, magyarországi Rákosi-rendszer, stb.) akkor azokban az országokban a hatalom kivétel nélkül minden esetben súlyosan sérti az emberi jogokat és a jogegyenlőséget, és ezt arányosan nagyobb mértékben a gójok hátrányára teszi, míg más népekkel kapcsolatban ugyanilyen természettudományos megfigyelésről nem tudunk, tehát más etnikumúakból álló országvezető hatalmak esetén léteznek precedensek arra hogy azok a hatalmak lényegében nem sértik az emberi jogokat és a jogegyenlőséget, például napjaink Norvégiája, Kanadája, stb. Tehát a zsidók amikor valahol hatalomra kerülnek, az a történelmi tapasztalatok szerint nem jó, de ettől még az egyszerű zsidó orvosokat, fizikusokat egyebeket nem kell utálni, csak hatalomba nem szabad engedni őket.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 17:36:10

@Nbl: Nézd, én pl. kerülöm a rosszarcú fehéreket és a rosszarcú cigányokat is. Mindkét csapattal volt tapasztalatom. Nem látom be, hogy miért bőrszín alapján kerüljem őket és miért nem habitus alapján.

czjanos 2013.04.05. 17:39:23

Most akkor minden keresztény ilyen lenne?
"A Kalocsa-kecskeméti egyházmegye felfüggesztett a szolgálat alól egy mélykúti katolikus diakónus-hittantanárt, és vizsgálatot indított a tevékenységét illetően. Az eljárás szülői bejelentés nyomán indult, amely arról szólt, hogy a férfi az egyik hittanórán bugyira és gatyára vetkőztetett két kisdiákot, akiknek aztán meg kellett puszilniuk egymást. P. Lajos mindezzel a paráznaságot szerette volna illusztrálni a gyerekek számára – írja az atv.hu."
Nyilván senki nem gondolhatja ezt.

J.László 2013.04.05. 17:39:26

@willdataa:
Pontos megfigyelőkészségről tanúskodik a hozzászólásod.

willdataa 2013.04.05. 17:40:17

@Rajzfilmszemű:

Nem mindegy az arányok. Hogy egy fő fehérre mennyi rosszarcú jut és egy fő cigányra mennyi. Vannak például olyan Észak-Magyarországi falvak, ahol lényegében az összes rosszarcút a cigányok delegálják.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 17:48:37

@willdataa: Kérdés, hogy mi ennek az oka. Vajon hogyan tudod ezt a problémát kezelni? Kirekesztéssel? Megbélyegzéssel? Ezek szerint te úgy gondolod, hogy ez egy működő stratégia. Ebből viszont arra a következtetésre jutok, hogy szerinted nincs is probléma, hiszen az általad preferált stratégia volt eddig is életben.
Szerintem létezik cigánybűnözés, igen, lehet, hogy több a cigányok között a bűnöző - a kérdés az, hogy ez közvetlen ok-okozati összefüggésben áll a bőrszínükkel, vagy valami egyéb járulékos tényezőnek köszönhető. Szerintem az utóbbi igaz: a cigányok bűnöző része nem azért az, ami, mert származása erre predesztinálja, hanem azért, mert a körülmények teszik azzá. Ennek a megoldása nem a meglévő körülmények, rasszizmus, kirekesztés felerősítése, hiszen láthatjuk, hogy ez csak elmélyíti a problémát.
Van ötleted?
(Btw. a mélyszegénységben élők között nem hiszem, hogy lényegesen más lenne a cigány és fehér bűnözők aránya, viszont az biztos, hogy arányaiban jóval több roma él mélyszegénységben, mint fehér.)

Tor_Tura_a_Bor_Túrához (törölt) 2013.04.05. 17:49:20

@Rajzfilmszemű:
Igen, de mégsem. Egyes rasszok úgy tapasztalják, hogy pl. „xmk”, rasszhoz tartozóak majdnem mind rossz arcúak,
és tapasztalat útján félnek tőlük az egyes rasszok tagjai, ha egy adott helyen megjelennek az „xmk”, rasszhoz tartozó egyedek.
Szegényebb volna a világ ha vaddisznók nem lennének, de nem biztos, hogy az helyes dolog a ha a kertekben vaddisznók garázdálkodhatnak.

Nbl 2013.04.05. 17:49:28

@willdataa: Jaja pont én is ezt akartam mondani ... ha mondjuk csinálunk egy kísérletet, h egy ajtón felváltva jönnek ki a kék és a piros ruhás emberek és 200 ember után azt a megfigyelést teszed, h a kékek közül 100-ból 90 b@szott le neked egy pofont, a pirosak közül meg 100-ból 10, vajon lesz olyan aki még ezután sem emeli a kezét védekezésképpen az arca elé ha megint egy kék jön? Vagy lesz olyan haverja, aki lerasszistázza, ha utólag azt mondja neki, öcsém a kékekkel vigyázz, mert azokkal csak a baj van?

panelburzsuj 2013.04.05. 17:51:27

@Bellagio:

A bejegyzésed óta eltelt két óra.

Most hogy látod a helyzetet?

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2013.04.05. 17:51:37

És mi a helyzet a demagógokkal? Ja, bocs, ilyenek sincsenek.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 17:52:50

@El_Tekergő_Macska: Az a fura számomra, hogy valakik ezek szerint ránézésre el tudják különíteni a zsidókat a keresztényektől :D

J.László 2013.04.05. 17:53:11

@Rajzfilmszemű:
Állítólag 4 millió ember él Magyarországon a létminimum alatt. Ha feltesszük, hogy valamennyi cigány ebben a kategóriában van, a létminimum alatt élők negyede cigány.

Menj ki a Blaha Lujza térre. Számold meg, hány "fehér" és hány cigány kurvázza le az anyádat, ha nem adsz neki cigit.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 17:55:16

@J.László: Amúgy ez nem volt válasz a problémafelvetésre, amennyiben én arányokról beszéltem, te meg abszolút számokról.

willdataa 2013.04.05. 17:56:02

@Rajzfilmszemű:

A zsidók nem csak ránézésre, de hangra is felismerik a saját fajtájukat és a gójokat. Nem nagy ördöngösség, ha az ember életében sok (legalább több száz) deklaráltan tudottan zsidó kinézetét, hangját alaposan megfigyeli, jól el tudja sajátítani. A gyakorlásban sokat segíthet ha sokat néz tévét, mert abban rendkívül felül vannak reprezentálva, például az ATV tele van velük.

berczy04 2013.04.05. 17:57:40

Hogy itt minden második kommentelőnek vannak arab/zsidó/cigány/palesztin/egyiptomi barátai...
Komolyan meg vagyok döbbenve, retentően elment mellettem a világ. Ehh...

J.László 2013.04.05. 17:57:49

@Rajzfilmszemű:
Nem a probléma-felvetésre volt válasz, hanem erre:

"Szerintem létezik cigánybűnözés, igen, lehet, hogy több a cigányok között a bűnöző - a kérdés az, hogy ez közvetlen ok-okozati összefüggésben áll a bőrszínükkel, vagy valami egyéb járulékos tényezőnek köszönhető."

A válaszom: közvetlen ok-okozati összefüggésben áll nem a bőrszínükkel, hanem a genetikai adottságaikkal.

Hefebier 2013.04.05. 17:57:55

@mozso18:

Szeretnék német származású lenni.
Segíts kérlek!

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.05. 17:58:01

És tessék mondani! Olyan sincs, hogy náci?? :DDDD
(csak a hozzászólók egy része miatt érdekelne :DDD)

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.05. 17:58:38

@Hefebier: én nem szeretnék. Az vagyok. És? Sokra megyek vele.

kvadrillio 2013.04.05. 17:59:14

Soros: Európa a lassú halálba menetel
MTI|2013. 04. 05., 11:18|Utolsó módosítás:2013. 04. 05., 12:09|
Címkék:Soros György, európai gazdaság, Európai Központi Bank

A milliárdos befektetőnek nem tetszik, hogy az Európai Központi Bank nem jelentett be semmiféle nem konvencionális intézkedést az euróövezeti gazdaság élénkítésére. Japánt viszont dicsérte.

Az Európai Központi Bank (EKB) a lassú halálba vezeti Európát azzal, hogy ódzkodik nem konvencionális eszközöket bevetni a gazdaság élénkítésére - mondta a CNBC tévécsatornának Soros György. A milliárdos befektetésialap-kezelő szakember szerint "Európa olyan utat választott, amely Japánt az elmúlt 25 év alatt a lassú halálba vezette". Ezt meg kell akadályozni - figyelmeztetett.

Soros György ezzel közvetve az EKB-t illette bírálattal azért, amiért csütörtöki kamatdöntő ülésén sem nem csökkentette az irányadó kamatát, sem nem jelentett be semmiféle nem konvencionális intézkedést az euróövezeti gazdaság élénkítésére.

Japán ezzel szemben tanult a saját hibájából - mutatott rá -, és drasztikusan irányt változtatott: "Amit viszont a japánok most tettek, az valóságos szenzáció" - mondta Soros György, hangsúlyozva, hogy meglehetősen "tűzveszélyes" lépésről van szó. A japán jegybank csütörtökön milliárdos likviditásnövelő gazdaságélénkítő intézkedési csomagot jelentett be.

"A program gigantikus méretű. Japán háromszor annyi pénzt pumpál a gazdaságba, mint amennyit az Egyesült Államok" - mutatott rá Soros György. "Egy ilyen programot elindítani azonban olyan 25 év után, amikor csak a deficitet halmozták anélkül, hogy a gazdaságot ki tudták volna billenteni a holtpontról, azzal a veszéllyel jár, hogy elveszíthetik felette az ellenőrzést" - figyelmeztetett a milliárdos befektetésialap-kezelő szakember az amerikai CNBC tévécsatornának adott interjúban.

...NU AZ ILLEN VÉN KÁROGÓ VARJAKAT NEM SZERETEM, PLÁNE, HOGY 1,5 MILLIÁRD DOLLÁRT SÖPÖRT BE 3 HÓNAP ALATT, AMIKOR A JEN GYENGÜLÉSÉRE JÁCCOTT.......

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.05. 17:59:22

@J.László: genetikusnak ne menj! Nem azért, mert náci vagy, hanem azért, mert rettenetesen ostoba.

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.05. 18:00:12

@kvadrillio: és ennek mi köze a poszthoz? Vagy egyike vagy annak a néhány vadbaromnak, aki telespammeli a blog.hu-t az ilyen fasságokkal?

kvadrillio 2013.04.05. 18:01:45

EURÓPA PEDIG ERŐS ! NAGYON ERŐS !!!!! :)

Dalszöveg
Dús hajába tép a szél,
Kék szemében ott a szenvedély.
Foltos, sokszín ruhája oly sokszor elszakadt,
Álma adja az álmokat.

Megszülte hűtlen gyermekét,
Nem sírt, akkor sem ha elvetélt,
Akármi történt, mindig büszke nő maradt,
Így élt a sok-sok év alatt.

Refr.:
Ezért értsd meg, szeretem őt,
A vén Európát, a büszke nőt!
Nagyon kérlek, becsüld meg őt,
A vén Európát, a gyönyörű nőt!

Magából ad, ha enni kérsz,
Testével véd, amikor visszatérsz,
Ölén a szerelem minden öröme hívogat,
Arcában látod az arcodat

Olasz csizmáján a nap
Remélem mindörökre megmarad
A sötét felhő végre mind aludni tér
Földjében túl sok már a vér

Ezért értsd meg, szeretem őt,
A vén Európát, a büszke nőt!
Nagyon kérlek, becsüld meg őt,
A vén Európát, a gyönyörű nőt!

Ezért kérlek, becsüld meg őt,
A vén Európát, a büszke nőt!
Nagyon kérlek, becsüld meg őt,
A vén Európát, a gyönyörű nőt!

A gyönyörű nőt, a gyönyörű nőt, a gyönyörű nőt!

Tor_Tura_a_Bor_Túrához (törölt) 2013.04.05. 18:01:47

@Rajzfilmszemű:
Tipikus jelenség, itt a blogtengerben, hogy olyan értelmet adnak a soraimnak, melyek
"-épeszű közegben-"
nem illethetnének, hiszen mást írok, mást gondolok, mint amit nekem tulajdonítanak.
Most is így jártam.

politikus-omm 2013.04.05. 18:02:36

Bornai

Ilyen arccal ne zsidózz mert még provokációnak veszem!

kvadrillio 2013.04.05. 18:03:16

@fidesz = népirtó csőcselék: ...ERRE SZOPTÁK MONDANI: szemüveget a bírónak !!!!! :O)

Éhes_ló 2013.04.05. 18:04:27

Ez egy szar, semmitmondó és a problémákról őszintén szólni képtelen post(er).

Deres · http://textura.blog.hu 2013.04.05. 18:04:31

Hogyan mondhatja valaki, hogy utálja a spenótot?? Hiszen még nem kóstolt meg minden spenótot, ergo, lehet jó spenót is a világon, csak azt még nem kóstolta.
Szóval, úgy korrekt ezt mondani, hogy utálom az összes spenótot, amit eddig kóstoltam.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 18:04:34

@El_Tekergő_Macska: Szándékosan értettelek félre, mert az vicces :D

Nbl 2013.04.05. 18:05:29

@Rajzfilmszemű: Az a baj, hogy amikor mész haza a sötét utcán és valaki kést nyom a torkodnak, akkor nem nagyon fog az foglalkoztatni, hogy azért rabol ki mert mélyszegénységben él vagy csak passzióból csinálja. Az ok-okozat összefüggés is lényegtelen a végeredmény szempontjából. Nekem a rasszizmussal (illetve amikor valakire ezt mondják) az a bajom, hogy valaki akkor is rasszistának számít a szó szoros értelmében, ha nem gondolja azt, h bizonyos népcsoportok a származásuknál fogva bűnöző hajlamúak, hanem csak ismerve a kor társadalmi-gazdasági problémáit arra a következtetésre jut, hogy azzal a bizonyos népcsoporttal jobban teszi ha vigyáz, ha teheti elkerüli őket, szóval általában véve próbálja minimalizálni velük az érintkezés bármilyen formáját. Tudja vagy sejti, hogy nincsen egyenes összefüggés a származásuk és a tetteik között, de ennek a "végeredmény" szempontjából vajmi kevés a jelentősége.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 18:05:55

@J.László: Ezek szerint te átfogó genetikai vizsgálataid során megtaláltad a bűnözésre predesztináló allélokat! Ünnepeljünk! And the Nobel-prize goes to... :D

J.László 2013.04.05. 18:06:23

Egyáltalán nem akarom különben megbántani a blogszerzőt, de ezzel a fotóval. Hogy is mondjam. Nem teljesen elfogulatlan a kérdésben.

O. Kán 2013.04.05. 18:07:33

"Olyan, hogy "zsidók", pedig nincs. Nem létezik ugyanis olyan ember, akinek csupán egyetlen tulajdonsága van, az, hogy zsidó."

Ez nagyon szép beszéd.

De!

Akkor miért tetszenek antiszemitázni? Hiszen, ha nincs olyan, hogy zsidó, akkor olyan sincs, hogy antiszemita (hiszen nincs olyan ember, akinek egyetlen tulajdonsága az lenne, hogy antiszemita).

Úgy-e, kedves Tibor?

Tor_Tura_a_Bor_Túrához (törölt) 2013.04.05. 18:07:55

@Rajzfilmszemű:
Nevetnem kellene?
S ha igen.
-Akkor magamon, vagy Önön nevessek,
-Vagy Netprolin
vagy az indexen, hogy előhúzott egy régebbi blogot, a kattintás-szám növelése miatt..?

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 18:08:12

@Nbl: Igen, ebben igazad van, csak megpróbálok proaktívan hozzáállni a dolgokhoz, ugyanis teljesen egyértelmű, hogy az, hogy mindenki nagy közös cigánygyűlöletben olvad össze és elsétál a szivárványba, nem gyümölcsöző megoldás.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 18:08:53

@El_Tekergő_Macska: Ha úgy tartja kedve, nevessen, akár magán, akár rajtam :)

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.05. 18:09:30

@kvadrillio: most épp nincs rajtam, de már hozzászoktam, hogy ilyen hosszú, a témához egyáltalán nem vagy csak alig kapcsolódó idézeteket a spammer trollok szoktak behányni.
(bocs, de az, hogy Soros zsidónak mondja magát... édes kevés kapcsolat)

J.László 2013.04.05. 18:09:45

@Rajzfilmszemű:
Mindennapi tapasztalat. Ennyi az egész.

CommentR 2013.04.05. 18:10:11

@Bellagio: Ezzel magadat minősitetted... Sajnállak! Őszintén!

J.László 2013.04.05. 18:11:38

@fidesz = népirtó csőcselék:
Azt hiszem, ha bárki és a népirtó közé egyenlőségjelet teszel, te se nagyon ugass.

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.05. 18:13:51

@J.László: tudom, te barom, te még tapsikolsz is hozzá! Remélem, valami hosszú, lassú, fájdalmas rákfajtába fogsz beledögleni és az orvosok a cikkben jelöltekre hivatkozva utasítják el a kezelésedet!

Fejesrob 2013.04.05. 18:14:08

@Orbán Diktor: Persze kismajom, a külföldi sajtó tele van Hellerrel.

Kis hülye, majd épp te mondod meg mi hol van:)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.04.05. 18:14:24

Ön szereti azokat az embereket, akik kisebbségben vannak az országban, népük múltbéli tapasztalatai miatt üldözési mániájuk alakult ki, ezért nem fogadnak el senkit, mindenki mást kirekesztenek maguk közül, egymásnak származási alapon segítenek, saját iskolákba járnak és közben a saját kirekesztettségük miatt keseregnek?

Komolyabbra fordítva a szót, a zsidókról és a cigányokról is van egy kialakult negatív kép, aminek sajnos a nép jelentős része megfelel, így a többieknek nagyon nehéz elfogadtatni magukat a többségi társadalommal.

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.05. 18:15:21

@J.László: ez kb. olyan, hogy a magyarok génjeibe van kódolva a rasszizmus és a gerinctelenség. Pedig ez nem "a magyarok"-ra vonatkozik, csak a csürhétekre és nem genetikai, hanem szerzett tulajdonság.

CommentR 2013.04.05. 18:15:29

Mint már irták a kommentekben: nem a nemzet(i)ségéért gyűlölik sokan a cigányt meg a zsiddót, hanem a viselkedéséért. Ha valaki lop, csal, gyilkol (cigány módjára viselkedik), akkor azt gyűlölik. Ha valaki ügyeskedve, harácsolva, empátia-mentesen, öncélú törvényekre és szokásokra hivatkozva, kettős mércék mentén (zsidó módjára) éli az életét, akkor azt is gyűlölni fogják... Ha valaki emberként él, becsületesen, másnak nem ártva, azt szeretni fogják, akkor is, ha netán zsidó vagy cigány etnikumú...

Fejesrob 2013.04.05. 18:15:33

@Naxalite: Ezt a segget reménytelen tanítanod.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 18:15:44

@J.László: ezek szerint te a tapasztalataid alapján meg tudod mondani, hogy mely tulajdonságok genetikailag kódoltak és mely tulajdonságokat határoz meg a környezet. Segítek: pl. az intelligenciát részint genetikai kódoltság, részint pedig a környezeti hatások határozzák meg. Nem mindenki képes árnyalt gondolkodásra, születésénél fogva, ezt egyébként nagyon sajnálom.
Már reméltem, hogy gyorsan idekattintasz nekem valami hivatkozást a bűnözőgénről, de, ami nincs, az nincs, ugyebár.

Fejesrob 2013.04.05. 18:16:14

@Rajzfilmszemű: Páran gondoskodnak arról, hogy ez ne legyen gond.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2013.04.05. 18:16:27

Aki netalán kedvelné a zsidókat, annak ajánlom figyelmébe a talmudot.

Hitler Mein Kampf-ja a zsidók írásaihoz képest karitatív szeretetszöveg.

Kámasuka 2013.04.05. 18:17:13

@Rajzfilmszemű: Sajnos a legárnyaltabb gondolkodás sem véd meg a deviánscigány hordáktól.

J.László 2013.04.05. 18:17:16

Képzelem, mi lenne, ha ezzel a nick-névvel kommentelgetnék a neten:

@zsidók = népirtó csőcslék

J.László 2013.04.05. 18:18:05

@J.László:
Hibajavítás:
@zsidók = népirtó csőcselék

Hefebier 2013.04.05. 18:18:35

@willdataa:

Sztálin zsidó volt?
Hitler zsidó volt? Talán negyedrészt....

Hefebier 2013.04.05. 18:20:34

@willdataa:

"Van egy olyan természettudományos megfigyelés, "

Ez valami olyan lehetett, mint a Newton törvények megfigyelése.

J.László 2013.04.05. 18:20:58

@fidesz = népirtó csőcselék:
Képzelem, mi lenne, ha ezzel a nick-névvel kommentelgetnék a neten:

@zsidók = népirtó csőcselék

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.04.05. 18:21:28

@Rajzfilmszemű: "Valaki említette, hogy az összes előítélet evolúciós alapokon nyugszik."

Saját példám: óvodában és általános iskolában próbáltam barátkozni a cigány gyerekekkel is, de gyorsan kiderült, hogy folyamatosan lopnak és a többségük persze meg is bukott az iskola első éveiben, aztán elkezdték a náluk kisebb osztálytársaikat terrorizálni. Innentől kezdve szerintem természetes, hogy nem pozitív gondolatok jutottak eszembe a cigány szóról...

Vagy amikor először dolgoztam indiaiakkal. Az első két ember között volt egy nagyon okos, művelt és udvarias, de nem állandóan vigyorgó és egy átlagos pasi. Ekkor pozitívan viszonyultam hozzájuk. A gond csak az, hogy azóta legalább 500 másikkal találkoztam, akik csak bólogatnak és vigyorognak, de a munkát nem tudják/akarják elvégezni és már nem tudom őket pozitívan szemlélni...

profilo 2013.04.05. 18:21:40

Bakker!

Tibor,inkább maradj a zenénél...
Bár láthatóan igyekszel lerombolni azt,amit felépítettél,amiért tisztelünk és szeretünk.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 18:21:44

@BenFranklin: én csak azt várom, hogy valaki benyögje, hogy mi a megoldás a problémára...

Hefebier 2013.04.05. 18:24:29

@fidesz = népirtó csőcselék:

Simán német állampolgárságot kaphatnál.

És ott tényleg jó a búzasör.

Kámasuka 2013.04.05. 18:24:48

@Rajzfilmszemű: Cigányok ellen?

Valszeg a francia középkori megoldás: Hajóra velük É-Afrikában kiengedni őket. Nem nagyon européer de kit érdekelnek a cigányok? Engem nem.

DezInf 2013.04.05. 18:24:48

@Fejesrob:

"Persze kismajom, .......

Kis hülye, ...... "

Ugye,csak te vagy helikopter ? :))))

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 18:26:16

@BenFranklin: Vagyis, szerinted bőrszín alapján el kellene üldözni embereket az országból, ugye?

Kámasuka 2013.04.05. 18:26:27

@zobod: Majd idős korukra Gobbihildásodnak ők is erősen.

J.László 2013.04.05. 18:27:31

@Rajzfilmszemű:
Miután India nyilván nem fogadná vissza őket nem tudom, hány száz év után, dolgozni meg nem tudnak, marad a rezervátum.

Az Amerikai Egyesült Államok jó példát mutat nekünk ebben is.

Kámasuka 2013.04.05. 18:27:58

@Rajzfilmszemű: Felőlem viselkedés szerint is elüldözhetik őket. Kérdezd meg a franciákat az EPben hogyan szelektáltak ők.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.04.05. 18:28:34

@willdataa: 1. Nincs ilyen természettudományos megfigyelés.

2.Sztálin (Dzsugasvili) grúz volt, az nem egy kisebbségi népcsoport volt? Vagy kivétel erősíti a szabályt?

3. Ha jól tudom, Lettországban antiszemitizmus volt és deportálták a zsidókat 1940-1941-ben.

4. A Tanácsköztársaság vezetői és áldozatai között is nagyobb volt a zsidók aránya, mint a teljes társadalomban.

Zb74 2013.04.05. 18:30:42

Volt már ezelőtt olyanra példa, hogy egy decemberi blogbejegyzés áprilisban került ki az Index címlapjára? Vagy médiatörténelmi eseménynek lehetünk tanúi?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.04.05. 18:31:17

@willdataa: @zobod: Nézegess hollywoodi filmeket, azok is teli vannak zsidókkal :)

Don T. Boy · http://m69.freeblog.hu 2013.04.05. 18:31:46

"Olyan, hogy "cigányok", pedig nincs. Nem létezik ugyanis olyan ember, akinek csupán egyetlen tulajdonsága van, az, hogy cigány."

Olyan, hogy "nácik", pedig nincs. Nem létezik ugyanis olyan ember, akinek csupán egyetlen tulajdonsága van, az, hogy náci.

Kámasuka 2013.04.05. 18:32:41

@Zb74: Egy kis zsidózás mindig aktuális.

Martian (törölt) 2013.04.05. 18:34:08

@Távmunkás: semmi gond, amikor az indiai kéri a fizut, te is vigyorogj és bólogass. :)

Hefebier 2013.04.05. 18:35:27

@Don T. Boy:

Pontosan erről szól a poszt.

flippant 2013.04.05. 18:38:58

orbán zsidó? Nem, cigány.

Hefebier 2013.04.05. 18:40:05

@BenFranklin:

Alig múlt Húsvét.

Jézus zsidó, Péter zsidó, Pál, az apostolok, a négy evangélista...

Az egész Ünnep zsidózás.

tobias2 2013.04.05. 18:41:14

Ön szereti a Bornai Tibort? A kérdésre nem adható jó válasz. Sem a nem szeretem, sem a szeretem nem helyes. Bornai Tibor ugyanis sokféle van. Más az anyuka kisfia, más az apuka büszkesége, más családapaként, más a munkahelyén, más berúgva, más a feleségével, más a szeretőjével, más amikor okosat kérdez és más amikor hülyeséget. Nem létezik ugyanis olyan ember, akinek csupán egyetlen tulajdonsága van, az, hogy Bornai Tibor.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 18:42:39

@BenFranklin: És ki dönti el? Te? Egy tíztagú rögtönítélő bíróság? Akkor a bűnözőket hajóztassuk el, vagy a cigányokat? Vagy csak a cigány bűnözőket? Szerinted ez a hozzáállás, amit itt néhányan tanúsítanak (pl. hajóztassuk el a cigányokat, mert ők GENETIKAILAG bűnözésre predesztináltak) nem legalább annyira alávalók, mint a cigányok által elkövetett bűnök?

Tor_Tura_a_Bor_Túrához (törölt) 2013.04.05. 18:45:42

@Rajzfilmszemű:
Nincs itt mit nevetni, sem magamon, sem önön, sem Önnön,
-olyan folyamatok zajlanak melyek korántsem derűlátásra adnak okot.
.....Vannak olyan rasszok akik egyes „dimenziókban” jellemzően „túldimenzionálták” magukat, vannak olyan rasszok akik jellemzően, olyan „szabadságjogokat” akarnak maguknak, melyek szembemennek az írott és íratlan szabályokkal.
De az egészben a legszörnyűbb, az emberi butaság és rosszindulat minden oldalról, amely egyaránt árt mindenkinek.
...Az egész cikk főoldalra való helyezése, eleve ostobaság, csak egy hülye marketingfogás,
a kattintásszám növelése végett, a határtalanul agyalágyult fogyasztói társadalom igényeinek a kielégítésére. ..."Szellemi maszturbáció" ami itt folyik, a tudat, a ráció folyamatos leépülése mellett.

kennyking 2013.04.05. 18:46:49

@tobias2:
:)
Én spec a zenéjét nem szeretem, meg a politikai nézeteit, de lehet, hogy baromi jót söröznénk együtt.

regress 2013.04.05. 18:47:29

@Fejesrob: anyádat is utálod?????csak az agyhalottak zsidóznak.ilyen alapon a világ összes nemzetét lehetne utálni.nincs is olyan nemzet akit mindenki szeretne.nálam két csoport létezik,jó ember és rossz ember.a többi nem érdekel. fejesrob egy szar ember

MACISAJT 2013.04.05. 18:48:59

"Ön szereti a zsidókat? A kérdésre nem adható jó válasz. Sem a nem szeretem, sem a szeretem nem helyes. Zsidó ugyanis sokféle van. A becsületeseket, kedveseket, tehetségeseket, nagylelkűeket szeretem, a gonoszakat, irigyeket, a bűnözőket pedig nem. Olyan, hogy "zsidók", pedig nincs."

De, tévedsz Bornai, adható erre jó válasz.Éspedig az hogy nem szeretem azokat a zsidókat akik álhülye hablatyokkal jönnek elő, immár menetrendszerint naponta (többször).

És hogy olyan hogy "zsidók" pedig nincs?
Hát akkor mégis ki a vérzivataros lófasz tart "világkongresszust" nemsokára Budapesten, az afgánok?
És hogy értsd is a különbséget a "zsidók" és a "magyarok" között:a zsidók tartanak világkongresszust a magyarok fővárosában .És nem fordítva.
Ha le tudnád a különbséget zongorázni,
lenne belőle egy világsláger.

Ráadásként kapsz két idézetet.

Márai Sándor: „Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom, csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó.” (Napló 1968-1975. Bp. 2001. Helikon Kiadó, 308. old.)

Esterházy Péter : "– Micsoda egy aljas egy zsidó! – sziszegte anyám a Luxor előtt. Öcsém (ismét) rezzenéstelenül ment mellette, már magasabb volt anyámnál. Aki megrázta a fejét, mintha csak most vette volna észre, mit mond. – Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom. Csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik közt föltűnően sok a zsidó."
( Harmonia caelestis 598. o.)

Nos, az első szerzőt bizony a rendszerváltásig indexre rakták Magyarországon.
A másodikat, ugyanazért, bár nyilvánvalóan még lopta is az elsőtől(mint ahogy sok más szerzőtől is lopott , pardon "vendégszövegeket használt") semmiféle retorzió nem érte, sőt ünnepelt balliberális szerző.

És végül, gondolkodjunk el azon mi történne ha egy "civil" valahol nyilvánosan leírná ugyanazt a szöveget mint a fent két szerző:

"Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom. Csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik közt föltűnően sok a zsidó."

És akkor térjünk vissza a kérdésre:mi is az az "antiszemitizmus"?:)
(Válasz:kinek, mikor, mi,ugye.)

J.László 2013.04.05. 18:51:16

@Rajzfilmszemű:
Imádni valók ezek az újlipótvárosi szürkeállományos kávéházi konrád értekezések.

Bármelyik magyar ember megmondja egy perc alatt, ki a cigány.

Ugyanúgy, ahogy bármelyik zsidó egy másodperc alatt teljes bizonyossággal megmondja, ki a gój.

Kámasuka 2013.04.05. 18:51:24

@Rajzfilmszemű: Nem, a genetikai alap nem elég. A mítoszokkal ellentétben a németek sem genetikai alapon válogatták a cigányokat meg a zsidókat, homokosokat stb. azért maradt belőlük egy rakás, és azért bántak a keleti zsidókkal(orosz, ukrán) sokkal rosszabbul mint a nyugatiakkal.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 18:52:46

@MACISAJT: Ja, attól, hogy ők írják, rögtön comme il faut lesz :)

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2013.04.05. 18:53:10

@MACISAJT:

"És hogy olyan hogy "zsidók" pedig nincs?
Hát akkor mégis ki a vérzivataros lófasz tart "világkongresszust" nemsokára Budapesten, az afgánok?
És hogy értsd is a különbséget a "zsidók" és a "magyarok" között:a zsidók tartanak világkongresszust a magyarok fővárosában .És nem fordítva.
Ha le tudnád a különbséget zongorázni,
lenne belőle egy világsláger."

Valszeg most hívják a hotlinet, hogy erre mit lehet válaszolni. :) A tények makacs dolgok. De ezt majd a következő Magyarok Világkongresszusán megbeszéljük Tel-Avivban :D

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 18:55:17

@J.László: Érdekes, ezt még nem vettem észre, pedig magyar ember vagyok és keresztény, ennek ellenére hittek már zsidónak is. Nem mintha zavarna, csak felvilágosítalak, hogy nincs igazad a zsidók csalhatatlan szimatát illetően.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 18:56:12

@BenFranklin: ezek szerint a német módszert követnéd?

Kámasuka 2013.04.05. 18:58:56

@MACISAJT: Ez jó Eszterházy (hivatkozott) anyja zsidó! Na kb. ilyen az akit nem állhatok.

J.László 2013.04.05. 19:04:10

@Rajzfilmszemű:
A keresztényt általában csalhatatlanul felismerik.

A zsidó rendkívül intellektuális nép. A magyar Nobel-díjasok nagy része zsidó. A világ Nobel-díjasainak szerintem 30-40 százaléka zsidó.

De.

Két nagy gond van velük:
1.) Nem szabad őket a kassza közelébe engedni.
2.) Nem szabad őket hatalom közelébe engedni.

Mivel viszont a talpas zsidók nagy része állandóan a kassza és a hatalmon közelében sündörög, kialakul velük szemben egy őket elítélő utóítélet.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 19:04:13

Én közben azon elmélkedek, hogy a sok szép, fehér, heteró, keresztény léleknek milyen sötét bugyrai vannak, amibe mondjuk nem fér bele az, hogy a cigány kurvaanyázik, ha nem kap cigit, az meg igen, hogy kiirtjuk, akinek nem tetszik a pofája.
Ez aztán a kognitív disszonancia csimborasszója.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 19:09:09

@J.László: Még jó, hogy a jelenleg hatalmon lévők nem zsidók! Mi is lenne akkor itt!

no successful 2013.04.05. 19:10:18

@Nbl:
"Nyugatinál éjszaka szembejön vele egy kisebbségiekből álló társaság, inkább kitér előlük, lehetőség szerint átmegy a túloldalra: az rasszizmus? "

Nevezzük inkább elővigyázatosságnak.

Személy szerint én soha nem zsidóztam, ismerek párat, nekem soha nem volt gondom velük, baráti körömben is vannak. De a cigányokról alkotott képem bizony kevésbé pozitív. Konkrétan engem már lopott meg cigány.
Ha jól meggondolom, nincs a rokonságomban sem olyan, akinek valamilyen módon ne lenne velük kapcsolatban kedvezőtlen tapasztalata.
Valaki itt példálózott a cápákkal, (8-ból 6 megtámad, 2 nem.) Honnan tudjam előre, hogy melyik az a kettő?
És ha tudom, melyik az a kettő, akkor nem lehet hogy csak azért nem támad mert jelenleg nem éhes ?
Még egy szempont, ilyen hogy valaki vér szerint zsidó, ilyen nincs.
A cigányság sokkal jobban "beazonosítható" ilyen szempontból, még azt is meg tudták határozni, hogy India melyik részéről származtak el.
Azért annak érdemes lenne utánanézni, hogy mi az oka annak, hogy a cigányság az európában töltött ezer év dacára ellenállt mindenféle kulturális asszimilációs nyomásnak, szemben az összes európai néppel.
Miért van az, hogy az Egyesült államoktól kezdve az orosz sztyeppékig, de még a mohamedán országokban is, bűnöző elemeknek, páriáknak tekintik őket?
Megmondom, rém egyszerűen a masszív, mindennapos, és közvetlen tapasztalat !
Rasszizmus ide, rasszizmus oda.

willdataa 2013.04.05. 19:13:00

@Távmunkás:

Nem olvastad figyelmesen amit írtam. Lettországban 1940-1941 között a németek megérkezéséig zsidó vezetés volt, olyasmi mint nálunk a tanácsköztársaság. Azt sehol nem állítottam hogy olyan gój hatalom nem létezik amely súlyosan megsérti az emberi jogokat és a jogegyenlőséget, csak azt állítottam hogy olyan zsidó hatalom nem létezik amely viszont ne sértené meg súlyosan az emberi jogokat és a jogegyenlőséget. Ezt az állításomat továbbra is fenntartom.

Yasashi Tanuki 2013.04.05. 19:13:48

A fő gond hazánkban, hogy senkinek sincs joga nem szeretni pl. a cigányokat. Hiába tapasztalják az együttélés keserű gyümölcseit, ha ennek hangot adnak retorziókat kapnak a hatóságoktól és az un. "mérvadó értelmiségtől" akik soha nem jártak még cigánytelepen. A magyar állampolgároknak nincs választásuk,pl. ha cigánymentes iskolába szeretnék járatni a gyereküket akkor megkapják a rasszista jelzőt, holott az egykori kormányszóvivő is megírta a blogjában, hogy nem jó a gyerekenek ha szociálisan hátrányos helyzetűek (magyarul cigányok) közé jár. Az USA-ban nem vásárolnak házakat állami pénzen a feketéknek a középosztály kertvárosaiban. A gond az, hogy az állam bevatkozott a természetes folyamatokba az erőszakos integrációval, a rókákat beköltözteti a tyúkólba. Ezzel sokszor halálos veszélynek teszi ki az állampolgárait, a védekezésre irányuló természetes alulról jövő törekvéseket pedig kegyetlenül elfojtja. Ameddig nem teszik lehetővé az élet és a vagyon hatékony védelmét, nem beszélhetünk demokráciáról!

Hefebier 2013.04.05. 19:14:17

@BenFranklin:

A család a XII. századig vezethető vissza.

Bár az anyai ág a meghatározó.

Most megfogtál!

willdataa 2013.04.05. 19:15:34

@J.László:

"A magyar Nobel-díjasok nagy része zsidó. A világ Nobel-díjasainak szerintem 30-40 százaléka zsidó."

A Nobel-díj odaítélő bizottság tagjainak hány százaléka zsidó?

Kámasuka 2013.04.05. 19:15:40

@no successful: A zsidók ugyanígy 2000 éve ellenállnak mindenféle kulturális nyomásnak, annak meg főleg hogy ne keresztények között bujkáljanak.

Kámasuka 2013.04.05. 19:17:25

@Hefebier: Édesapja gróf Esterházy Mátyás (1919–1998), anyja zsidó nő, Mányoki Irén Magdolna✡ (1916–1980). Felesége: Reén Margit.

A feleségének utánanézhetsz házi feladat.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 19:18:07

@BenFranklin: A biztonság kedvéért akkor mindenkit ki kell irtani, amondó vagyok.

Hefebier 2013.04.05. 19:24:22

@BenFranklin:

"Édesapja gróf Esterházy Mátyás (1919–1998), anyja zsidó nő, Mányoki Irén Magdolna✡ (1916–1980). Felesége: Reén Margit.

A feleségének utánanézhetsz házi feladat."

Apai ágon a XII. századig visszavezethető, magyar főnemesi családot ekézel?

Ki színtiszta magyar?
És miért kellene utánanéznem?

Kámasuka 2013.04.05. 19:30:05

@Hefebier: Zsidók kifejezetten szerettek arisztokratákhoz beházasodni a cím kedvéért.

Ez is a rejtőzködő taktika része. Mint említetted zsidó nő minden gyereke(akik neve Eszterházy) zsidó. Ez 4 új arisztokrata nevü zsidó. A másik a jogdíj, Jókai jogdíjai is az öreg Móricz ifjú zsidó felesége folytán zsidó kézbe kerültek.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 19:31:17

@BenFranklin: Az irónia fogalmát gondolom nem kell magyarázni, bár a felismerés még gátolt.

J.László 2013.04.05. 19:33:56

@Rajzfilmszemű:
Az eddigi hozzászólásaid alapján zsidó dolgokban jártas embernek tűntél.

Ezért fel sem tételezem, hogy nem tudod, a magyar közéletben milyen fontos szerepet játszanak a zsidók.

Mondom megint:
1.) Nem szabad őket a kassza közelbée engedni.
2.) Nem szabad őket hatalom közelébe engedni.

Ha betartanánk(tartanák) ezt a szabályt, az ég világon semmi probléma nem lenne velük. Nem úgy, mint a cigányokkal.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 19:35:20

@J.László: Világosíts fel, szomjazom bölcs szavaidat! :)

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 19:36:11

@BenFranklin: Én közben azon elmélkedek, hogy a sok szép, fehér, heteró, keresztény léleknek milyen sötét bugyrai vannak, amibe mondjuk nem fér bele az, hogy a cigány kurvaanyázik, ha nem kap cigit, az meg igen, hogy kiirtjuk, akinek nem tetszik a pofája.
Ez aztán a kognitív disszonancia csimborasszója.

Hefebier 2013.04.05. 19:37:16

@BenFranklin:

"Zsidók kifejezetten szerettek arisztokratákhoz beházasodni a cím kedvéért."

Valamilyen ismeretlen okból, az ősi családok kifejezetten szerettek zsidó családokkal, családi kapcsolatba kerülni.

Akkor ki volt a számító? Ki volt az anyagias?

Aztapaszta 2013.04.05. 19:37:24

Azt nem értem, hogy mért üldözték őket ókori Egyiptomban, Ókori Rómában, Nagy Károly a Frank birodalomban elkergetve őket a Németország és Oroszország területére, ahol újból elkezdték őket üldözni.

Ilyenkor eszembe jut ez a vicc:
Az angol a kontinensen autózik. Közben a rádiót hallgatja:
-Kedves hallgatóink! Kérjük, vezessenek óvatosan, mert a vá-
rosban egy őrült a forgalommal szemben közlekedik!
Az angol értetlenül morogja maga elé:
-Egy??? Mindenki!

Kámasuka 2013.04.05. 19:37:39

@Rajzfilmszemű: Zsidóval szembeni irónia az antiszemitizmus bölcsője!

Kámasuka 2013.04.05. 19:38:50

@Hefebier: Soxor a lecsúszott arisztokrata családok anyagi érdekből keveredtek az alantas zsidó tőkésekkel, ez való igaz.

Hefebier 2013.04.05. 19:41:38

@Aztapaszta:

"Azt nem értem, hogy mért üldözték őket ókori Egyiptomban"

Annyira üldözték, hogy tíz csapást kellett küldeni rájuk, hogy kiengedjék őket.

Ez 1-es.

tobias2 2013.04.05. 19:42:39

@Yasashi Tanuki: "Ameddig nem teszik lehetővé az élet és a vagyon hatékony védelmét" Arra inkább ne várj. Neked kell elköltöznöd olyan helyre, ahol jobban érzed magad. Mindenki maga felelős az életéért, és elég nagy a világ mindenkinek.

J.László 2013.04.05. 19:42:59

@Rajzfilmszemű:
Kb. 1900 óta van Nobel díj. 1948 óta van Izrael. Mondj egy darab izraeli illetőségű Nobel-díjast. Miközben a világ tele van zsidó Nobel-díjasokkal.

Izrael rég nem létezne az USA politikai és pénzügyi, valamint Németország pénzügyi támogatása nélkül.

A zsidó nép csak a diaszpórában tudja a tehetségét kiteljesíteni. Otthon nem. De mégis mindig a hatalom után igyekszik nyúlni a diaszpórában, mások országában, mintha otthon lenne. Ez a zsidók örök problémája. A zsidóké és nem az őket befogadó országoké.

Hefebier 2013.04.05. 19:44:06

@BenFranklin:

"Soxor a lecsúszott arisztokrata családok anyagi érdekből keveredtek az alantas zsidó tőkésekkel, ez való igaz."

Ki az alantas egy ilyen kapcsolatban?

Csak nem a lecsúszott arisztokrata?

Kámasuka 2013.04.05. 19:44:06

@J.László: Mondom megint:
1.) Nem szabad őket a kassza közelbée engedni.
2.) Nem szabad őket hatalom közelébe engedni.

Ha betartanánk(tartanák) ezt a szabályt, az ég világon semmi probléma nem lenne velük. Nem úgy, mint a cigányokkal.

- Elnéző vagy, 3) nem szabad őket a (tömeg)kultúra közelébe sem engedni, mert a zsidó erkölcs ragályos métely

- Bár Henry Ford gyakorlatilag a következő iparágakból tiltotta volna ki őket azonnal: színház, mozi, szeszfőzés, újságírás, kocsmáltatás, szerencsejáték, bankvilág (szóval onnan, ahol akkor is azóta is mindenki zsidó az usa-ban)

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 19:47:05

@J.László: Ennyire otthon vagy a tudományos életben? Mert én igen, de nagyon nehezen mondanám meg a saját tudományágamban, hogy ki a zsidó, ugyanis tökéletesen irreleváns.

különvélemény 2013.04.05. 19:48:12

@Hefebier:
Ez történetesen úgy volt, hogy megelégelték, hogy ugyanúgy szolgálatot kell tenniük a fáraónak, mint bármelyik egyiptominak.

És szépen elhúztak.

Kámasuka 2013.04.05. 19:48:35

@Hefebier: A lecsúszott arisztokrata semmiképpen sem lehet alantas, mert ő egy bizonyos nemzet megtévedt tagja (megtévelyedését egészen biztosan zsidóknak köszönhezi).

A zsidó aki hatalomért megy bele ebbe a kapcsolatba mindenképpen alantas.

Az európai forradalmak(+demokratizálódás) a nemzeti elitek hatalmának megsemmisítése volt a zsidók által.

J.László 2013.04.05. 19:48:44

@Rajzfilmszemű:
Ez nem tudomány. Ez tapasztalat.

De úgy látom, a toleránsabbak közé tartozom a véleményemmel.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 19:50:22

Az tuti, hogy nem tudomány. De nem baj, nem lehet mindenki átlagos, valakinek az alatt is kell lennie (és ezen a platformon feltűnően sok az ilyen).

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 19:52:22

@BenFranklin: részemről a szerencse. De majd ha eltűnik a föld színéről a zsidó, a cigány, a néger, a sárga, a buzi, remélem akkor levetkőzöd legalább a frusztrációid egy részét, mert igen szerencsétlen dolog lehet így élni.

Hefebier 2013.04.05. 19:55:05

@BenFranklin:
"A lecsúszott arisztokrata semmiképpen sem lehet alantas, mert ő egy bizonyos nemzet megtévedt tagja (megtévelyedését egészen biztosan zsidóknak köszönhezi).

A zsidó aki hatalomért megy bele ebbe a kapcsolatba mindenképpen alantas."

Szegény arisztokrata semmiről sem tehet. Ezért nem szeretem a magyar tőkéseket. Csak simán elvesztik a több ezer holdas örökségüket. Hasznosítani a tőkét az nem elegáns. Bezzeg zsidó tőkéshez adni a lányt, az elegáns.

Kámasuka 2013.04.05. 19:59:29

Lokálpatrióta vagyok, így semmi gondom a négerekkel, sárgákkal. A zsidókkal, cigányokkal, buzikkal pedig akkor nem ha alkalmazkodnak. Indokolt a sárga csillag is mert Magyarországon rendszerint magyarnak hazudják magukat és sok jóhiszemü ember vásárol náluk. Indokolt továbbá a zsidó boltokra ráírni hogy 'zsidó bolt'.

Nem mai 5let, és nem is a németek találmánya, 1000 éves recept.

Hefebier 2013.04.05. 20:23:38

@különvélemény:

"Ez történetesen úgy volt, hogy megelégelték, hogy ugyanúgy szolgálatot kell tenniük a fáraónak, mint bármelyik egyiptominak.

És szépen elhúztak."

Megelégelték, el akartak menni, nem engedték őket. Miért?

J.László 2013.04.05. 20:24:40

@Rajzfilmszemű:
A zsidót kicsit, a "sárgát" nagyon sajnálnám. A többi mehet a levesbe, ahogy a liberálisok mondani szokták.

Hefebier 2013.04.05. 20:27:30

@BenFranklin:

"Indokolt továbbá a zsidó boltokra ráírni hogy 'zsidó bolt'."

Cipőt a cipőboltból, zsidót a zsidó boltból?

különvélemény 2013.04.05. 20:28:49

@Hefebier:
Pont letojta a fáraó, hogy mit csinálnak, az ország másik felében háborúzgatott éppen.

Csak ugyebár az hülyén néz ki, hogy nem akartunk adót fizetni, ezért elhúztunk a p-be. (world first offshore lovagok)
Ezért átköltötték egy kicsit a sztorit, fantasy elemekkel színezve, úgy mégis csak eladhatóbb.

különvélemény 2013.04.05. 20:31:47

@Hefebier:
Bakker, majdnem leestem a székről. :D

Hefebier 2013.04.05. 20:31:53

@különvélemény:

Tudod, hogy most a Bibliát konkrétan fantasy-nek mondtad?

Kámasuka 2013.04.05. 20:35:54

1 évvel a 2. vh vége előtt Bp-en még mindig zsidó hírmonopólium volt.

kuruc.info/r/8/110297/

A zsidó lapra is rá kell írni hogy 'zsidó lap'.

különvélemény 2013.04.05. 20:42:26

@Hefebier:
Hát nem is történelemkönyv.
A mai változat már csak nyomokban tartalmaz igazságot.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 20:43:54

@BenFranklin: Csak azt nem értem, miért nem bojkottálod a számítógép használatát, mert az is zsidó találmány, ha nem tévedek. Térjünk vissza a kőkorszakba? Vagy csak a keresztények? :D

Aztapaszta 2013.04.05. 20:45:57

@Rajzfilmszemű: mitől lenne az?
Most ne gyere azzal, hogy a tűz és a kerék is.

Hefebier 2013.04.05. 20:46:11

@BenFranklin:

"A zsidó lapra is rá kell írni hogy 'zsidó lap'."

A kuruc.info lapra mi van írva?

Magabiztos számítógéphasználat = Oktaóvideó

Kámasuka 2013.04.05. 20:48:55

@Rajzfilmszemű: A számítógép találmányok hosszú sora, biztosan van benn ezsidó találmány.
Semmi kifogásom ellene, hogy a zsidók az emberiséget szolgálják. Baj azzal van, ha az emberiség szolgálja őket.

Hefebier 2013.04.05. 20:51:21

@különvélemény:

"Hát nem is történelemkönyv.
A mai változat már csak nyomokban tartalmaz igazságot."

Melyik történelemkönyv tartalmaz több igazságot?

Azt is el fogom olvasni.

különvélemény 2013.04.05. 20:53:28

@Hefebier:

Az Internet :D
Az folyton frissül a legújabb kutatásokkal.
De nehogy kiolvasd! :D

Hefebier 2013.04.05. 20:56:12

@különvélemény:

Internet? Gratulálok, ha kiolvastad.

Tényleg!!!

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 20:56:25

@Aztapaszta: Neumann-elvről hallottál már?

J.László 2013.04.05. 20:58:39

@Rajzfilmszemű:
A számítógép magyar zsidó találmány. Nem zsidó-zsidó, avagy izraeli találmány.

Ezt nem értitek. A zsidónak kell egy mankó. A magyar vagy a német vagy az amerikai mankó. E mankó nélkül a zsidó semmi.

E mankót, amely a kiteljesedést teszi számára lehetővé, támadja folyton.folyvást a zsidó.

1918-ban az első dolguk volt Magyarország és Németország káoszba taszítása, miután e két ország földi paradicsomot biztosított számukra.

A második világháború után első dolguk volt kiadni a zsidók szerint antiszemita Sztálinnak az atomtitkot, miután Amerika legyőzte helyettük legnagyobb ellenségüket.

különvélemény 2013.04.05. 20:58:43

@Hefebier:

Chuck Norris kiolvasta, kétszer is...

Hefebier 2013.04.05. 20:59:24

@Rajzfilmszemű:

"Neumann-elvről hallottál már?"

Elvek. Bocsánat.

különvélemény 2013.04.05. 21:00:36

@J.László:

Már lemaradtak, a legtöbb mai élvonalbeli tudós ázsiai.

Hefebier 2013.04.05. 21:06:12

@különvélemény:

Chuck Norris meghalt. De már jobban van.

különvélemény 2013.04.05. 21:12:06

@Hefebier:
A Bibliából kimaradt rész:

Isten mondá: "Legyen világosság!"
Chuck Norris mondá: "Mondd, hogy kérem!"

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 21:14:31

@J.László: Olyan sincs, hogy keresztény-keresztény találmány. Csak olyan van, hogy magyar-keresztény, amerikai-keresztény ésatöbbi.

J.László 2013.04.05. 21:20:59

@Rajzfilmszemű:
Mely diszciplína tudósa vagy? Mondtál feljebb valami ilyesmit. Kíváncsi lennék rá, ha nem haragszol.

Hefebier 2013.04.05. 21:21:23

@J.László:

A számítógép magyar zsidó találmány. Nem zsidó-zsidó, avagy izraeli találmány.

"Ezt nem értitek. A zsidónak kell egy mankó. A magyar vagy a német vagy az amerikai mankó. E mankó nélkül a zsidó semmi.

E mankót, amely a kiteljesedést teszi számára lehetővé, támadja folyton.folyvást a zsidó."

"Max Karl Ernst Ludwig Planck (Kiel, Németország, 1858. április 23. – Göttingen, Németország, 1947. október 4.) Nobel-díjas német fizikus, a kvantummechanika megalapítója. Albert Einstein mellett ő rakta le a modern fizika alapjait.
Amennyire sikeres volt a tudományos életben úgy a magánéletében olyan súlyos csapások érték. Túlélte mind a négy első házasságából származó gyermekét. Erwin fiát például azért gyilkolták meg, mert részt vett az Adolf Hitler ellen 1944. július 20-án megkísérelt merénylet előkészítésében. A második világháborúban lebombázták a házát, mégis egészen haláláig részt vett a tudományos életben, előadásokat tartott, tudományos cikkeket publikált. Róla nevezték el a Planck-hosszt és a Planck-állandót."

Einstein mellett Ő tehet arról, hogy mi kommentelhetünk.

J.László 2013.04.05. 21:27:24

@Hefebier:
Einstein és az informatika? Inkább Planck 10-20 év múlva.

különvélemény 2013.04.05. 21:28:17

@Hefebier:

Neumann volt az isten, a többiek csak nagyon-nagyon okosak voltak. ;)

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 21:28:52

@Hefebier: Te még mindig nem érted, idézem:
"Ezt nem értitek. A zsidónak kell egy mankó. A magyar vagy a német vagy az amerikai mankó. E mankó nélkül a zsidó semmi.

E mankót, amely a kiteljesedést teszi számára lehetővé, támadja folyton.folyvást a zsidó."

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 21:30:18

Én csak azt nem értem, hogy a támadásnak hol van a kézzel fogható bizonyítéka - természetesen a vörösiszap-tározó lebombázásán kívül :D

Kámasuka 2013.04.05. 21:31:29

''Vitalíj Malkin, dúsgazdag zsidó származású üzletember, az orosz felsőház tagja, kedden visszaadta mandátumát, mivel egy blogger kiderítette róla, hogy az orosz állampolgársága mellett izraeli állampolgársággal is rendelkezik. Egy 2006-ban elfogadott törvény alapján Oroszországban a parlamenti képviselők nem lehetnek kettős állampolgárságú személyek. Nálunk sajnos nincs ilyen törvény. De ha lenne, vajon hány honatyának kellene visszaadnia mandátumát?''

Itt a zsindexen a magyar parlamenti képviselők állampolgársága nem lényeges kérdés.

willdataa 2013.04.05. 21:35:54

@BenFranklin:

A kettős állampolgárok közül kivételt kell képezniük az elszakított magyaroknak, mert azok akaratuk ellenére lettek idegen megszállás alá kényszerítve.

J.László 2013.04.05. 21:40:20

@BenFranklin:
Választási csalásról vizionálnak a magyar állampolgárságot kért határon kívüli magyarok miatt. Ők pl. a Felvidéken retorzióknak vannak kitéve. Így esetleg érthető a titkolózás.

Közben kikérik maguknak, ha az országgyűlés kettős állampolgárairól szeretnénk valamit megtudni. Akik természetesen a magyarok kettős állampolgársága ellen kampányoltak 2004-ben.

Igen, ez a tipikus zsidó tempó.

különvélemény 2013.04.05. 21:41:33

@BenFranklin:
Izraelben is kizáró tényező a kettős állampolgárság.

Hefebier 2013.04.05. 21:44:22

@különvélemény:

Hardverre a szoftver. De tényleg nagy király volt.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 21:45:08

@J.László: Mindegy, így is, úgy is olyan emberek vesznek részt a választásokon, akiket nem, vagy csak nagyon közvetve érint a választás eredménye. Ez csak engem zavar?
Az országgyűlésben pedig nem a kettős állampolgárokról volt szó eredetileg, hanem a "zsidó származású" képviselőkről. Gizike-gőzeke.

Kámasuka 2013.04.05. 21:45:55

''Tegnap Vona Gábor, a Jobbik elnöke nyílt levelet írt Ilan Mornak, amelyben arra kéri a magyar politikai életbe magát ismét beleártó izraeli nagykövetet, hogy magyarázza el, „Izraelben hogyan tartják nyilván a képviselők és kormánytagok egyéb állampolgárságát és annak megléte esetén hogyan biztosítják számukra a politikai tevékenység folytatásához szükséges feltételeket”.
Az udvarias levél és a kérdés azonban az izraeli valóságnak csak egy részét érinti. Ugyanis a zsidó államban a faji alapú nyilvántartás ennél sokkal tovább megy. Mégpedig egészen addig, hogy minden izraeli személyigazolványban és útlevélben kötelező jelleggel írják be a „nemzetiséget”, azaz az etnikumot vagy rasszt. Ez a zsidóknál „zsidó” (jewish), az araboknál az „arab”, a nem araboknál a „nem zsidó” jelölést eredményez az említett igazolványokban. A „nem zsidók” esetében ott áll a származási ország is (Belgium, Brazília stb.). A „nemzetiség” kategória neve héberül le’om, arabul „kaumijja”.
Ezen túlmenően az izraeli belügyminisztérium hivatalosan nyilvántartást vezet az Izraelben élő egyéb kisebbségek tekintetében a saját kategóriái szerint: örmény, asszír, drúz, cserkesz, héber (az utóbbi a szamaritánus zsidókat jeöli.''

különvélemény 2013.04.05. 21:48:07

@Hefebier:

"The Financial Times of London celebrated John von Neumann as “The Man of the Century” on Dec. 24, 1999."

A század/ezredforduló előtt pár nappal...
Kivárták az utolsó pillanatot, és döntöttek, hozzáteszem helyesen, hogy ki az évszázad embere.

Kámasuka 2013.04.05. 21:49:08

@Rajzfilmszemű: Minden magyar eltérő származású származását meg kell jelölni a személyi igazolványban, mint Izraelben.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 21:50:11

@BenFranklin: Hát izrael pont ezért válik számomra elég gáz hellyé, de nem vágom a logikai összefüggést, hogy ha ez szerinted gáz, akkor miért kellene itthon is bevezetni. Ha meg nem az, akkor miért van vele problémád?

J.László 2013.04.05. 21:50:46

@Rajzfilmszemű:
Minden gyerek tudja, mi az országgyűlés kettős állampolgárainak második (első) állampolgársága. Nevükön lettek nevezve. Az baj?

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 21:52:01

@BenFranklin: Ó, értem, akkor valami, amiben egyetértesz a zsidókkal. Hiába, mondom én, hogy mind ugyanolyan emberek vagyunk :D
És mit kellene pontosan nyilvántartani? Pl. azt, hogy a nagyanyám katkó, a másik evangélikus, a nagyapám is katkó, a testvére pap, én meg mégis egy libsi lettem? :D

Kámasuka 2013.04.05. 21:53:03

@Rajzfilmszemű: Az vele a problémám, hogy a zsidók óbégattak a leghangosabban Gyöngyösi miatt, nem a pirézek.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 21:53:43

@J.László: Az a baj, hogy nekem van egy olyan kényszerképzetem, hogy a választásokon azok az emberek vesznek részt, akik utána megeszik a tortát, amit sütöttek. Akik meg nem itt élnek és nem esznek a tortából, azokat meg szeretjük, de mivel nem esznek a tortából, ne mondják meg, hogy csoki legyen vagy vanília.

Kámasuka 2013.04.05. 21:54:31

@Rajzfilmszemű: Származást, úgy mint Izraelben. Tehát zsidó aki szerintünk az.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 21:55:08

@BenFranklin: az izraeli állampolgárok? Vagy az olyan zsidók, akik nem izraelben élnek. Én pl egy csomó zsidót ismerek, aki az izraeli politikai berendezkedést (szerintem) helyesen elítéli.

Hefebier 2013.04.05. 21:57:53

@különvélemény:

Számomra Planck azért a király, mert amire rájött, nem fogadta feltétel nélkül. A Saját Elméletét próbálta cáfolni.

J.László 2013.04.05. 21:58:09

@Rajzfilmszemű:
Ha kivándorol Magyarországról egy nőgyógyász, mert többet akar keresni, az szavazhat, holott szabad akaratából fordított hátat Magyarországnak. Nem itt fizet adót, nem itt él.

A többi magyar miért ne szavazhatna? Azok, akik nem szabad akaratukból élnek külföldön?

Tipikus zsidó eszmefuttatás, ne is haragudj.

különvélemény 2013.04.05. 22:02:31

@Hefebier:

Neumann-nál csak Chuck Norris volt intelligensebb.

Ez nem vitás. :P

Hefebier 2013.04.05. 22:02:48

@BenFranklin:

"Minden magyar eltérő származású származását meg kell jelölni a személyi igazolványban, mint Izraelben."

Származás fel van tüntetve a személyi igazolványban?

willdataa 2013.04.05. 22:02:49

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Izraelben nem csak a politikusokat, hanem az egyszerű állampolgárokat is faji alapon listázzák, faji hovatartozásuk szerepel a személyi igazolványukban és a központi nyilvántartásban:

img2.indafoto.hu/1/1/163195_737719dd206d51cd97927fb8a9af613d/17942299_657b14ced4e08da1ea367f3fdbd420c0_l.jpg

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

willdataa 2013.04.05. 22:07:34

@willdataa:

Ezért is különösen arcátlan gazemberség, hogy az izraeli nagykövet is részt vett a Kossuth téren a listázás elleni tüntetésen, miközben az őt küldő állam listázza az állampolgárait.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 22:09:02

@J.László: Problémásnak tartom a tartósan külföldön letelepedett, de itthon született állampolgárok szavaztatását is, pontosan ezen az alapon.

@willdataa: undorító az is.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 22:13:43

És pontosan ezért, ha bármikor is elhagyom az országot, nem pofázok majd bele abba, hogy az itthon maradottaknak ki ül a fejére lopni.

J.László 2013.04.05. 22:17:39

@Rajzfilmszemű:
Eddig állítólag 500 ezren vándoroltak ki. 400 ezren kértek magyar állampolgárságot az egykori Magyarbirodalom területén. 500 ezer választópolgár Londonban, 400 ezer pedig a Felvidéken, Erdélyben és a Részeken, a Délvidéken és Kárpátalján.

Ha választani kéne, inkább a londoni emigránsok választójogát kellene megvonni, hiszen ők szabad akaratukból mentek oda. Senki nem kényszerítette őket. A felvidéki, erdélyi, délvidéki és kárpátaljai magyarok nem jókedvükből élnek külföldön. Ők nem "tartósan külföldön letelepedettek".

Hefebier 2013.04.05. 22:26:57

@J.László:

Nem magyar állampolgárok?

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 22:41:52

@J.László: Teljesen mindegy, hogy akarták-e, a lényeg számomra az, hogy ők jelenleg részt vehetnek egy döntésben, ami nem érinti őket: tehát, az itthon élők f*szával veri mindenki a csalánt. Ha téged ez nem zavar, akkor jó, engem zavar, mert ettől az én szavazatom arányaiban kevesebbet ér. Amúgy a tiéd is.

J.László 2013.04.05. 22:52:01

@Rajzfilmszemű:
A "faszával veri a csalánt" rizsát azért el kellett volna hagyni. Az összes libernyák segg ezzel mondja meg a tutit.

A Magyarbirodalom lakójának alapvető joga a szavazójog. Ha már minden 18-at betöltött írástudatlan cigány is megkapja. Nem igaz?

Akinek ez fáj, az liberálfasiszta, nem pedig tudós.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 22:52:32

Na jóccakát, béke veletek! (Származási alapon meg minden keresztény zsidó, így jártunk :D)

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 22:57:00

@J.László: Nem kell annak lenni ahhoz, hogy belássad, ha összesen 10 szavazó van, amiből 1 te vagy, a szavazatod 10%-ot ér, ha 12 szavazó van, amiből 1 te vagy, a szavazatod 8.3%-ot ér. Nyilván egyeseknek ezt nagyon nehéz megérteni, rágódj rajta kicsikét.
Amúgy meg, egyetlen határon túli magyar ismerősömtől sem hallottam, hogy ez felülírná a velük megesett igazságtalanságokat. Egy igazságtalansággal nem lehet egy másikat orvosolni. Különösen nem egy olyannal, amivel egyáltalán semmilyen előnyt nem kapnak, sehol sem. A választások kimenetele őket nem érinti, tehát ez az egész nem egy kedvezmény, hanem egy üres gesztus.

Kámasuka 2013.04.05. 23:17:58

@Rajzfilmszemű: Akárcsak izraelben, az olyan zsidót is meg kell jelölni az okmányaiban aki nem izraeli állampolgár.

Magánügye ha nem támogatja Izrael politikáját, itthoni képviselőik a Mazsihiszben egy emberként állnak ki Izrael mellett. Ott lehet tiltakozni a szakadároknak.

Kámasuka 2013.04.05. 23:19:29

@Hefebier: Fenti hozzászólásban a link.

Kámasuka 2013.04.05. 23:23:30

@Rajzfilmszemű: 'A választások kimenetele őket nem érinti, tehát ez az egész nem egy kedvezmény, hanem egy üres gesztus.'

- És az üres gesztus miatt intézte el magának 400.000 ember?

- És az üres gesztus miatt megy el közülük y % szavazni?

Te hülyének nézed a HTM-okat.

Rajzfilmszemű 2013.04.05. 23:25:30

Nem nézem. Szerinted az ő életükön mit változtat ez? Konkrétumot szeretnék kérni. Magyarabbak lesznek? Nem. Hiszen magyar-e az a kínai, aki itt él 15 éve és állampolgárságot kapott? Nem. Az állampolgárság NEM nemzetiségi kérdés.

Kámasuka 2013.04.05. 23:35:17

@Rajzfilmszemű: Eddig elintézte 400.000 ember.

Tehát ők úgy döntöttek hogy magyarabbak tőle. Neked meg nincs közöd ahhoz hogy ők hogy döntöttek, mert a környező országok lakóinak az magyar állampolgársága adott dolog volt, de elvesztették azt (jórészt a felmenők). Most lehetőségük van visszaszerezni.

Hefebier 2013.04.06. 08:34:58

@J.László:

Én a XVIII. kerületben születtem.
Most nem ott élek.
Miért lenne jogom ott szavazni?

luna1 2013.04.06. 08:56:45

kedveseim, olvassátok már el a cikket ismét!
előre is köszi!

(hátha átmegy valami)

Rajzfilmszemű 2013.04.06. 10:02:27

@Hefebier: Nincs, mert szabad akaratodból költöztél el :D

Rajzfilmszemű 2013.04.06. 10:06:20

index.hu/tudomany/2013/04/06/letezik-e_szabad_akarat/

"Ellenállunk-e azonban az olyan késztetéseknek, amely fontos kérdésekben higgadt döntést igényelne. Nagyon úgy tűnik, hogy – Gazzaniga eredményeinek megfelelően – inkább ideológiákat gyártunk a prekoncepciónk és az érdekeink szerint való cselekvésre, mintsem, hogy a tiszta ész, az igazság, vagy az erkölcs alapján hozzunk döntéseket."

holaquetalbien 2013.04.06. 13:26:27

A jó múltkorában egy társaságban kedvenc írókra,szerzőkre terelődött a szó,ki-ki előadta a maga kis történetét,magyarázatokkal fűszerezve.Rám került a sor,és sok más kedvelt írómat megemlítve kiemeltem Saul Bellow-t,mint aki a mai napig a legnagyobb hatással bír mindarra vonatkozólag,ahogyan kis világunkat látom és értem.Egy fiatalember-aki már eddig is aktívan részt vett a beszélgetésben,és az eddigiekből kitűnt, hogy általános értékrendjében előkelő helyet foglal el hazafiasság,magyar öntudat(ő fejezte ki így magát...)-megkérdezte,hogy ki a fent említett úriember,mert még nem hallott sem róla,sem a műveiről.Érdeklődésének meg akarván felelni,gondoltam egy-két mondatnál kicsivel bővebben kifejtem neki,miért szerepelnek lassan húsz éve vissza-vissza térő olvasmányaim között Bellow művei,és azzal indítottam,hogy elmondtam,Saul Bellow montreali születésű,orosz zsidó bevándorlók gyermeke,aki Chicago-ban élt,majd innen kezdve áttértem a lényegi információkra,úgymint Bellow csodálatos nyelvezete,egyedülálló intellektuális,filozófiai meglátásai,és az a semmihez sem hasonlítható képi világ,amelyet csak ő tudott igazán megteremteni regényeiben,és belemelegedve,egy kicsit el is ragadtatva magamat legalább tíz percen keresztül soroltam a dolgokat átszellemülve,néha elkalandozva,a végére kicsit patetikusra váltva.Közben figyeltem a fiatalembert,aki rezzenéstelen arccal,szinte rezignáltan hallgatott végig,ellentétben a többiekkel.Befejezvén,pár másodperces csöndet megtörve rám nézett,és félreérthetetlen tónussal hangjában ennyit mondott:-Hm,szóval zsidó...
Nincs tanulság,nem akarok hozzáfűzni,belemagyarázni a történtekbe semmit,ugyanis nincs értelme.Talán csak annyit,ha valaki kíváncsi rá:Ki volt ez a Nobel-díjas író,aki Augie March,Henderson,Herczog,Sammler és Ravelstein történeteit hagyta ránk?
Zsidó...

Tor_Tura_a_Bor_Túrához (törölt) 2013.04.06. 20:24:20

@holaquetalbien:
"– Hölderlin ist Ihnen unbekannt? – kérdezte Dr. K. H. G., miközben a lódögnek a gödröt ásta.
– Ki volt az? – kérdezte a német őr.
– Aki a Hyperiont írta – magyarázta Dr. K. H. G. Nagyon szeretett magyarázni. – A német romantika legnagyobb alakja. És például Heine?
– Kik ezek? – kérdezte az őr.
– Költők – mondta Dr. K. H. G. – Schiller nevét sem ismeri?
– De ismerem – mondta a német őr.
– És Rilkét?
– Őt is – mondta a német őr, és paprikavörös lett, és lelőtte Dr. K. H. G.-t. "
Igen.
De.
Ellenben,
a nyíltan uszítók közt, a Heti Hetesben, nem Saul Bellow és dr. KHG. szerepelt...
A népszerű kvízmestert, aki a banki-kölcsönök főreklámarca ,nem Saul Bellow-nak és dr. KHG.-nek hívják.
Az emberek többsége egyszerűbben ítél.
Mert egyszerű ember.
Vannak akik azt állítják, hogy a bankok által elárverezett házakat, egy-részüket legalábbis, egy adott rasszhoz tartozó emberek fogják megvenni.
Én hiába nem hiszem ezt el, ha nemrégen a Debrecenben látottak, alátámasztják egyesek állításaikat.
Akkor viszont Örkény egypercesének az igazsága is a visszájára fordul, ugyanolyan gyarló emberek okán.

Da Real Knee Grow 2013.04.06. 20:27:12

@Aztapaszta: Mert lehetett őket üldözni, azért.

Da Real Knee Grow 2013.04.06. 20:30:52

@J.László: érdekes gyerekeket ismersz tesó.

baliquez 2013.04.07. 12:37:44

Ön szereti a beteges sértődésvágyat és a törzsi alapú áldozatválasztást? Ön szereti hogy mindkét ontopik népcsoportnak külön xenofób elnevezése van a mindenkimásra, és a tőlük különbözőket default negatív előjellel kezelik, mélyen gyökerező kulturális hagyományból? Ön szereti a rassz alapú bűnszövetségeket? Ön szereti ha valaki biztos távolságból ugat a hazájára, és blogjában felvilágosult politikaikorrekt internacionista jelmezben köpköd hülyeségeket kérdezve?

Ön szereti ha egy kisebbség vérivó gyilkos szegmense miatt bűnhődik adott kisebbség többsége is, a többséggel párhuzamosan? Ön szereti hogy a kisebbség többsége nem határolódik el és nem emeli fel szavát a saját gyilkos, tolvaj csoportja ellen? Ön szerint ezek után nem jogos-e az általánosítás?

yard 2013.04.07. 13:35:21

Valamiképpen eltűnt a beírásom, tisztelettel megismétlem.
Én is úgy gondolom, hogy az ember megítélése a viselkedése alapján tisztességes. Ránézésre, elfogult sablonok alapján meg nem. És nincs kommunista tolvajlás, cigány besurranás, orosz erőszak stb. Tolvajlás van, besurranás, erőszak, mióta világ a világ.
De ennek a másik oldalról is stimmelni kell. Ha valaki sáros, és a többiek háta mögé bújik, onnét kiabál farkast, antiszemitizmust, magyargyűlöletet, cigányüldözést, hát pont ő az antiszemita, magyargyűlölő, cigányüldöző, hiszen mindent megtesz közössége besározásáért.

Fauser Árpád 2013.04.07. 18:02:40

nem az az érdekes amit mi MELLÉBESZÉLÜNK. Az a fontos amit ök beszélnek rólunk egymás között. Ez nem ugyanaz amit itt többnyire gondoltok. Soha nem biznának meg egy GÓJBAN , bizony teljesen más alapállás ami legtöbbször hasalásként előjön.

sorica123 (törölt) 2013.04.07. 21:04:58

@BenFranklin: öregem, ez egy fóbia. Főleg ezekkel a "megtévelyedés" szövegekkel... Ha régebb születsz Spanyolországba, olyan inkvizítor lenne belőled, mint a huzat, oszt aprítanád a szefárdokat. Bár amilyen piszkok, biztos kicseleznének - amilyen okos vagy.
@Fauser Árpád: oda-vissza. Nekem az se tetszik, ha egy zsidó gójozik méla undorral, vagy egy cigány magyarozik, de ettől még lesz ilyen is. Szabad nekik, ha csak ennyi esze van, tegye.
@yard: hát persze. A felelősség, az egy másik dolog, semmiképpen nem szabad kenni a szart = kijátszani a rasszistakártyát akkor, amikor nekem kell elvinni zsidó/cigány/nemzetiségi/bárakármiként a saját balhémat. @holaquetalbien: na, ez meg a másik, hogy nyilván nem valami ufókról van szó, de ha valaki bevallottan zsidó, akkor általában eléggé tudáscentrikus háttérrel bír. Ettől még lehet emberileg bármilyen, egy gáz arc is, de esze, az van. Ilyet is ismerek, de olyat is, aki még jófej is a tetejébe. Meg olyan is van, aki buta...:)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.04.07. 22:35:48

@baliquez:
"Ön szereti hogy a kisebbség többsége nem határolódik el és nem emeli fel szavát a saját gyilkos, tolvaj csoportja ellen? Ön szerint ezek után nem jogos-e az általánosítás? "
Gondolom ezzel azt akarod mondani, hogy minden palesztin, ír, baszk, arab terrorista.
B magyarázat: antiszemita és/vagy rasszista vagy és görcsösen próbálod racionalizálni. Nos, nem érdemes. Ez nem racionális. Ez az elme egyik integritásvédő funkciójának a mellékterméke. Különösen aktív azokban az emberekben, akikkel szülei kisgyerekként nagyon szigorúan bántak.

bandeirante 2013.04.08. 07:25:32

Nincs olyan, hogy magyar,meg nincs olyan, hogy zsidó, meg úgy általában semmi sincsen.

surcapisca (törölt) 2013.04.08. 14:06:29

Ön szereti a politikusokat? A kérdésre nem adható jó válasz. Sem a nem szeretem, sem a szeretem nem helyes. Politikus ugyanis sokféle van. A becsületeseket, kedveseket, tehetségeseket, nagylelkűeket szeretem, a gonoszakat, irigyeket, a bűnözőket pedig nem. Olyan, hogy "politikus", pedig nincs. Nem létezik ugyanis olyan ember, akinek csupán egyetlen tulajdonsága van, az, hogy politikus. Vagy mégis?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.04.09. 21:55:04

@Éhes_ló:

"Ez egy szar, semmitmondó és a problémákról őszintén szólni képtelen post(er)."

Szerintem meg jól beszél.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2013.04.09. 22:03:51

A poszthoz:

"Ön szereti a zsidókat?"

Semleges vagyok. Nem ismerek egy zsidót sem. Így érzelmeket sem tudtak eddig kiváltani belőlem.

"Ön szereti a cigányokat?"

Nem! Nem tehetek róla, nem szeretem őket. Baj? Nem szerethet mindenki mindenkit. A pókokat sem szeretem. Más meg szereti őket.

"És szereti ön a magyarokat?"

Igen! Persze most nem konkrét emberre gondolok (persze kivétel erősíti a szabályt), hanem úgy általában a magyarokra. A cigányt szeresse a cigány, a zsidót meg a zsidó. Persze lehet keresztbe szeretés is mindenféle kombinációban, meg olyan is, hogy valaki mindenkit szeret, meg olyan is, hogy valaki senkit sem.

Az, hogy én kit szeretek, vagy kit nem az nem racionális alapon dől el nálam. Szívvel szeret az ember, nem ésszel.

ruppó 2013.04.16. 15:17:15

Kedves Bornai Tibor!
Először is szeretnék gratulálni ehhez az íráshoz, amit láthatóan a kommentelők közül sokan nem értettek.
Kitűnően és tömören fogalmazott, de mint látható nem biztos, hogy elérte a célját.
Köszönöm!!!

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2013.04.18. 19:32:09

Ön szereti a krokodilokat? A kérdésre nem adható jó válasz. Sem a nem szeretem, sem a szeretem nem helyes. Krokodil ugyanis sokféle van. A becsületeseket, kedveseket, tehetségeseket, nagylelkűeket szeretem, a gonoszakat, irigyeket, a bűnözőket pedig nem. Olyan, hogy "krokodil", pedig nincs. Nem létezik ugyanis olyan élőlény, akinek csupán egyetlen tulajdonsága van, az, hogy krokodil.

Úgyhogy barátkozzon, lakjon együtt velük, kedves Bornai úr! Ne általánosítgasson!

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2013.04.19. 11:16:56

Ne tessék félni, a krokodil amúgy jámbor lény.
Van azonban randa hibája is: hajlamos azt terjeszteni magáról, hogy voltaképpen ő csak áldozat, a gnúk és gazellák rettegésben tartják, ragadozó vérszomjas természetükkel. Meg azt is mondja, hogy minden élőlény egyenlő, miközben szegregált iskolákban azt tanítja ivadékainak, hogy ő tulajdonképpen felsőbbrendű lény és minden más alattvaló arra született, hogy őt szolgálja.
De mindez ne szegje kedvét, kedves Bornai úr, ne akadályozza abban, hogy megkedvelje ezt a a különös fajt és együtt éljen vele a lakásában.

Csemmke 2013.04.20. 02:33:25

Ön szereti a gonoszokat? ... Olyan, hogy "gonosz", pedig nincs. ...

Szóval nálam bukik az elmélet. Számomra taszító ez az írás.

Nem azok akarják lenyomni a torkunkon ugyanis, hogy mekkora antiszemita lelkületű nép vagyunk, akik abban a meggyőződésben építgetik a birodalmukat, hogy nem létezik olyan, hogy zsidó vagy magyar.

Azok mantrázzák, hogy a magyar micsoda rasszista, akik gerjesztik, szítják, élezik és lassan eszkalálják a cigány-magyar együttélés ellehetetlenülését és konfliktusait, nem pedig azok, akik szerint nincs olyan, hogy magyar vagy cigány.

Ez az írás még a kiragadott nagy semmiben vagy művészi űrben sem értelmezhető.

Sőt, ez az írás az egyik legnagyobb baj, amit eddig olvastam antiszemitizmus vagy rasszizmus ellenes írás címszó alatt.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.04.20. 07:40:07

@Csemmke:
Akkor nem értetted meg a problémát. Olyan, hogy gonosz tényleg van, de az egy absztrakció. Emellett az adott embernek még számos más tulajdonsága is akad pl.: Hitler vegetáriánus volt és egész tehetséges festő, Himmler imádta az állatokat
Ettől még utálhatod a nácikat, a vegetáriánusokat, állatbarátokat stb. csak ezzel az egy jelzővel nem írtad le a konkrét embert.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2013.04.23. 14:53:00

@Lord_Valdez: "Olyan, hogy gonosz tényleg van".
Bizony, úgy hívják: zsidó.
Aki nem hiszi, az olvasgassa a talmudot!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.04.23. 21:25:47

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:
Hülye gyerek. A Talmud a kutyát nem érdekli, csak az ortodox zsidókat. A többi zsidót nem. Mellesleg a Talmudot nem valószínű, hogy valaha is fogod olvasgatni, mert nem nagyon fordítják ugyanis több, mint tízezer oldal. Amit viszont ismerhetsz az valamelyik későbbi hamisítványa. Abból elég sok kering.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2013.04.24. 23:09:15

@Lord_Valdez: Hülye gyerek. Tehát nem a zsidó tanítja az ivadékának, hogy felsőbbrendű választott nép? Tudod, über alles.
Miközben pont ők gyilkoltatták meg Jézust. Röhej.
És értetlenül bámulnak, hogy folyamatosan szopóágon vannak a történelem során, hiába a vagyon és a hatalom... :)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.04.25. 06:44:34

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:
Aha, mert mi nem tanítjuk, hogy a magyarok a legfaszábbak és még a napsütést is mi találtuk fel?
Aki szintúgy zsidó volt. Röhej.

M426 2013.09.02. 17:30:45

Röhej nem kevésbé, hogy az "előítélet=nem előítélet, hanem tapasztalat" jellegű, továbbá konkrét tényeket arányszámokkal bizonyító senkit nem sértő, nem gyűlölködő, nem kirekesztő, csupán az IGAZságra rávilágító hsz-okat itt is törli a cenzúra.

Bikaboy 2013.11.09. 23:02:29

Már megint ez a provokatív téma!
Hagy' ugorjon a polgár, ki így, ki úgy!
Csak ne legyen béke és nyugalom! Keverjük a szart, hagy' legyen minél büdösebb....
Emberek, nincs más csak ember - homo sapiens!

2014.03.16. 22:50:17

Általában véve nem szeretem őket de nem mondom hogy nincsenek kivételek. Az én tapasztalatom a zsidókkal az hogy nárcisztikusak, okoskodók, kötekedők és intoleránsak másokkal szemben. Ez utóbbit már csak azért is utálom mert ők elvárják másoktól a feléjük irányuló toleranciát - csak saját maguktól nem. Állandóan "zsidózást" provokálnak hogy aztán lecsaphassanak, hogy a többi ember "antiszemita". Pedig nem az, csak éppen bizonyos negativ emberi viselkedés és mentalitás, ami valami okból gyakori a zsidóknál, nem tetszik neki. A normális zsidók már eleve nem határozzák meg magukat kifelé úgy, hogy zsidók. Nem lobogtatnak zászlót, nem vivnak csatákat, egyszerüen csak emberek. Mivel ők nem általánositanuk magukkal kapcsolatban, igy másnak sem szükséges.

vezér01 2014.10.23. 13:11:24

@Bikaboy: Sapiens ? De szép is lenne !

Bikaboy 2014.10.23. 20:05:07

Tőlem lehet ludens is! Homo ludens!
Erre én is azt mondom; "de szép is lenne"!
(Mint örök optimista, én reménykedem!)
süti beállítások módosítása