Naponta egymilliárd szúnyog születik. Élettartamuk három-négy nap. Nyilván azok járnak legjobban, akik hamar találnak egy melegvérű lényt, és jól teleszívják magukat finom vérrel. Azt gondoljuk, hogy azok járnak legrosszabbul, akiket agyonütnek. Zümm, aztán paccs! Nem mondom, de nyilván nem lehet egy kéjmámor. Van azonban ennél rosszabb sors is. És arra gyanakszom, ezek vannak túlnyomó többségben.
Mi van, ha a szúnyog olyan helyre születik, ahol nincs melegvérű a közelben. Hiába repül tiszta erőből, nem elég az élethossza, hogy eljusson valahová, ahol legalább egyetlen csípést önmegvalósítson. Úgy hal meg, hogy csak elmesélésből ismeri a vért. Vagy még úgy se. Ha csak nincs a szúnyogok között valami jó kis felzárkóztató program, RH + diszkriminációval.

Szerző: Bornai Tibor  2013.06.26. 16:23 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr775379233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alf (törölt) 2013.06.26. 17:55:33

A zemberek többsége nem a nyertesek táborának lakója. Mégis úgy él, úgy viselkedik, úgy nyilvánul meg mintha de mégis. Sőt, elfogadja, hogy unos untalan azt sulykolják, hogy "tartozz a nyerttesekhez, legyél te a kiválasztott, a legegyedibb, bla-bla-bla..."
Ez hát akkor, hogyan vagyon? Ennyire nem látjuk a helyzetünket, ennyire vezérelhetőek vagyunk álmaink (uram bocsá' illúzióink) által..?!

Ennyire, bizony...:(

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2013.06.26. 19:26:23

micsoda empátia! (jelzem: általam sose jut ilyen beteljesületlen sorsra szúnyog - az oka nem feltétlenül az iránta tanusitott kimélet)

Deworde 2013.07.12. 09:49:37

Ryókan éjszakára az egyik lábát kidugta a szúnyogháló alól, hogy addig se maradjanak a szúnyogok vér és kiteljesedett élet nélkül.
Az aktív eutanáziára gondolok éppen. Milyen szerteágazó minden tett hatása, és ugyanazt a gesztust ugyanabban a morális állásban is mennyire különbözőképpen láthatjuk.
Üdv. Dw
süti beállítások módosítása