Két kutyám van. Az egyik visszajön, ha füttyentek, a másik nem. Vajon melyikre teszek pórázt?
Ahol sétálunk, nincs veszély, de amikor közeledünk a főút felé, fontos, hogy ne fussanak ki az aszfaltra, mert elüti őket valami. Így aztán arra, amelyik nem fordul vissza a füttyentésre, pórázt kell tenni. Nincs mese. Nem rohanhat a vesztébe. Tulajdonképpen a másikon is van póráz - egy láthatatlan póráz - és amikor füttyentek, azt rántom meg.
Ha nem akarunk a vesztünkbe rohanni, szükség van pórázra. Vagy láthatatlanra, vagy láthatóra. Akiben magasan áll a kötelességteljesítési kedv, a belső fegyelem, az intelligencia, az egymás iránti türelem és megértés, annak nem kell a nyakába kapcsolni a rengeteg szabályt, rendeletet és törvényt. Olyan, mintha szabad lenne. Akiből pedig mindez hiányzik, ne csodálkozzon, ha rabláncra fűzik.
 

Szerző: Bornai Tibor  2012.04.27. 15:18 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr834476650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kozi73 2012.05.02. 12:23:28

Egyszer ki kéne próbálni, hogy a kezelhetetlen hülyék - póráz híján - kilépnek-e a kamion elé.
Gyorsabb, olcsóbb és tanulságosabb is.

gunfight · http://topcomment.blog.hu 2012.05.14. 04:04:36

@Kozi73: hacsak arról lenne szó, igen, hogy kimegy-e kamion elé, akkor lehetne hagyni. csak a társadalomban mindenki össze van kötve mindenkivel és ez a póráz másokat is a kamion elé ránt.
süti beállítások módosítása