A görögdinnyeevés mikéntje főleg a magokkal szembeni taktikázáson múlik. Piszkáljuk köpködjük, kerülgetjük a magokat. Van, aki olyan falatokat vág, amelyek látszólag mag nélküliek, és nekik rágás közben kell szembesülniük azzal, hogy ropog. Az én módszerem az, hogy éppen ott vágom el vonalban a dinnyét, ahol a magok sorakoznak. Így azok egycsapásra föltárulnak, megmutatják problémás mivoltukat, és mindjárt a megoldást is felkínálják. Egyszerűen eltávolíthatók, és utána szép darab magmentes dinnye vihető a szájba.
A nehézségeket tehát nem elkerülni kell, hanem inkább szembesülni velük. És még a végén kiderülhet, hogy nem is olyan nehéz legyőzni őket. Addig is, amíg ezt össztársadalmi méretekben nem akarjuk belátni, gyakoroljunk egyénenként a görögdinnyén.  

Szerző: Bornai Tibor  2013.07.11. 17:49 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr855400774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tiborpapa 2013.07.12. 09:30:39

Van egy mondás:
Miért szenvednek annyit az emberek? Mert még nem szenvedtek eleget.
süti beállítások módosítása