Utópiáim sorát most egy komplett lehetetlenséggel folytatom. (Nem, mintha eddig akár csak meg is közelítettem volna a realitás komor főbejáratát.) Javaslatom: egy-egy trafipax felügyeletét bízzák rá azokra a lakókra, akik házai előtt a gyorshajtás megvalósul.
Mondjuk, a Kossuth utca 3. és 39. között van egy szép egyenes, ahol a kocsik rendszeresen száguldoznak, fenyegetve ezzel az ott lakók nyugalmát és testi épségét. Összefognak tehát ezek az emberek (hogy mit jelent ez a szó, azt valamikor még részletesen el kell magyaráznom), és közösen vesznek egy sebességmérő kamerát. A rendőrségnél hitelesíttetik, aztán felszerelik. Minden este továbbítják az aznapi száguldozók felvételeit a kapitányságra, az így keletkező bevételek felét pedig megkapják. Ezt az összeget semmi másra nem fordíthatnák, csakis házaik karbantartására, szépítésére, korszerűsítésére használhatnák fel. Béke lenne az utakon, és új vakolat a házakon. Milyen szép lenne.

De nem így lesz.

Szerző: Bornai Tibor  2012.06.12. 14:44 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr254583486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kozi73 2012.06.13. 08:03:19

Az ötlet nem annyira új, de a megvalósíthatóság tényleg egészen magyaros:
www.origo.hu/auto/20111209-a-rendorseg-ellehetetleniti-a-magantraffipaxokat.html
süti beállítások módosítása