A szakértőktől azt hallom, a magyar foci gyengébb, mint valaha. Hát ha gyengébb, elő kell venni a magyaros virtust, és azt mondani, majd mi kitaláljuk, milyen legyen a valódi foci. Mert ez a mostani a mi néplelkünknek nem felel meg. Kitalálunk egy újat, amiben majd mi leszünk a Janik. Új szabályok, új koncepció. Ez jobb lesz, mint az a régi, vacak, amiben persze, hogy úgy lemaradtunk, ha egyszer olyan ósdi. Nekem volna is ötletem. A pálya ugyanakkora, csak hat kapu lenne rajta. Egy-egy ott, ahol most, és kettő-kettő mellette, oldalt, mint egy füles sapka két leffentyűje. Egy csapatnak három kapusra lenne szüksége. A les-szabályt kéne kicsit átszabni, és mehet is a játék. Az lenne benne a jó, hogy több gól eshetne, és így nagyobb és gyakoribb lenne az öröm a lelátókon. Mi más a cél, ha nem ez? Néhány edzőmeccsen ki lehetne alakítani a pontos szabályokat, aztán már így bonyolítani a magyar meccseket. Özönlene a nép. És jogdíjért megengednénk, hogy más országokban, ahol szintén megunnák ezt a kevés gólos, sok vacakolós izét, a mi új focinkat játsszák. Gazdasági fellendülés! Én minden ilyen meccs bevételéből szerényen, csupán egyetlen ezreléket kérnék. És megvenném belőle a budai Várat, minden toronyórájával, meg a Lánchidat.  

Szerző: Bornai Tibor  2013.07.29. 21:02 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr165432702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a_tom 2013.07.30. 19:48:56

Jó ötlet, de igazából úgy kéne hogy csak az ellenfélnek legyen több kapuja, hiszen a gaz külföldiekkel szemben meg kell védeni, erősíteni a nemzetet, nemzeti csapatainkat. Elég abból hogy mások diktálnak nekünk! Egyformán mindenkire vonatkozó szabályok??? Még mit nem, elég volt a neoliberális, keresztényellenes terrorból! A kormány megkapta a programjára a 2/3-os felhatalmazást, valósítsák is meg Isten és a nép akaratát! Ámen.
süti beállítások módosítása