A politikus is ember. Esendő, tele hibákkal. Megcsalja a feleségét, meggondolatlan, sóvár, hogy a komolyabb hibákat (lop, pedofil, hazug) ne is említsem. Mi, választók pedig álszent módon azt képzeljük, aki politikusnak áll, legyen hibátlan. Olyan ember, amilyen a valóságban nincs is. Hiszen jól tudjuk ezt, mert mi magunk sem vagyunk hibátlanok. Mégis azt követlejük meg a politikustól, hogy legyen hibátlan. Ezzel hazugságba kényszerítjük, aztán szemforgatva szörnyülködünk, ha kiderül, hogy nem tökéletes.
Hát nem. Persze vannak súlyosabb és enyhébb hibák. A baj ott van, hogyha valakit a hatalomba emelünk, vagy ott megtartunk, pedig tudjuk, amit tudunk. Mi vagyunk tehát a hibásak. Ha valaki nem tetszik nekünk, aki hatalmon van, nyugodtan gondoljuk azt, hogy mi szavaztuk oda. Mi így szavazunk. Jézust is mi, közemberek szavaztuk fel a keresztre. 

Szerző: Bornai Tibor  2013.12.24. 12:13 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr505707130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tiborpapa 2014.02.05. 13:36:14

Kedves Tibor!
Egy korábbi bejegyzésedben utaltál arra, hogy a mai Magyarországon érdemes-e tisztességes eszközökkel küzdeni. Akkor azt mondtam, csak úgy érdemes. Most meginogtam. Lassan be kell látnom, hogy a jelenlegi hatalmat tisztességes eszközökkel nem lehet legyőzni. A kormánypárt köreiben a gerinctelenség, a hazugság, az inkorrektség, a becstelenség a menő. Igaz a mondás, hogy mindenki a saját kárán tanul. Úgy látszik, a választók többsége még nem tanult eleget. Meggyőzni őket képtelenség. Várni kell, míg maguk jönnek rá.
Talán nem is baj, ha a most hatalmon lévő párt újra győz, mert így hamarabb tapasztalhatják meg a hiszékenyek, hogy nagyon át lettek verve. Meggyőződésem, hogy javulás nem várható, amíg ők irányítanak, sőt.... Sajnálom, az országot, mert nagy árat fog fizetni érte. Sajnálom az embereket, akik bele fognak ebbe rokkanni, és sajnálom az elvesztegetett időt. Viszont talán jobban fogjuk tisztelni az őszinteséget, a tisztességet, talán felismerjük majd a valótlanságot és megbecsüljük majd a jóakaratú embereket is. A szavazóurnákhoz pedig már többségében bölcs emberek fognak járulni, hogy leadják a voksukat egy másik pártra, egy másik politikusra, egy másik emberre.
Jelenlegi helyzetben ösztönözné az emberek szavazókészségét, ha lehetne negatív voksot is leadni. Egy választás van, vagy valaki mellett, vagy valaki ellen. A negatívokat levonnák a pozitívokból, így alakulna ki a végeredmény. Az elutasítottságot mérjük érvényes szavazatokkal! A magyar ember úgyis jobban szeret valami ellen lenni, mint valami mellett. Hmm…persze, csalni itt is lehet.
Én még nem döntöttem el, hogy mindezt honnan fogom figyelemmel kísérni, vagy honnan fogom segíteni. Itt, vagy egy másik országban. Meglátom.
süti beállítások módosítása