A kormányváltást akarók elégedetlenek a demokratikus ellenzékkel. Azt mondják, túl demokratikus.

Szerző: Bornai Tibor  2013.07.16. 17:11 7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr375407867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zb74 2013.07.16. 18:45:49

Ööö... nem. Azzal az ellenzékkel, amely a hazája alkotmányos rendszerén a jelenlegi magyar kormánypártokhoz hasonló módszerekkel átgázoló - doktori címét pedig itthonról ismerős módon schmittelő - Victor Pontát díszvendégnek teszi meg a saját kongresszusán (oppardon, évértékelőjén), nem pont az a probléma, hogy "túl demokratikus".

Azzal az ellenzékkel, amely a trafikrendszert nem eltörölni, hanem csak újrapályáztatni akarja, nem pont az a probléma, hogy "túl demokratikus".

Azzal az ellenzékkel, amelynek szárszói találkozójáról az Index újságíróit kidobják, P. László oligarchát meg nem - és ebben semmi kivetnivalót sem talál -, megint csak nem pont az a probléma, hogy "túl demokratikus".

alf (törölt) 2013.07.17. 22:07:13

És talán ezért nem véletlen, hogy miközben az ország nagyobbik fele már nagyon "kormányváltana", mégsem sincs senki aki tudna kormányváltani, mert ezzel az ellenzékkel valamiért az a nagyobbik fél mégsem szimpatizál.

Ergo egy szűk kisebbséggel is fölényesen győzni fog (győzni tud) a jelenlegi rezsim.

És ha és amennyiben ezt tovább gondolom, akkor nagyon sötét gondolataim támadnak velünk (magyarokkal) kapcsolatban.

Billy01 2013.07.19. 10:31:40

Tévedés!
A "mindenki" kormány váltást akar, de vezet a fidesz azt jelenti, hogy az alattvaló tatárkeverék , fasiszta, magyar tömeg elégedetlen orbán viktor teljesítményét illetően a totális fasizmus kiépítése érdekében.
Pl. nincsenek még börtönben demokraták, vagyis pontosabban kommunisták, ugyanis a fasizmus nem tesz különbséget kommunista és demokrata között, nekik mind a kettő kommunista. És persze zsidó. Pl. nincsenek még munka és haláltáborok, ahol azoknak a demokratáknak lenne helyük, akiket nem ítélnek halál büntetésre, pontosabban még a halálbüntetést sem sikerült vissza állítania orbánnak, pedig ígérte, persze csak stikában, kódoltan a "magyaroknak". Ugye magyar az a fasiszta aki orbánra szavaz és alattvalója. A közös céljuk a hatalom átvétele a demokraták illetve baloldalaik felett.

A hiba ott csúszott be orbánnak, hogy nem jött be a számítása. Azt hitte, hogy a világon több helyen is újra fasizmust fognak bevezetni az általa(uk) betegesen , mentálisan fertőzötten elgondolt zsidó világrend helyett. Mer ugye a "zsidó világrend" szerint az ő helye egy negyedosztályú focicsapatban lenne, mint takarító brigádvezető. A fasizmusban viszont a nemzetvezető helyet foglalhatja el. Tehát elszámolta(k) magát (magukat), mert kiderült, hogy hiába a demokráciával együtt járó világ gazdasági válság, a világban mégsem akarnak újra fasiszta, nacionalista kormányokat. Ezért lassan egyedül marad és elszigetelődik. Ezért a hungarista, tatárokkal keveredett néptömeg úgy gondolja, hogy elvesztették eszmei harcukat. nekik a pénz , a jólét nem számít, csak az agyukba bejuttatott zsidó világ összeesküvés elmélet hajtja őket, vagyis a gyűlölet.

Ezért az a sok bizonytalan egy új vezetőre vár, egy jobbra mint orbán, akinek sikerülne végre a totális fasizmus kiépítése. Vagy legalábbis sokkal vehemensebben törekedne rá, mint orbán. Erre várnak barátaim, és nem arra, hogy egy jobb ellenzék kerüljön valahonnan. Honnan is kerülne, nincs a spájzban senki és mitől lenne jobb?

A magyar többség nem igényli a demokráciát soha nem is igényelte. Amit igényelt az eddig is a következő volt.
Korlátlan zabához jutás, nyugati autó, leginkább mercédesz, új ház, korlátlan sörhöz jutás, stadionok, focinézés, ugyanolyan buta nemzetvezető, mint amilyen buta ő is, a nála okosabbak földönfutóként láthatása. Alatt valói lét, vagyis a vezető mondja meg nekik mit kell csinálniuk holnap. Nagyjából ezek. És ott ahol nincs igény demokráciára eddig csak egy módon választottak demokrata kormányokat, úgy , hogy agyonra ígérték magukat, vagy egyszer úgy, hogy Antall nagyon rossz helyzetet örökölt. De ez nem fog előfordulni többet. Amire a tömeg szavaz, az egy még fasisztább kormány, mint az orbán.

sirwalter 2013.07.19. 12:59:11

hm... megint kiengedted a szellemet a palackból, Tibor. Kár volt...

most aztán alacsonyan szállnak az idióták...

Tiborpapa 2013.07.27. 11:11:00

A magyar szeret enni. Talán ez az egyetlen, ami a többséget igazán érdekli az iváson kívül. Rendezvényeken, fesztiválokon egymás hegyén-hátán kínálgatják magukat a különböző büfék, falatozók, sütödék, az éttermekről nem is beszélve. Jó üzlet ez, nagyban is, csak jól kell csinálni. Olyan étteremben viszont, ahol a szakácsok a felszolgált ételeket túlnyomórészt szagos, romlott, ehetetlen, egészségre ártalmas alapanyagokból készítik, és mindenféle fűszerek hozzáadásával próbálják leplezni hozzá nem értésüket, nem eszem. Nem kell, még akkor sem, ha a séf mesternek vallja magát, és a kiszolgáló személyzet égre-földre magasztalja. A vendégeknek, akik ezt lenyelik, jó étvágyat kívánok, egyék, de engem hagyjanak békén. Ne akarják velem elhitetni, hogy nekem jó, amitől undorodom, amitől hányok. Ha azt mondják, nincs más, ezt kell szeretnem, örüljek, hogy legalább van mit ennem (egyelőre), sőt legyek hálás a szakácsnak, mert ő értem harcol, miattam szenved, és támogatnom kel őt, mert különben én vagyok a rossz… Háááát nem! Nem és nem.
Másik séfre van szükség, s ha nincs más, akkor a régi is jó. Reménykedem benne, hogy sokat javított a főzéstudományán, és a tálalásban is tud már jeleskedni.
Ez a mostani egy kontár, aki csak a tálalásra helyezi a hangsúlyt, de szerintem csak az éhes, mohó embereket tudja becsapni (egyelőre).
Remélem, nem jön el az idő, mikor kötelezővé teszik, hogy csak „nemzeti” éttermekben ehetünk. Nem kéne ezt megvárnunk, nem kéne ezt hagynunk, csak rajtunk múlik, ha úgymond demokráciában élünk. Van választási lehetőségünk (egyelőre).
Elnézést a pongyolaságomért, de az elkeseredés beszél belőlem. Mostanában rossz a gyomrom. Jó lenne már újra egy jóízűt enni.

Zb74 2013.08.05. 13:41:22

@sirwalter: Az ilyen @Billy01: féle trollok nagyjából mindenütt megjelennek, ahol politikáról, közéletről van szó, és terjesztik a szélsőséges, rasszista nézeteiket. Nem kell törődni velük; a szólás- és véleményszabadság őket is megilleti, de reagálni nem muszáj rájok.

Ami a poszt eredeti témáját illeti: érdekes adalék, hogy a - nyilván nagyon is kormányváltást akaró - Lengyel László sem azért ostorozza az ellenzéket, mert az "túl demokratikus". Éppen ellenkezőleg!

www.hocipo.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4338

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.10.16. 10:25:42

Erről a bonmotról az jut eszembe, hogy
az egyetemen volt egy "Módszeres tervezés" elnevezésű órám. Házi feladatként egy feladatot minél absztraktabban kellett megfogalmaznunk. 3-as kaptam rá. Az indoklás az volt, hogy túl absztrakt. :)
süti beállítások módosítása