Szóval kéne már itt egy alapvető és nagyvonalú megbékélés, mert így, egymással birkózva, huzakodva, tántorogva rommá tapossuk a saját hazánkat és hülyét csinálunk magunkból ország-világ előtt. Száz év nálunk nagyon rövid idő, ezért, ha valaki azt mondja, jobb oldal, a másiknak mindjárt a fasizmus, Horthy és Csurka jut az eszébe. Ha azt mondjuk, bal oldal, akkor ismét mások Rákosira, Kun Bélára meg Kádárra asszociálnak. Mert még nem telt el túl sok idő, és ráadásul ezalatt a rövid idő alatt nálunk már minden volt, és az ellenkezője is.
Mi volna, ha azt mondanánk, húzzunk egy vonalat? Senki ne állítson szobrot se Kádárnak, se Horthynak, se Sztálinnak, se Hitlernek, hagyjuk egymás bosszantását. Inkább arra vigyázzunk, hogy a baloldal, tehetetlenkedésével, gyávaságával ne járassa le a szép baloldali eszméket, a jobb oldal pedig korruptságával, diktatórikus hajlamaival ne járassa le a szép jobboldali eszméket. Hazaárulónak pedig nevezzük ezentúl az illegális szemétkupacok lerakóit és a gyorshajtókat.
Na?

Szerző: Bornai Tibor  2012.10.06. 12:36 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr454823068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a_tom 2012.10.06. 17:05:47

Inkább az kéne hogy ne szoktassuk le az embereket a gondolkodásról. Akinek a kommunista-náci tengely körül forog az agya, annak a vizeszsemléről is az fog eszébe jutni.

TV helyett olovasást, beszélgetést!
Az iskolákban pedig felesleges(nem túl hasznos) adatok magolásával, a hibákra, gyengeségekre koncentrálással ne terheljük agyon a szerencsétlen gyereket hogy egy életre elmenjen a kedve a tanulástól...

Mondjuk a szobrok se hiányoznának, nekem, de "szegény" politikusok ebből élnek, a hergelésből, az ország szétcseszéséből.
Ha igazi teljesítmény alapján kéne őket megméretni 4 évente, akkor csúnyán elvérezne ez a tehetségtelen fajta.

ayda 2012.10.09. 22:46:09

Kedves Tibor!
Szeretnék neked küldeni egy meghívót egy iskolai ünnepi műsorra október 19-re Bp-n. A részleteket privátban írnám meg, ha írnál az asztalihoki@t-online.hu ra elérhetőséget. Kösz, üdv: Létay D.
süti beállítások módosítása