A téren ott állt a szép mérleghinta. Sok gyerek öröme. Ha nyikorogni kezdett, valamelyik szorgalmas apuka a környező házakból lejött és megolajozta. A gyerekek hamar rájöttek, hogy nem csak ketten lehet billegni rajta. Ha valaki jól kiült a végébe, a másik oldalon ketten is felkapaszkodhattak rá. A libikóka szépen süllyedt és emelkedett velük. Lényeg az egyensúly. Aki éppen fent volt, szállt, repült, messzire látott, aki éppen lent, az pedig elrúgta magát a talajtól, és már emelkedett is.
Aztán megjött a térre a nagydarab kisfiú. Ráült a hinta egyik végére, és a billegés megállt. Nem lehetett tovább játszani, mert a nagydarab kisfiú súlyát még hárman-négyen sem tudták kiegyenlíteni a túlsó oldalon. Megakadt a játék. A nagydarab kisfiú meg csak ült a földre zuhant hintavégen, dölyfösen, pohosan és potrohosan. Akik fent ragadtak a túlsó végén, örülhettek, ha le tudtak mászni valahogy a magasból. Volt, aki le is pottyant. A nagydarab kisfiú nem bánta. Ő nem játszani jött. Neki a hinta kellett, mindenestül. Nem akart repülni, messzire látni, csak birtokolni akart. Amikor pedig az övé lett, boldog volt, és még azt se bánta, hogy a többiek azt mondták róla a háta mögött, hogy ez a nagydarab kisfiú valahogy olyan földhözragadt.

Szerző: Bornai Tibor  2012.06.22. 15:05 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr924604864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attila1 (törölt) 2012.06.23. 23:39:12

furcsa ez a blog. Olyan emberi a hangvétel.

Eszembe jutott egy 30 évvel ezelőtti táncdalfesztivál vagy mi. KFT Bábu vagy egy balatonszárszói üdülőben nézve. De régen volt.

Venyigeszu 2012.06.24. 19:08:11

Gratulálok!
Nagyon jó írás.
Bár, a Löjj az ördögre! után nem volt kérdés, hogy tudsz írni.
( Lesz folytatása?)

Kozi73 2012.06.25. 12:58:22

Sajnos ahhoz, hogy az a kisfiú ilyen nagydarabbá nőjjön, kellett az is, hogy a többiek előtte évekig egy csomó fruttit adogassanak neki.

escéhá 2012.06.27. 17:49:46

Földhözdagadt.

A másik hinta se jobb (se bal). Se előre, se hátra: a gyereknek olyan érzése van, mintha repülne, meg mintha haladna. Pedig dehogy.
süti beállítások módosítása