A mi országunkban nem létezik a "politikai ellenfél" fogalma. Az ugyanis azt jelenti, hogy politikailag nem értünk egyet, de amúgy együtt sörözünk, és felköszöntjük egymást a névnapokon. Nálunk csak ellenfél van, az is kevés. A legtöbb inkább ellenség, rosszakaró, aki kész mindent elkövetni, hogy a másik eltűnjön, megsemmisüljön. Az ilyesmi persze nem csak a politikában jellemző. Mégis ezzel jövök, mert ez a legszembeötlőbb.
Volna egy javaslatom. A politikusok járjanak elöl jó példával, és alakítsanak fürdőpárokat. Aki nem volt úttörő, annak elmondom, a balatoni nyaralás a gyerektáborban mindig úgy kezdődött, hogy megalakultak a fürdőpárok. Aztán a sok gyerek beözönlött a vízbe. A nevelő néha elkiáltotta magát, hogy: fürdőpárok! Ekkor mindenki megkereste a sajátját, és megfogta az illető kezét. A felemelt kezek jelezték, mindenki megvan, senki nem fulladt bele. Ha valaki nem találta a fürdőpárját, lehetett hívni a vízimentőket.
A köztársasági elnök néha elkiáltaná magát a Sándor Palota erkélyéről: fürdőpárok! Erre minden politikusnak meg kéne keresnie azt a más pártban dolgozó honfitársát, akivel emberi kapcsolatot ápol. Ha valaki nem találná a fürdőpárját, az azt jelentené, a hiányzó illető elmerült a gyűlölködés, mocskolódás, ármánykodás mocsarában. Lehetne hívni a mentőket, hogy mentse meg már ezt a szegény országot a teljes széteséstől.

Szerző: Bornai Tibor  2012.05.23. 14:52 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr264538345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása