Ha az apátok lennék, először félnék. Féltenélek benneteket, mert már sok mindent tapasztaltam, és tudom, mire képes, ha eszét veszti a hatalom. Közben örömmel tapasztalnám, hogy valami büszkeség-féle lángocska ébredezik bennem. Hogy azért mégis csak az én fiaim/lányaim vagytok, és ahogy ilyen bátran viselkedtek, azt talán tőlem tanultátok. Bár igaz, én csendben néztem, ahogy ez a gőzhenger átrobog rajtunk. De a bátorság nem csak kiabál. Mert néha a hallgatáshoz is bátorság kell. A családért érzett felelősség, a munkahely elvesztésének réme csendre inti az embert. Tűrni kell, és az nagyon igénybe veszi ám a lelkierőt!
És aztán, ha az apátok lennék, azon kapnám magam, hogy mosolygok, ahogy a tüntetés képeit nézem. Arra gondolnék, most kovácsol belőletek Nagy Generációt a történelem. És lassan már egy picit irigykednék is. Az őszinte felháborodásotokat, a tiszta hangotokat, a hiteteket irigyelném. És azt kívánnám, maradjatok ilyenek, ameddig csak tudtok. Ne hasonlítsatok rám. Csináljatok egy szebb Magyarországot. 

Szerző: Bornai Tibor  2012.12.20. 21:22 5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr94975425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

samugy63 (törölt) 2012.12.20. 22:54:47

Akkor elmondom itt is, mint már sok más blog kommentjeként.
Nincsenek itt szovjet hadosztályok, nincsen százezres hadsereg Munkásőrséggel a hátában, nincsen semmiféle erőszakszervezet, ami a lakossággal szemben bevethető volna.
Eddig zsaroltak, visszaéltek és megaláztak a hatalommal.
És akkor jött először néhány száz, aztán néhány ezer diák és láss csodát, a Szeretett Vezető meghátrált, gyáván elbújt. Igaz ugyan, hogy a derekát csak látszatilag adta be, de már mindenki előtt elveszítette a hitelét. Még a jobboldali médiában is áll a fejetlenség, tanácstalanság.

tehát ha 2014-ben mégis hatalmon marad a jelenlegi rezsim, akkor mi magyarok csak magunkat okolhatjuk és... megérdemeljük.

Sikipaci 2012.12.21. 15:40:27

Köszönöm ezeket a sorokat, a napokban ugyanez suhant át az agyamon. Ha diák gyermekeim volnának, aggódva, de biztatnám őket, menjenek,ne hagyják elrabolni a jövőjüket.

montmartre 2012.12.22. 23:35:34

Kedves Tibor! Mint lányos apának a lányos apa, aki egykor a te lányod is tanítottam latinra, úgy üzenem: nemcsak K. lehet méltán büszke rád, minden tüntető diák az lenne!:-)

w650 2012.12.27. 10:36:14

Kedves Tibor!

Egy - számomra - fontos, személyes és egyben kulturális (balatoni) ügyben szeretném az email címedet kérni.
Ha megtennéd, hogy elküldöd, ezt a tamasujsag@gmail.com címre várnám.

Köszönöm: Szabó Tamás

cager 2013.01.08. 15:20:47

Itt van az új generáció "himnusza". A srác Camden utcáin rappel. A szöveg a lényeg, a kép az még fejleszthető :)
www.youtube.com/watch?v=4CY1njwncow
süti beállítások módosítása