Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes részeiről, mintha azok hozzájuk tartoznának. Rosszul. Rosszul esne. Azon kapom magam, abban reménykedem, hogy talán nem veszik észre, ahogy "Felvidék"-ezünk, meg "Délvidék"-ezünk.
Mert mi is lenne, ha észrevennék? Biztos ők is elkezdenék ezt csinálni. Aztán az országaink között nőne a feszültség, jegyzékeket váltanánk. Nemzetközi bonyodalom fejlődne, de egyik fél sem engedne a dölyfből. Aztán jönne a lövöldözés, a terrorizmus, végül a nemzetközi békefenntartók. Senki ne áltassa magát, ehhez csak annyi kell, hogy a szomszéd országok egyszer csak mellre szívják a piszkálódásunkat. 
Szelíden kérdem, muszáj ezt? Amilyen megbízhatatlanok az előrejelzések, éppen elég blama lenne az ország jelenlegi határain belül maradni a tévedésekkel. 

Szerző: Bornai Tibor  2012.11.06. 22:13 1184 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr364894379

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Muszáj ezt? 2012.11.07. 15:21:02

A közszolgálati televízió a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást.

Trackback: Nemzeti időjárás jelentés 2012.11.07. 09:36:29

Nem tudom feltűnt-e a kedves olvasóknak, de az elmúlt időszakban hangyányit megváltozott az MTV időjárás jelentése. A nemzeti, avagy királyi tv csapata ugyanis elszánta magát, hogy ledönti a trianoni határokat! Reméljük ezt az uno...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balt 2012.11.09. 11:10:31

@Mr. Rustical: :)) Én is úgy gondolom, az illető akkor erdélyi, amikor Gyurcsány rendszeresen bérmálkozott. :)

Érdemes lenne valami autentikus román teszt alá vonni, hátha tud villantani, ha már az érzelmei úgyis oda kötik. :)

Balt 2012.11.09. 11:11:36

@JohnnyLillibrogida: "Jelige:nyitott szeretnék lenni, befogadó."

:) Ez is jó.

2012.11.09. 11:13:10

@Balt: még nem ért vád baráti körökben, hogy nem gondolkodom normálisan. Csak a forumokon vagyok hülye.

Balt 2012.11.09. 11:18:33

@gigacherry: Fletó mondott számos ezzel egyenértékűt. Keresgélj, ha érdekel:
hu.wikiquote.org/wiki/Gyurcs%C3%A1ny_Ferenc

(Kulcs: "Kóbor kutyák", "fogja be a száját" stb.)

Az, hogy a határon túli magyarok ellen agitálsz, már megbocsáss, de minimum meghaladott, ha 3 ellenszavazat (ebből 1 db Gyurcsányé) mellett, kvázi egyhangúlag fogadta el a Ogy. És itt vissza is kanyarodtunk nevezetthez, vagyis ugyancsak erős közöd van hozzá, hiába próbálod levakarni, de legalább látszik, mennyire marginális kisebbség vagytok mára...

rkrm 2012.11.09. 11:28:43

@gigacherry: jó, megpróbálok hinni neked. Te viszont hidd el, nem kell itt félni (legalábbis nem attól amit most nyomnak orrba-szájba: Fidesz diktatúra->semmivel sem rosszabbak mint az elmúlt '67 évben akárki; Gárda-terror->hány cigányt öltek eddig meg? Na ugye. Pedig megérdemelték volna, mert ők már lincseltek, loptak, raboltak.).

Én mástól félek. Ilyen vitáknál szoktam azt mondani, ok, legyen úgy, ahogy ma akarják, divat, EU stb.-vel egyetértésben:
20 év múlva hazahozza a fiam a pasiját, útközben megkéselik a cigányok, akiket nem lehet feljelenteni, mert ők csak eltérő kultúrájúak. Aztán reggel iskolába menet, az éjszakából, drogokból kikecmergő niga hátulról jól megrakja; a suliban a holokausztról dumálnak 3 órát (tilos kellemetlen kérdéseket feltenni, pl. mér nincs írásos bizonyíték rá?), aztán jön a zsidó erkölcstan (erre az igényüket múlt héten jelentették be)... Munka nem lesz, mert mindent a vendégmunkások elhappolnak az orrunk elől. Persze ők sem termelnek, csak mint manapság: "dolgoznak". Na én ezt a jövőképet látom.

A felsorolt médiumokat azért nem tudom elfogadni, hogy figyelemmel kísérted néha napján, mert alapból komolytalanok ahhoz, hogy tényeket közöljenek, vagy általuk hasznos ismeretekhez juthassunk. (Nem, nem vagyok hírTV fan.)

"Mi" vagyunk kisebbségben, akik tisztában vannak a történelemmel, kultúrával, akik minden másnál jobban szeretik ezt az országot. (Nem, nem számítom az üvöltöző fradistákat hozzánk.) Akik utálják azokat, akik a magyar jövő ellen tesznek. Dióhéjban ennyi.

"Ti": akik mindent bekajálnak. Egyszer ide szavaznak, másszor oda, attól függően, ki, mennyit ígér. Akiknek az első, hogy be lehessen tömniük a szájukat, erre gondolnak, tovább nem. Tájékozatlanok. Akik az rtltv2 híradójából értesülnek a világ dolgairól (kis oroszlán született az állatkertben, ma is meghaltak 20-an balesetben, gázáremelés). Haszontalan munkával töltik mindennapjaikat, amit féltenek (és amit én valamennyire megértek, de ne az legyen a legnagyobb gond). És akik úgy elmennek a teszkóba stb vásárolni, ahogy kell ,mert 10 forinttal drágább a kiskereskedő. Csak azt nem érti meg az alany, ha hazai árut vásárol, hazaihoz megy a pénz, a magyar paraszt hazai pl traktor szervizt fog igénybe venni, a hazai traktor melós hazai alkatrészt fog beszerezni, és így tovább. PErsze ma már a mezőgazdaságot, ipart lezüllesztették. De! Csak így lehetne újra felépíteni, nem ezzel a semmirekellő, ígérgető politikával.

Szóval ezt is pusztításnak nevezem. Nem csak azt, ha lebombáznak valamit. Azt is, ami megy a médiában; ha vki akár 5Ft-ot ellop; ha zsidó megemlékezések vannak országszerte.

Nem csak a bornai blogjában (mert akkor megszűnne kb), az országra érettem. Nem úgy, hogy a Jobbik-szavazók maradhatnak, a többi takarodjon, hisz a jobbikosok fele mszp-s szimpátiájukból mentek át, a maradék fele meg tökkelütött hülye. De a maradék negyed, az talán... Ha kíváncsi vagy, leírhatom, mi a baj a többi párttal.
Nyilván csak addig tekintem őket különbnek, míg ők (Jobbik) be nem bizonyítják, olyanok, mint a többi. Szóval ne hidd, hogy kinéztem egy pártot, és annak eszméjét, amihez ragaszkodom életem végéig. Én a nemzetemhez ragaszkodom, és arra szavazok, akik úgy érzik (hangoztatják, és teszik), ők is ilyen úton járnak.

Nyilván nem mondták a munkahelyeden, családodban, hiszen ők is olyanok mint te. Megértelek téged, és akik veled egy cipőben járnak, de közlekedjetek nyitott szemmel, vegyétek észre az összefüggéseket, képezzétek magatokat autodidakta módon. Nem könnyű, tudom fárasztó, de másképp nem lehet. Nem vagyok nagyképű, csak sokat foglalkoztam/om ezekkel a dolgokkal (nem a kurucinfóról), nem állítom, hogy mindent tudok, de igyekszem minél több ismeretre szert tenni. Bár elismerem, a gondolkozásról leszoktatták a lakosságot, holott az ember (többek között) ettől ember...

Balt 2012.11.09. 11:32:42

@Madaras: Szerintem is jó, mert a Millás Fb-poszthoz hasonlóan megmutatta, (pártszimpátiától jórészt függetlenül) mennyire marginális kisebbségi "eszme" az, amit képviseltek... (Megj.: szerte a világon.)

Balt 2012.11.09. 11:39:01

@Madaras: Fenti, hosszabb, személyes kommented után azt hiszem ezt magadtól is illene megkérdezni... Eleinte gondolkodtam, érdemben válaszoljak-e rá.

rkrm 2012.11.09. 11:39:39

@Madaras: képzeld, én is rengeteget olvastam, és olvasok. Most ugyan 2 napja ezt a blogot is többek között, de baromira nem jellemző... Nem arra írtam, hogy "ha nagyapám szerette, akkor frankó volt", hanem csak példának, ő megízlelte azt, amiről azt mondják, állítólag milyen rossz volt. Alapvetően abból indultam, hogy akkor felvirágzott az ország (tehát vegyük '39-ig). Te hoztad fel a II. vh-t, és erre írtam, azzal együtt is jobbnak titulálta az öreg a korszakot, mint ami most van. Őt pedig inkább a történelemkönyvek/szocitudományosírások/mai sajtó ellenében hoztam fel. Volt szerencsém mind a 4 nagyszülőmet személyesen ismerni, akik 20-40-ig voltak gyerekek, kamaszok, és egyik sem szidta azt a rendszert. Egyikük sem volt vérengző valaki, sőt a másik nagyapám volt a világ legbékésebb embere, aki 20 évesen, mint építészmérnök hallgató, kijárási tilalom alatt próbálta tönkretenni a Lánchíd aláaknázós projektét. Az ő felesége, az én nagyanyám, pedig jogászcsendőrtiszt lányaként, Újvidéken a német tisztre köpött, úgy utálta a németeket. Szerintem erre szokás írni: nocomment.

gigacherry 2012.11.09. 11:42:40

@Balt: Nem agitáltam a határon túli magyarok ellen. A szavazati jogukkal nem értek egyet. Mihez van közöm? Hagyjál engem békén, én sem mondogatom, hogy neked mihez/kihez van közöd és kihez nincs, mert nem érdekel, csak az, amit mondasz. Úgy vélem a határontúli magyarok állampolgárságáról ugyanúgy nem a mi tisztünk volt dönteni, mint ahogy nem az ő tisztük megszavazni, ki legyen kormányon a mai Magyarországon.

gigacherry 2012.11.09. 11:47:20

@rkrm: "20 év múlva hazahozza a fiam a pasiját, útközben megkéselik a cigányok, akiket nem lehet feljelenteni, mert ők csak eltérő kultúrájúak." - Ha a fiad alapjáraton a férfiakhoz vonzódna, akkor jobb lenne, ha nem vinné haza a pasiját, vagy ha szerelmet hazudna egy nőnek és családot alapítana vele? Ha a férfiakhoz vonzódna, akkor szerinted mit kellene ez ellen tenni? És a cigányok ellen mit kellene tenni? Miért ne lehetne őket feljelenteni, ha kést rántanak? Az a baj velük, hogy késelni akarnak, vagy az, hogy cigányok? - A többire majd később válaszolok, most dolgom van.

Balt 2012.11.09. 11:48:45

@gigacherry: :) Nem mi döntünk, hanem megkapták a lehetőséget (90 év után), hogy ŐK dönthessenek. Na, ennyit a nagy demokráciaféltésetekről. A viszontlátásra (a szavazófülkénél, ahol szemernyi kétségem sincs, hogy gyurcsánybajnai listájára fogod adni a voksodat)...

2012.11.09. 12:02:35

@Balt: Milyen eszmét képviselek?
Hogy nem bántok másokat, hogy gondolkodom, hogy becsületesen élek, hogy nem lopok meg senkit, hogy megállok a zebránál, hogy mindenkivel kedves és udvarias vagyok, hogy nem iszom és dohányzom, hogy imádom a családomat és nem akarom a feleségemet verni, hogy operába járok nem kocsmába, hogy Doszjevszkijt olvasok meg Simenont és nem kuruc infót vagy Wass Albertet aki "véletlenül" önként belépett a náci hadseregbe, hogy fürdök és szeretek illatszereket használni, hogy nem érdekel zsidó, német vagy ír, csak az, hogy ember legyen, hogy a munkában megfáradt embert nem rohadt nyuggernek hivom, hogy megvettem azt a masszát aki a másik megsemmisitésében látja a jövőt? Sorolhatnám, de minek. Szégyeljem, hogy ember vagyok? Az szégyelje magát aki nem! Kisebbségben vagyok? Ez a te szégyened is, de nem az enyém.
De nekem szerencsém van, megszabadultam ettől a bolhacirkusztól. De sok ember nem teheti ezt meg, és őket sajnálom. Nem akarom felsorolni azokat a zsidókat, akik sokat tettek az országért. Darabja többet, mint az itt höbörgő nagy magyarok összesen! És nem fogok Wass Albertet olvasni, és nem fogok Horthy téren sétálni, és nem vártam meg, hogy megint Hitler tér legyen Budapesten, mert akkor is tömeggyilkos mind a kettő, ha minden nap megmosdatják. És lehet 1000 Turult állítani, nem lesz jobb az országnak. És le lehet Alföldit váltani, legfeljebb a Nemzeti is az ebek harmincadjára kerül, az Operaház és a Müpa után!Kisebbségben vagyok, lehet. De én legalább büszke lehetek magamra.
De leírom mégegyszer, nem azért szavaztam az MSZP-re mert szeretem őket, hanem azért mert ezek között még sajnos ők a jobbak. Ez nem azt jelenti, hogy jók! Olvasom, ha a Jobbik
bebizonyitja, hogy olyan mint a többi. Mi kell még, hányszor bizonyitsa még? Sokkal rosszabb!
Az én eszmém rossz? Végig gondoltad?

2012.11.09. 12:06:50

@Balt: nem szoktatok válaszolni arra amire nem tudtok. Jobb is, nem várhatom el, hogy csak azért igazat adjatok mert igazam van.

gigacherry 2012.11.09. 12:08:40

@Balt: Bajnait fogom támogatni. Ha ez szerinted hazaárulás, hát legyen, én őt nem tartom hazaárulónak, benne még nem csalódtam. A határon túliak meg szavazzanak, akire akarnak. Attól tartok, az ittenieknek ugyanolyan rossz érzés lesz, ha ők szavaznak, mint nekik volt, amikor mi nem szavaztunk.

gigacherry 2012.11.09. 12:11:19

@Madaras: Egyetértek veled, én is igyekszem úgy élni az életem, ahogy te. :-) Többé-kevésbé sikerül is.

2012.11.09. 12:12:04

@rkrm: Boldog lehetsz, hogy ismerted őket, enyémek meghaltak a háborúban. Biztos Ők is nagyon elégedettek voltak.
Nem kellene elfelejteni, hogy a nagy fellendülést a háború előkészülete csinálta. A vége hány millió halott? De te vedd le belőle a zsidókat, hiszen szerinted ők megérdemelték! Ez az emberhez méltó gondolkodás?

2012.11.09. 12:14:02

@gigacherry: Akkor sajnos Te is szégyelheted magad Magyarországon! Érdekes itt Írországban büszke lehetek magamra. Pedig nem vettem észre, hogy kommunista ország lenne! De öregszem, romlik a szemem!

rkrm 2012.11.09. 12:19:20

@gigacherry: ez hülyeség, mivel nincs olyan, hogy férfiakhoz vonzódna alapjáraton. Ez csak a mai duma. Meg hogy majd eldönti. Nem gondolod, hogy azért, mert ma ez a cél (vajon miért?), azért én majd egy többezer éves bevált módszert feladok. Majd te fogod ezt, ha esetleg (reméljük), változna jó irányba a világ.
Az embereket Isten férfinak és nőnek teremtette, ami ment néhány ezer évig tökéletesen (ok, voltak kilengések a római császárok, meg kicsit talán a görögök közt). Aztán jött a besötétedés korszaka, nincs Isten, nincs Egyház, nincs erkölcs. Nietzsche kezdte igazán, akiket néhány nő nevelt föl, beteg volt, megkeseredett, na hát neki lehet tudományos alapon hinni:) Szent László, IV. Béla, Teleki Pál korában (hogy ne soroljam fel az össze jó politikus korszakát) fel sem merült volna ilyesmi, vagy mint a nemzet jövőjére nézve veszélyes egyedeket, kivonták volna a forgalomból, másként nem beszélhetnénk Európáról Magyarországról, bár mostmár...

Elfogadom, a mai érték, erkölcs, minden szellemet és szellemiséget nélkülöző világban vannak betegek, akik lelkileg sérültek. Az emberbe van "programozva" a család, a fajfenntartás ösztöne. Ezt nyomták a kommunizmusban is, azzal a kitétellel, nincs bűn, meg Isten, meg hasonló kreténségek. Mostmár azt hangoztatják, beteg vagy, ha nem gondolkozol el azon, melyik nemhez vonzódsz... Mégis mit várunk? Mit várunk, ha vannak olyanok, akik azon háborodnak fel, ha valaki a család, és általa a nemzet érdekében (nomeg undorból) felháborodna azon, ha pl a fia buzi lenne? Nem meleg, az én vagyok. A 36,5-ös hőmérsékletemmel. Szóval elvoltunk aberráltak nélkül 1000 évig a Kárpát-medencében, és senki nem háborodott fel, hogy ők pedig saját nemükhöz vonzódnának. Ellehetünk nélkülük is, pláne, nem tesznek semmit a jövőért. Esetleg stylistok hehehehehe, nem fogjuk nélkülözni őket.

Ja de, föl lehet jelenteni. Majd kap felfüggesztettben fél évet. Vagy visszaesőként lecsukják 8 hónapra. Ne viccelj már! Pontosan tudod te is, mi megy itt!

És igen, kőbányai vagyok, én tudom mi lóg ki minden rohadt cigány zsebéből, lóg le övéről... mikor nincsenek cigányok a járműveken (6-9-ig, majd 4-6-ig szóval munkába, iskolába jövés-menés idején). Vidéken pedig még rosszabb a helyzet, ott már tettlegességig fajult a dolog. Amúgy a Fidesz ugyanúgy nyomja a segílykét mint az eddigi kormányok, ne idegeskedj. És miért ne utálhatnám őket, mikor a nemzeten élősködnek? Látod, te is mindenkit jobban szeretsz, és védsz, mint hazád fiait, ezért nem tekintelek téged, és a hozzád hasonlókat magyarnak. Az elején leírtam tényeket, majd felháborodtak néhányan, most pedig csak kibújt több helyen a szög a zsákból.

(én mindig azt hittem, a "szabadelvűek", "liberálisok", SZDSZ, LMP hívek értéknélküliek ugyan, de nem hülyék, szemben az mszp-s degeneráltakkal, és a narancsbirkák nagy részével. Egyre inkább be kell látnom, tévedtem. Ahogy az idősebbek mondták nekem, és én nem hittem el: nem ostobák... Gonoszak.)

Balt 2012.11.09. 12:19:53

@Madaras: :) Ez színtiszta sztereotip vagdalkozás. Bye!

2012.11.09. 12:20:03

@gigacherry: Azért tették lehetetlené a külföldön élő magyarok szavazását, mert aki elmenekült előlük, biztos nem rájuk szavaznának. Ez szép, és becsületes. Már én is többszőr voltam állitólag hazaáruló. Még soha egy petákot sem ajánlottak érte. Neked?

Balt 2012.11.09. 12:20:37

@Madaras: Majd, ha 180/240 alá eset a vérnyomásod, olvasd el még egyszer. :))

2012.11.09. 12:21:58

@rkrm: Azért nem az orvosegyetemre jártál. Ez jól látszik. Lényeg, hogy zsigerból értesz hozzá!

2012.11.09. 12:24:36

@Balt: 128 a vérnyomásom. Itt nincs már miért idegeskednem. Itt a legnagyobb problémám, hogy a megrendelt erősítöm csak a jövő héten jön meg. De ez elviselhető. Remélem ez nem túl személyes.

2012.11.09. 12:28:35

@Balt: igy is be lehet ismerni a verséget, csak nem finom dolog. Semmire sem válaszoltál, de azt ügyesen csináltad.
Gondolom "nem alacsonyodsz le hozzám"! Ez még jó szöveg lett volna. De ahogy gondolod szia! Azért veled igy is jobb volt levelezni, mint a legtöbbel.

Balt 2012.11.09. 12:39:00

@Madaras: Na jó:

"Megnézhetném, de egy ember hibája nem igen számit."

Azt a posztot a Milla nevében tette közzé, senki nem határolódott el a prominensek közül. (Ill. de, sokan akkor hagyták ott őket, sokan már korábban.)

"Tőlem elvette az Orbán kormány a szavazati jogot, nem igen fogok a választásokon résztvenni. (gondolom ez demokratikus)."

Ez nyilván nem igaz, mert szavazni (regisztrálni) bárkinek joga van, aki magyar áp., ezt meg még az átkosban sem lehetett elvenni még a politikai emigránsoktól se. (N.B., csak a hazaárulóktól.)

"Nem tudsz meggyőzni."

Nyilván. És szerencsére te sem másokat...

"Az Orbán egy tollvonással ellopott tőlem 15 millió forintot, és még engem tett meg felelősnek az elmúlt évekért. 46 és igazolt kemény munka után, nem
vagyok méltó a nyugdijra."

??? Ez nem tudom hogy jön össze, de ha a mnyp-re gondolsz, 46 év munkaviszonnyal és 15M Ft-tal nagy marha voltál, ha adtad, már bocsánat. (46 év munkaviszonnyal meg akárhogy számolom, már rég nyugdíjasnak kell lenned. Itt valami nem kerek.)

"(még kisdobos sem voltam)"

Egészségedre. Én még úttörő is. Mégsem sikerült átnevelni...

"Hordjak helyette kokárdát?"

Ahogy tetszik. Lehetőleg britet (Dublinban). :))

"Pokorny meg egy álszent alak, nem sokat ér a mondanivalója. Holnap mást mond!"

Történetesen több személyes kapcsolatom van felé (nem ismerem személyesen), akik ezt cáfolják. De lelked rajta, nem kell, hogy rajongj érte.

"A Millások hülyék?"

Sajnos nem. Már látszik, elég jól átgondolt húzás volt ez, de remélem, nem jön be...

"Nem szerettem a Horn Gyulát. De 89 óta Ő volt az egyetlen politikus, aki értet is hozzá!"

Hahaha. Mihez? A harkovi hűtőgépekhez, vagy csak ami kijött a gyárból, a dobtáras diplomáciához...?

"De a Fidesz többszörösét lopja az MSZP-nél, de nekik szabad."

Mellébeszéd.

"Zagyva mint példamutató politikus, jogosítvány és forgalmi nélkül vezet. Neki szabad, megvédik az elvtársai, szavazói."

Reméljük, nem. De hogy jön ez ide? Egyébként innentől nem kell megjátszanod a "félinformált külföldit".

"Kossuth cimer. Kokárda jó, Kossuth cimer nem. Ez is érdekes."

Írtam, hogy részemről nem értettem egyet a "kokárdázással". A Kossuth-címerrel nem ez a probléma. De ha nem akarod megérteni, nem tudok segíteni...

"A Kossuth család gondolom az angyalföldi gyárból tiltakozott, mint nagy magyarok."

Történetesen Amerikából, de egy oldalági magyar leszármazottat is láttam a tévében (ja, te azt nem látod)...

"Bár én úgy tudom, a Kossuth cimer ne a családé!"

Stimmt, de a detronizáció után mégiscsak Kossuth nevéhez kötődik, ráadásul ennél lényegesebbek az '56-os vonatkozásai...

rkrm 2012.11.09. 12:44:35

@Madaras:
Megmondom mér nem érdekelnek az állítólagos zsidó halottak: mert Magyarország baromi nagy gondban van. És van épp elég magyar halott, ahhoz, hogy a zsidók miatt sírjak. Szenvedtek, aláírom. Nagyszüleim is. '45-től. Nem sorolom a kommunista nemzetgyilkos tetteket. A magyarokról kell megemlékezni, nem másról. Többek között kaptak (jogtalanul) egy országot, pofa be, menjenek oda, emlékezgessenek, hagyjanak minket békén! Miért fizetünk jóvátételt, nincs semmi bizonyítékuk semmire! Sorolhatod a magyar zsidókat, akik az országért tettek! Na látod, mennyit tudsz összeszedni? És akik esetleg tettek is, azok is mind kimutatták előbb-utóbb a foguk fehérjét, hogy hova is tartoznak!

Milyen háborús előkészületek? Ha jól tudom, a '20-as békediktátum kimondott bizonyos dolgokat... Németországnak is, csak Hitler leszarta, hogy vulgárisan fejezzem ki magam. Azért voltak nekünk kissé elavult, kevés fegyverünk. Amúgy!! Tegyük fel, az a szemétláda Horthy, készülődött (ez jó:D), ami önmagában vicc, amiatt volt a fejlődés. De ez még mindig csak gazdasági fejlődésre vezethető vissza! Viszont én ezt írtam: "kulturális, szellemi, lelki, gazdasági". Szóval a másik 3-at nem tudod a háborúra való készülődéssel magyarázni. Vagy ha igen, akkor logikailag az következik, hogy a felsoroltak magyar érdekeket szolgáltak... és a háborúét? Áááá dehogyis.

Beleolvasgattam a hsz-eidbe: egyetértünk a határontúli magyarok szavazataik kérdésében. A fidesz ebben is hazudott. Már nagyon kevés magyar él ott, inkább lehúzzák az országukat mint kisebbség, az anyaországot pedig szintén, hogy segítsünk. Nem egytől hallottam: "lehívjuk a pénzt". Felháborító. Wass Albert szerintem jó, érdemes elolvasni néhány könyvét, nem a kedvencem, de jó korrajzot ad, és érdekes. Nem tudtam, hogy a Waffen SS-ben szolgált. Arra esetleg rá lehet sütni, hogy náci, de asszem oda csak németeket vettek föl. Biztos te jobban tudod.

Horthy tömeggyilkos? Hát én máshogy tudtam. Az biztos, hogy a még durvábbnak ítélt Nyilaskeresztes Párt vezére, Szálasi Ferenc mondta a következőket, mikor megpróbálta megakadályozni a zsidók deportálását: "Hát annyira jól állunk gazdaságilag, hogy egy millió ember munkájára nincs szükségünk?"

Kurucinfó nem mondom, van rajta 1-2 meredek dolog, de mindenképpen kevesebb hazugság van ott, mint bárhol máshol.

Bajnaira nem szavazunk, elsősorban mert öngyilkosságba hajszolt néhány embert, nyilván egyre rövidebb a lakosság emlékezete... akkoris kéne ilyen apróságokra emlékezni.

A Jobbik még nem bizonyított semmit, mivel nem volt kormányom. csak helyileg volt lehetőségük bizonyítani, illetve, mikor, hogy szavaztak. Az nekem tökéletes. Idáig.

Alföldi jó? Hát tényleg romokban a kultúra, de hogy még egy magyar gyűlölő, gúnyolódó buzi vezesse a nemzet színházát... hát nem tudom... olyan színészeink voltak... és ezek után egy alföldi? Látod, őt is otthagyta a gonosznáci fidesz, pedig hogy rettegtetek...

rkrm 2012.11.09. 12:47:44

@Madaras: hogy valaki véleményt formálhasson hány igazi egyetemet kell elvégeznie? hány diplomáig kell jutnia? 10? 15? Ez jó. Amúgy vannak orvos ismerőseim, akikkel nem mindenben értünk egyet, csodálkoznál mi a véleményük az orvosok nagy részének a tárgyalt témákban (rasszok, szexuális orientáltság). Amúgy érvnek tökéleteset írtál!:) Javaslom, máskor is, mindenhová valami hasonlót produkálj.

2012.11.09. 13:25:27

A homosexualitásról véleményt csak orvosi háttérrel mondhatsz. Félek több orvost ismerek mint te, de ez nem dicsőség. Nem írok máshova. Ezt sem kellett volna, de belemásztam, hiba volt. Elpazaroltam három napot! Többet nem fog előfordulni?

2012.11.09. 13:33:40

Sajnálom, hogy nem tudtam befejezni a beszélgetést, és sajnos adós maradok a válasszal. Házassági évfordulóm van, és megyek ünnepelni. Bocsánat Balt és rkrm urak!

Az igazat ne csak a valodit 2012.11.09. 18:08:11

Bornai, miert nem koltozol oda ahova valo vagy?
Mert magyar nem vagy , azt bizonyitod..latod ez a baj veletek zsidokkal sehol nem vagytok otthon.

Izrael var olelo karokkal...ott poenkodhatsz majd a palesztinokrol akiket ezerszamra gyilkolasztok.

klonburger 2012.11.09. 18:27:52

Kedves Bornai Tibor!

Csak reménykedem, hogy ezt a sokadik hozzászólást is olvasod. Előre szeretném bocsátani, hogy a zenei világban való megjelenésed óta maximálisan tisztellek, az új hullámos stílus, aminek egyik elindítója voltál a Kárpát-medencében, annyira sajátom, hogy a szívemből már sohasem foglak tudni kizárni.

Viszont ez a blogod egy súlyos tévedés, sőt, csúsztatás is egyben. Nem rád vall, hiszen úgy gondoltam eddig, gondolkodó ember vagy. Tévedtem, azt hiszem, de talán van még esélyed.

Kezdjük a tényeknél.

"a közszolgálati televízió már egy jó ideje"

Melyik közszolgálati televízió? Nem nevesíted, pedig más a királyi 1-es és 2-es, és megint más a Duna 1 és 2. Utóbbiak ugyanis felvállaltan a Kárpát-medencei magyarság számára sugároznak adásokat, és én azt látom, hogy csak azokon (tehát a Duna-csatornákon) jelenik meg Kárpát-medencei időjárás-jelentés. Az M1-et ma direkt néztem, de ott nem volt ilyen, az időjárásjelentés kizárólag a jelenlegi, trianon által szabott határokon belülre irányult. Tehát itt csúsztatsz, öregem.

"vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes részeiről, mintha azok hozzájuk tartoznának. Rosszul. Rosszul esne. Azon kapom magam, abban reménykedem, hogy talán nem veszik észre, ahogy "Felvidék"-ezünk, meg "Délvidék"-ezünk."

Rosszul esne? Ugyan miért? Egyébként észreveszik, kedves öregem, a titkosszolgálatok minden utódállamban kiválóan működnek. Én történetesen néztem egy időben a Román televízió külföldre szóló adásait (abszolút a Duna mintájára készül), és képzeled el, édes öregem, és most nagyra nyisd a szád: ott is van határon túli meteo. Te ennyire nem vagy informált, vagy egyszerűen csak provokálni szeretnél???

Amit végképp nem értek viszont nálad: azt tudom, hogy az acél-kádár diktatúrában szocializálódtál, de annak idején túlmutattál rajtuk. Most meg mintha valami öregkori szklerózis gyötörne, visszatérni szeretnél a kádári nemeztáruló elhatárolódáshoz, amikor is a teljes magyar kommunista politikai elit tapsikolva-viháncolva asszisztált a trianonnál leszakított területek elmagyartalanításához? Nem, öregem, ezek már nem azok az idők. Azal együtt, hogy személy serint nem értek egyet a jelenlegi magyar kormány nemzetpolitikájával, azért azt kikérem magamnak, hogy a kádári időkbe kalauzolj vissza minket. Lehet, hogy ott neked jó volt, de a külhoni magyaroknak nagyon nem. Persze, tudom, te ezt ebben a büdös életben soha nem leszel képes felfogni, de legalább vedd észre, hogy nagyon tudatlan vagy.

Vagy csak "más" célokat szolgálsz?

Nem ismerek rád, kedves öregem, komolyan, fáj már, ha látlak. Legalábbis ebben a blogban. Eszméletlen tudatlanságodat még megérteném, de a csúsztatásaidat viszont már nem tudom lenyelni.

Szégyelld magad!!!

/Egy egykori rajongód Erdélyországból/

gigacherry 2012.11.09. 18:31:01

@rkrm: "Te viszont hidd el, nem kell itt félni (legalábbis nem attól amit most nyomnak orrba-szájba: Fidesz diktatúra->semmivel sem rosszabbak mint az elmúlt '67 évben akárki; Gárda-terror->hány cigányt öltek eddig meg? Na ugye. Pedig megérdemelték volna, mert ők már lincseltek, loptak, raboltak.)."

Másoktól mást hallok. Pedagógusoktól, közalkalmazottaktól, volt önkormányzati alkalmazottaktól. Én magáncégnél dolgozom és nem félek, de mások nálunk sem olyan bátrak, mint én (pl. nem merik aláírni egy ellenzéki párt aláírásgyűjtő ívét). A saját szememmel láttam a Millás tüntetés szélén őrjöngő, szemmel láthatóan verekedési szándékkal gyülekező bőrfejűeket, köztük egy jobbikos országgyűlési képviselőt. Az Indexen láttam egy riportot, hogy egy újságírót meg is vertek. Ezek után nehéz elhinnem neked, hogy nincs mitől félnünk.

"A felsorolt médiumokat azért nem tudom elfogadni, hogy figyelemmel kísérted néha napján, mert alapból komolytalanok ahhoz, hogy tényeket közöljenek, vagy általuk hasznos ismeretekhez juthassunk. (Nem, nem vagyok hírTV fan.)"

Akkor ne fogadd el. Olvastam én kormánypárti médiumokat is, csak nem tetszett, amit írtak. Az MN egyik cikkéhez hozzá is szóltam saját névvel és arccal. Azt írtam, nekik nincs mitől tartaniuk, hiszen az ő lapjuk nem bírálta a kormányt soha. Kitörölték a hozzászólásomat. Vajon miért? Szégyellik talán, hogy nem bírálták a kormányt?

""Mi" vagyunk kisebbségben, akik tisztában vannak a történelemmel, kultúrával, akik minden másnál jobban szeretik ezt az országot. (Nem, nem számítom az üvöltöző fradistákat hozzánk.) Akik utálják azokat, akik a magyar jövő ellen tesznek. Dióhéjban ennyi."

Én valóban nem tudok annyit a történelemről, mint mondjuk a férjem, sokszor elfelejtem az évszámokat és a neveket. A kultúrával foglalkoztam valamelyest: Rengeteg népdalt tudok, néptáncoltam is négy évig. Szeretem az országot, ez a hazám. Nem utálom az külföldieket. Nem kedvelem azokat, akik az ország jövője ellen tesznek és ilyennek tartom a mostani kormányt is. Akkor én most kisebbségben vagyok?

""Ti": akik mindent bekajálnak. Egyszer ide szavaznak, másszor oda, attól függően, ki, mennyit ígér. Akiknek az első, hogy be lehessen tömniük a szájukat, erre gondolnak, tovább nem."

Rám célzol? Mellélőttél. Én pl. jól jártam az egykulcsos adóval, ettől függetlenül nem szavaznám meg a Fideszt, mert az egykulcsos csak egy pillanatnyi előny, ha körülöttünk minden gajra megy, a hajamra kenhetem (már bocs).

"Tájékozatlanok. Akik az rtltv2 híradójából értesülnek a világ dolgairól (kis oroszlán született az állatkertben, ma is meghaltak 20-an balesetben, gázáremelés)."

Nem nézek tévét, maximum a fiammal a Boomerang channel-t.

" Haszontalan munkával töltik mindennapjaikat, amit féltenek (és amit én valamennyire megértek, de ne az legyen a legnagyobb gond)."

Szerződéseket készítek egy multi számára. Vehetjük úgy, hogy "bevándorló" vagyok, a munkavégzésemnek csak a helye Magyarország, évek óta külföldi cégekkel dolgozom (érdekes, most van először magyar cég számára végzett munkám, a legbonyolultabb az összes közül :-)). Mondhatjuk azt, hogy haszontalan, hiszen nem látod azonnal a hasznát, mint mondjuk a krumplitermelésnek vagy a fafaragásnak, de ezt a munkát is el kell végeznie valakinek és én ebből élek.

"És akik úgy elmennek a teszkóba stb vásárolni, ahogy kell ,mert 10 forinttal drágább a kiskereskedő. Csak azt nem érti meg az alany, ha hazai árut vásárol, hazaihoz megy a pénz, a magyar paraszt hazai pl traktor szervizt fog igénybe venni, a hazai traktor melós hazai alkatrészt fog beszerezni, és így tovább."

Nem mindent lehet kiskereskedőknél kapni, és ha mindazt, amit a Tescóban megveszek kiskereskedőktől venném, háromszor annyi időbe tellene a bevásárlás. Nagyon sok magyarnak tartott áru nem is magyar valójában, és amíg GYED-en voltam, meg amíg egy keresetből éltünk, az a párszor tíz forint is számított bizony. Gyümölcsért persze kimegyek a piacra, főleg nyáron, mert az ott sokkal szebb és tényleg kedvesek a nénik, akik árulják. Nem lehet teljes mértékben kizárni az exportot és az importot. Mi is szeretjük, ha a Tokaji bort megveszik a külföldiek és más termékeket is gyártunk exportra. Vannak olyan dolgok, amiket pedig nálunk nem gyártanak. Ha csak Magyarországon készült dolgokat vásárolnánk, nagyon sok mindenünk nem lenne, még számítógépünk sem.

"Nyilván nem mondták a munkahelyeden, családodban, hiszen ők is olyanok mint te. Megértelek téged, és akik veled egy cipőben járnak, de közlekedjetek nyitott szemmel, vegyétek észre az összefüggéseket, képezzétek magatokat autodidakta módon. Nem könnyű, tudom fárasztó, de másképp nem lehet. Nem vagyok nagyképű, csak sokat foglalkoztam/om ezekkel a dolgokkal (nem a kurucinfóról), nem állítom, hogy mindent tudok, de igyekszem minél több ismeretre szert tenni. Bár elismerem, a gondolkozásról leszoktatták a lakosságot, holott az ember (többek között) ettől ember..."

Ezt szerintem jól teszed, ebben a dologban tetszik a hozzáállásod. Hidd el, igyekszem én is. Nagyon sokat olvasok híreket az interneten, a családom szerint túl sokat is. Én bajnak tartom, ha az ország lakosságának egyik fele nem tud együtt élni a másik felével. Te azt mondod, itt csak jobboldaliaknak (hozzád hasonlóan gondolkodóknak) kellene maradniuk. Ugyanakkor itt vagyok én is, és nem vagyok egyedül, több millióan vagyunk. A vége az lesz, hogy az országunk még kisebb lesz és földrajzilag is két részre szakad?

klonburger 2012.11.09. 18:35:47

Bocsi, ez még kimaradt a remekművedből:

"a szomszéd országok egyszer csak mellre szívják a piszkálódásunkat"

A szomszéd országoknak inkább azt kéne mellükre szívni, hogy az ottani magyarságot ne alázzák meg nemzettudatukban. Persze, te ezt sem értheted, erről fogalmad sem lehet, ismert okokból, de könyörgöm: legalább ne bizonyítsd be totális közéleti alkalmatlanságod.

Komolyan, naponta ezer hasonló faszságot olvasok, de tőled ezt nem vártam volna. Tényleg nem. Te vagy nagyon buta, vagy fizetett ügynök vagy. Tudjuk, kié.

További szép nemzetgyalázást.

gigacherry 2012.11.09. 18:50:16

@rkrm:
A melegekkel kapcsolatban nagyon nem értünk egyet. Hogy valaki a nőkhöz vonzódik-e, vagy sem, nem elhatározás, vagy divat kérdése: Te sem leszel meleg attól, mert "ez a divat", ugye? Isten teremtett férfit és nőt, és olyanokat is, akik a saját nemükhöz vonzódnak. Erről több meleggel beszéltem. Volt köztük olyan, akit teljesen kikészített, kiborított a felismerés, hogy ő nem ahhoz vonzódik, akihez illene. Volt, aki sírógörccsel reagálta le a dolgot, de olyanról is tudok, aki 18 évesen öngyilkos lett, mert attól tartott, a szülei így nem fogadják el (őt - szerencsére - nem ismertem személyesen). A történelemben voltak felvilágosultabb korszakok, amikor a homoszexualitásnak is volt létjogosultsága. Más korszakokban nem. Amikor a házasságok nem szerelemből, hanem pusztán érdekből köttettek, akkor senki nem mert nyíltan meleg lenni, elvette azt, akit a családja mondott és kész. Ezek voltak az úgy nevezett erkölcsös idők. Én nem sírom vissza ezeket az időket, még akkor sem, ha több gyerek született akkor, mint most. Nem értek egyet azzal, hogy csak az lehet magyar aki/ami a múlt felé néz, elutasítja a fejlődést, a haladást. Nem hiszem, hogy az országunknak, a benne élő embereknek az lesz a jó, ha letűnt korok törvényeit erőltetik rájuk és fegyelmezni próbálják őket.

"Látod, te is mindenkit jobban szeretsz, és védsz, mint hazád fiait, ezért nem tekintelek téged, és a hozzád hasonlókat magyarnak. Az elején leírtam tényeket, majd felháborodtak néhányan, most pedig csak kibújt több helyen a szög a zsákból."

Mi bújt ki a zsákból? Nézd, azok a cigányok ugyanolyan magyar állampolgárok, mint te vagy én, ők is az én hazám fiai. Ez a cigány-dolog egy ördögi kör: Amíg ilyen erősek az előítéletek, nagyon nehéz a cigányoknak normális munkát találni és boldogulni, a cigány-közösségek pedig a gyalázkodás hatására csak még jobban összefognak. Nem mondnom, hogy nincs probléma, mert van, és megmondom őszintén, nem tudom rá a megoldást, én sem vagyok mindentudó. Én is találkoztam már olyan cigányokkal, akiknek nem tetszett a viselkedése, de igyekszem nem gyűlölni senkit a származása miatt. Csak egy dologba gondolj bele: Te mit tennél, ha cigánynak születtél volna?

"(én mindig azt hittem, a "szabadelvűek", "liberálisok", SZDSZ, LMP hívek értéknélküliek ugyan, de nem hülyék, szemben az mszp-s degeneráltakkal, és a narancsbirkák nagy részével. Egyre inkább be kell látnom, tévedtem. Ahogy az idősebbek mondták nekem, és én nem hittem el: nem ostobák... Gonoszak.)"

Szerinted aki nem gyűlöli a cigányokat, a zsidókat, a kisebbségeket az gonosz?

Bozdurgán 2012.11.09. 21:49:19

Amíg élek addig nem leszek képes felfogni, hogy azok az emberek akik ennyire gyűlölik a saját nemzetüket mi a fasznak élnek itt.
Komolyan.
Összepakolsz , elmész és választasz magadnak egy hazát amit nem kell gyűlölnöd.

Rohadjak meg , ha értem.

rkrm 2012.11.09. 23:32:13

@gigacherry: Bejegyzésed alapján, bekezdésenként.

félelem: ezt akkor vegyük 2 felé.
-bőrfejűek. Ok, én meg inkább a rendőröktől, cigányoktól félek. A buzi flevonulástól, ezt látják a gyerekek, fiatalok, a világörökség egy helyszínén! Tartok a skinheadektől is, de azok sztem csak szimplán röhejesek. 2006-ban is féltél mikor lőtték, verték az ártatlan tüntetőket? Ha igen, el tudom fogadni.
-gazdasági alap. Szerintem nyugodtan aláírhatod, nem hiszek az összeesküvés elméletekben. A hisztériakeltésnek nem kell felülni. A Fidesz érdekes módon nem mondott ilyesmiket (ti. diktatúra van, nem keltették rossz hírünket a világban) ellenzékben, csak, hogy "most aztán jön a megszorító csomag". És jött is. Most meg ők ugyanezt folytatják.
Szóval én is sok mindent láttam az elmúlt években. Nincs diktatúra. Persze a közbiztonság, gazdaság romlik. 2002 óta folyamatosan. Nem is gondolom, hogy változna a helyzet, mivel vége a pénz alapú, nemzet-, hit-, értékellenes világnak. Nyilván nem pár éven belül, lassú erózió lesz. Nem kellett volna pénzcentrikussá válni (nyugat), nem kellett volna mindent ellopni (kelet). Itt vége a dalnak. Még Demján is ezt mondta (kb 1 hónapja), akit ugyan nem szeretek, de ezt még el is tudom hinni valamennyire.

-kormánypárti médiumok. Én sem szeretem őket (legtöbbtől kifejezetten undorodom), viszont még mindig komolyabban lehet venni azt, mint a Tényeket:)) Vagy a komcsi maradvány Népszavát, moslék bulvárlapokat, magyarokon gúnyolódó indexet. Ehhez tartozik, hogy a médiatörvény is egy viccbotrány, semmit nem jelent, csak a keresztény, nemzeti, konzervatív választókat akarták megvezetni: ha jól tudom még egy kereskedelmi vagy balos szennycsatorna, médium nem tűnt el! Klubrádió hiszti is röhej, mivel már 2 éve "küzdenek" érte, hogy jaja most akarják betiltani, cenzúra stb. Aztán ha jól tudom, még mindig vígan szól... Ugyanúgy van valóságshow, "tehetség(pénz) kutató" rettenetek.

-maradjunk annyiban, mint az eddigi kormányok '45 óta mind az ország ellen tett. Államadósság, elhülyítés. Semmivel sem rosszabbak mint az előzőek. Én sem utálom a külföldieket, csak ne legyenek itt. Sajnos túl sokat tudok történelemből ahhoz, hogy tudjam, csak rosszat tettek velünk. Folyamatosan ügyeskedtek, hogyan használjanak ki minket, hogy fosszanak ki, hogy dobjanak másoknak oda. Az évszámokat nem olyan nagy baj ha nem tudod, de az összefüggéseket mindenkinek tudnám ajánlani... és akkor rájönnétek, francnak kell a nagy vendégszeretet. Most is ki miatt tartunk itt? Habsburgok szívattak a hódoltság idején, utána felduzzasztották a (tót, szerb, horvát, román, később német) kisebbségeket (tisztára mint manapság), hogy gyengítsék a nemzetet... aztán trianoni diktátum (angolok, franciák, románok, csehszlovákok, szerbek).... két tűz közé keveredtünk, bekényszerítették az országot a körülmények a II. v.h.-ba (németek)... megszállás (német, szovjet)... a hozzá nem értés (8 elemivel csodálkozunk? Szocialista eszmével csodálkozunk?), csőd, kölcsön (SZU-nak is mi segítettünk kölcsönnel)... szóval most is a kedvenc Nyugat szívat.

-"rám célzol" bekezdés: na ez dicséreted, ha így látod, komolyan, ha így gondolkozna a többség, már félsiker lenne. Csak én úgy látom, nagy a fluktuáció a táborok közt... ok, az a 8 év még a balosoknak is annyira betett, hogy inkább nem mentek el szavazni. A Fidesznél nem fog ez bekövetkezni, mert ott Viktor az isten, és kuss:) annyira persze nem vicces.

-szerződések, multi: erről beszéltem. Itt most ne sértődj meg, csak sajnos a külföldiek szipolyoznak minket. Tény. És nem 1-2 éve. Aki ezeket kiszolgálja... és most először magyar cégnek szerződés... Ne csodálkozz akkor semmin! Frankón kiviszik a pénzt. Igen, te ebből élsz. Más meg abból. A 3. meg egy 3. melóból. És mind a hárman külföldi cégnél. Ezért tartunk itt. Ja, csak a krumplit itt termeszted, itt adod el, itt eszik meg. A többit már leírtam. Tudom, nem divat manapság ilyen véleménnyel szaladgálni az utcán.

-kiskereskedők. Na ez a tipikus félremagyarázás, lelkiismeretnyugtatás, mint amikor elkezdik, miért ülnek egyedül autóba (+dosszié), mikor tömegközlekedéssel is eljuthatnának a célba, miért nem gyűjtik szelektíven a hulladékot. Én is be szoktam néhanapján vásárolni, valahogy sosem éreztem úgy, hogy nekem tescóba kell mennem. Pedig nem vagyunk gazdagok, mégis megnézem, mi a magyar áru. Ha valaki nem így jár el, ne a mindenkori kormányt, gazdasági politikát stb szidja, hanem saját magát. Bár te nem is termelsz semmit, amit intézel azzal is a külföldieket szolgálod, és még csak nem is magyar terméket vásárolsz. Én ezzel képtelen vagyok mit kezdeni. Ki lehet magyarázni, mint mindent (Hitler, Sztálin, Napóleon, Robespierre egyének is ki tudták a kis ügyeiket), de attól még nem lesz jobb. Kérdés, hol a lelkiismeret határa, mikor szólal meg. Ebben nagy szerepet játszik a neveltetés, műveltség. Értelemszerűen ez '47 óta kezdett rohamosan zuhanni. Mert rendben van, mindenkinek az tessen, ami elsősorban neki tetszik. Csakhogy ha nem tud válogatni (mert nincs miből), akkor elég alacsony lesz a mérce.
Abszolút nem írtam olyat, hogy zárjuk ki az importot. Csak pl az élelmiszer terén el lehetne gondolkozni, főleg úgy, ha a mi termőföldünk a legjobb 3-ba tartozik Európában... ja, hogy ezeken a földeken Mercedes, Audi gyár, gumiraktárak, timföldgyárak vannak? Hát igen. De örüljünk, hogy mi készíthetjük a németeknek az Audit, kintről meg hozhatjuk a silányabbnál silányabb élelmiszereket, vagy alapanyagaikat. Ugye te sem gondoltad komolyan a Tokaji bort példának? Ez olyan, mintha a belga csokival, vagy a Mumm pezsgővel példálóznál. Nem extra esetekről beszélünk. Nem fogja megváltani az ország gazdaságát a Tokaji, mint ahogy, a fent említett termékek sem az ő gazdaságukat. Jó ha van, sőt, de inkább eszmei értéket képvisel. De ha mondjuk (csak az említettekből kiindulva), nem gyárak lennének a földeken, hanem jó öntözőrendszerrel ellátott búzatáblák, tudod mi történne? A következő GYED-edből 100Ft-ért vehetnél kenyeret, plusz etethetnénk még 20 millió ruszkit jó pénzért (mivel az EU-nak nem kell a gabonánk). Na az már export!
Ide kapcsolódó "vicc": www.suniland.hu/humoros-tortenetek/mitol-gazdag-svajc
Thx mezőgazdaság, ipar lerohasztása.

-inkább maradjunk a hozzám hasonlóaknál, hisz' direkt felsoroltam mi a bajom a pártok szavazói nagy részével. Tisztában vagyok vele, nemcsak az ő hibájuk, így nevelték őket. Miért kéne elfogadnom azokat, akik megmásítják a történelmet; hogy mindenki el van ájulva minden "kultúrától", csak a sajátjától nincs, és nem is ismeri, ami pedig igazán értékes, pláne a magyaroknak; hogy romba döntik az országunkat, és még cinikusan megjegyzéseket tesznek rá???????? Akkor 2 felé szakad. Lesz 9 millió a többség, akik műveletlenek, tudatlanok, nem büszkék a hazájukra, és még ellene is tesznek. És lesz tegyük fel 3-400ezer, akik a másik oldalon állnak. Borúlátó vagyok, nehogy mást higgy. Pontosan tudom, ennyi volt. Az elbutítás megtörtént, kineveltek két olyan generációt, akik a többségbe tartoznak, akiknek Isten, Haza semmit nem jelent, előbbi vén hülyék gyülekezete, utóbbi a rohadt náciké. De a lelkiismeretem nem enged mást választanom. Ahogy Dobó István mondta: "Inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl!" Így nem nagyon érdekel, hogy kisebbségben vagyok-e. Azért nem állok át, mert ott többen vannak. nekem nem kell egy mai "értékrend, elv, divat" (ld. lejjebb) szerinti "Magyarország". Valszeg a te társulatod akarata érvényesül, ne idegeskedj.

-homik. De divat. Én biztos nem, mert nemérdekel a divat. Általában fiatalok közt mozgok. Hihetetlenül meg vannak fertőzve ezzel a dumával, gender-elmélettel, meg a többi elmebetegséggel. Szerinted "régen" 30-40 éve mondjuk egy koncerten elkezdett poénból smárolni 2 csaj az E-klubban? Na most ez tömegesen zajlik a szórakozó helyeken, semmi különleges nincs benne, hisz ez a normális. És már el is jutottunk ahhoz, hogy ezt nyomják a fejekbe! Nyugodtan kefélj szanaszét, bárkivel, bármilyen neművel, a családot felejtsd el! Olyan mint a reklám: eleget látod, hallod elhiszed, hogy ez a normális. És ha nincs család, erkölcs, tartás... nincs nemzet sem. Az meg már más kérdés, hogy boldogtalan lesz az életük. Esetleg szül majd 40 évesen. Na az jó génállománnyal fog rendelkezni. Nagyon egyszerű: mivolt itt csak 70 éve? És mi van most. Minden tekintetben rosszabb a kép.
Igen, Isten teremtette. De szabad akarattal! És alapesetben tudta, mi a jó és mi a rossz. Régebben ez föl sem merült. Most ugye megy az agymosás, és nincs tanrendben a hitoktatás, ami meg van, azt csökkentik, annyit se tanuljon a hülyéje mint régebben. Szóval belesulykolják az agyakba, ez a normális, van, aki így születik, sőt az jobb arc is mint más... és ezeknek akar az elmebeteg gyurcsány örökbe adni gyerekeket...

-nem sírom vissza a múltat, a fenébe is, ma vagyok fiatal, előttem van akár még 60 év. Aki nem ismeri a múltat, nem érti a jelent, és nem tud következtetni a jövőbe. A régi korokat - nagy bolsi berögződés ez a fejekben - szokás lenézni, meg hogy mindenki karótnyelt, boldogtalan volt stb. Ha épp nevetni akarunk, jó megközelítés, de nem tárgyilagos. A nők nőkként viselkedtek (pláne itthon, ahol a nő-férfi egyenjogúság az ősidőktől fogva megvolt), a férfiak is férfiasak voltak, nem mint ezek a mai puhafarkú kis metroszexuális nyalóka-fiúkák. Hát tudod elhiszem, hogy ennyi buzi van mindkét oldalon. Teljes a zűrzavar, lehet itt már halászni, indulhat a felszámolás. Nem csak azért írtam, hogy jobb volt, mert több gyerek született, az önmagában még nem nagy kunszt. Azokat a gyerekeket nevelték otthon, oktatták még a falusi iskolákban is. Tisztességesek voltak, és aztán értéket tettek le az asztalra. És nem a GYED-re vártak, amit csak tescogazdaságosan tudtak elkölteni... Magyarországon éhezések néha voltak (padlássöprések), de egész jól megvolt az 5-6-7 gyerek otthon. Lelkileg pedig betonbiztosak voltak ezek a családok, és általuk a nemzet is. Megnéznék most egy diszkó-döncit, ahogy pl. Hunyadi Jánossal szembe találkozik:D Vagy hirtelenjében szántania kéne napi 10 órát, nem pedig az irodában görnyednie... és még csodálkozik, hogy impotens, naná, elmegy buzinak.

-az a szög bújt ki, hogy leírtam a dolgokat, mintegy tényként, esetleg támadólag is fel lehet fogni. Erre egyből néhányan ráugrottatok, és nem azt kezdték, igazad van, éljen a haza, gyönyörű országunk van, művészetünk, hanem: náci, fasiszta, nyilas, horthysta stb, igenis a cigányok jófejek, semmi gond a multikkal, de a magyarok már megint hőzöngenek. Nem szó szerint idéztem az össze engem érintő hozzászólásból, hanem úgy teljes egészében ez volt a lényege. Ez volt a kibújt szög. Nem szoktam így fórumozgatni, de most ezt is megtapasztaltam, amit eddig csak hallottam.

-a cigány-dolgot hagyjuk már. Aki nyitott szemmel jár, nem akarja magát becsapni, az pontosan tudja milyenek. Képtelen tanulni, a kultúrájuknak mondott valami... hát... tapasztald meg. A cigányok képtelen asszimilálódni az elmúlt néhány száz évben ide-oda verődnek Európában, különösen itt Magyarországon. Nem is telepedtek le, vándoroltak. Na ki kezdte itthon letelepíteni őket? Kádár. Rákóczi tér, nyócker, Baross utca, Kőbánya, Újpest stb. Hatalmas lakótelepeket kaptak, a kerületeket szépen lassan teleszülték. Ajánlom figyelmedbe a helytörténeti múzeumok fényképeit (1900-ban, 1940-ben, aztán meg sétálj ki a valós helyszínekre). Először én is megdöbbentem: "ne már! így nézett ki a kőbányai Mázsa tér??? Ez pedig a Kápolna tér?!". Érdekes. Szóval Kádár betelepítette őket a nagyvárosokba, ingyér lakás, támogatás. most jön a lényeg: a '60-as évektől minden adva volt, lakás, segíly, MUNKA, és mégse tudtak beilleszkedni! Jött a kapitalizmus, ahol kihajították ha nem teljesített (előtte nem számított, mindenkinek volt munkája, ha lebzselt, ha nem). Ekkor jött a rinya, és azóta is ez megy. Ami nem lenne gond: megvonni tőlük mindent, és csókolom. Csakhogy teleszülték már a városokat a nagy jólétben, nyakunkon az EU emberjogi biztosa (értsd védve van mindenki, csak a magyarok rohadjanak meg), végezetül pedig szabadon garázdálkodhatnak. De látom, tapasztalatlan vagy még ebben. Fogadj be egy példányt belőlük, aztán megtapasztalod, vagy vetess fel a főnököddel egyet, esetleg költözz ilyesmi helyre. Aranyos, mikor a rózsadombról mondják meg a politikusok, milyen kedvesek a cigók. Ok, van a magáncirkusz Avason. Azt nem kell bevenni.
Talán nekünk kéne ellenük összefognunk, a magunk ügyében, nem? Én csak olyan cigánnyal találkozom akinek nem tetszik a viselkedése, pláne, ha 1-nél többel találkozom. Primitívek na. Istenhitük babonás, "családi életük" rettenetes, dolgozni képtelenek, nyuszik, csak akkor lesznek agresszívak, ha többen vannak, Bartók is megmondta, a cigányzene, a magyar népzene lebutítása (ennyit a kultúrájukról). Nyilván ő is rasszista volt. És ha igen? Mint ahogy Széchenyi, Kossuth, Liszt antiszemita állat (+egy kivételével az összes Árpád-házi királyunk) . Magától értetődő, gonosz emberek voltak... Csak életükben valahogy virágzott az ország... Érdekes, ez a 2 valahogy együtt jár (zsidók háttérbe szorítása->nemzet felemelkedése). Mint ahogy sose vizsgáljuk meg azt sem, vajon mi okozta a zsidógyűlöletet? Ha annyira alaptalan lett volna, nem állt volna Hitler mögé majd' az egész ország. Elnézem, hogy ez a kérdés mindig elsikkad, nem tanult a nagy része az országnak logikát. Ok, okozat összefüggést tudnám ajánlani.
Szóval a 99,9%-uk ilyen. Az esetleges maradék miatt nézzünk el nekik mindent, meg támogassuk? Mikor ilyen helyzetben van a nemzet? Vulgáris leszek: mindenkit leszarok, míg helyre nem áll az ország. Annyi mindent kaptak tőlünk (nem csak ők), hogy az érdekel (és engedelmeddel abba gondolok bele inkább), velem/ünk mi lesz, teszek a többire. 1000 évig szívták a vérünk különböző nemzetiségek. Nem volt elég?! Mindig mi lépjünk, mi mosolyogjunk? Mi hátráljunk megint?

-nem arra írtam a gonoszságot, hanem arra, hogy ti (ballib, fideszesek nagy része) mindig, mindenkor a magyarságot próbáljátok lejáratni, mindig mindenki a magyarok előtt van! Ha szóba kerül a világháború, akkorsem az, hogy mennyi hőstett volt ott, a bolsevik csürhétől igyekeztek védeni a magyar katonák az országot, hanem ,hogy mennyi zsidót öltek meg. Semmi bizonyíték nincs rá, de nem számít! Látod, te is egyből mire asszociáltál? ()-jelben írtam az uccsó bekezdésem, függetlenül az aktuális témáktól, csak általánosságból rólatok. Erre mi jött? Nem az, hogy de gordonka politikája, ország érdeke, fidesz rossz, de majd a milla, meg muszáj támogatni ezt-azt a nemzet érdekében stbstb, hanem? a KISEBBSÉGEK!!!!!!!!!!! Egyből!!!! Na ez is egy bizonyos kibújt szög. Nem a nemzet érdekét nézitek, hanem egyből: de a KISEBBSÉGEK, AKIKET GYŰLÖLNEK!!!! Ez nekem elég bizonyíték arra, hogy igazat írtam. Sajnos.

rkrm 2012.11.09. 23:44:45

@gigacherry: Bocsi, még ezt. Nem nagyon érdekel, ki magyar állampolgár. Már nagyon régóta nem a személyiben leírtak a fontosak ahhoz, hogy ki a magyar valójában. Hazád fiai? Hát baromira nem. Attól még, hogy sajna itt ellették meg őket, semmit nem tettek a Hazámért sem ők, sem a felmenőik közül senki! (utóbbit nehéz megállapítani, mert ők se nagyon ismerik a saját őseiket...)
Amúgy tudod kik kapnak kettős állampolgárságot (többek között)? A szinte analfabéta román cigányok, akik ki tudnak nyögni fél oldalt magyarul a hivatalban. Te őket magyarnak tartod? Na ugye. Pedig magyar állampolgárok (is).

gigacherry 2012.11.10. 01:05:17

@rkrm: Bocsáss meg, de nem fogok minden egyes pontra külön válaszolni. Túl hosszú lenne és nem is látom sok értelmét. Én nem kértem, hogy igazodj hozzám és a hozzám hasonlóan gondolkozókhoz. Én sem akarok megfelelni neked és nincs miért magyarázkodnom előtted. Nem tartalak döntőbírónak, aki majd eldönti, érdemes vagyok-e arra, hogy itt éljek, vagy nem. Egy multinak dolgozom és eddig mindig külföldi ügyfelek felkéréseivel kellett foglalkoznom, most dolgozom az első "magyar ügyemen". Itt adózom, jó sokat. Lehet, hogy gyarmat vagyunk és én itt rabszolga vagyok, de rabszolgaként érdekes módon rendszeresen én húzom ki a "nemzeti érzelmű, nem megalkuvó" húgomat a csávából, mikor adósságai vannak és gyorskölcsön kell neki. Ha a magyaroknak annyira nem vagyok én jó, ne szedjék be az adómat, el tudnám költeni azt a pénzt másra is.
Érdekes, hogy először az volt a baj velem, hogy én nem bírom a határon túli magyar állampolgárokat (akikről épp most mondtad el, hogy egy részük még csak nem is magyar származású), majd amikor elmondtam, hogy nincs bajom velük, csak nem örülök annak, hogy itt szavaznak, már az is baj, hogy nem gyűlölöm a zsidókat, a cigányokat, és egyáltalán mindenkit, aki nem magyar.
Aki nem ért veled egyet, mind egytől-egyik műveletlen, buta ember. Aki régi korok "rendjét és erkölcseit" akarja vissza, az az okos, a tájékozott. Hát szerintem meg nem. Képzeld, negyven éves vagyok, és lehet, hogy még szülök egy gyereket. Harminchat évesen egy olyan kisfiút szültem, akiről csak jót tudok mondani, és az édesapámat, aki nagyon okos ember volt, egy negyven éves nő szülte. Amikor huszonéves voltam, én is csókolóztam egy-két lánnyal szórakozóhelyeken poénból, aztán meg férjhez mentem és lett családom. Ismerem a magyar történelmet és látom az összefüggéseket (igaz, nem úgy, ahogy te), a férjemhez képest vagyok csak tudatlan, mert ő egy két lábon járó lexikon, ja történelemről van szó. :-) . Tudom, hogy az önállóság érték, de nem mindegy, hogy éri el az ország. Én nem akarok egy beárkozó, múltba tekintő, idegengyűlölő, sőt, saját polgárai között is gyűlöletet keltő kis országban élni. Nekem ennyit nem ér meg a szaporodás, a "magyar ügy". Egyáltalán, milyen közös ügy az, amelyben az embereknek csak egy része ért egyet, másokat a hideg ráz ki tőle? Én nem félek a melegektől, soha nem láttam még őket verekedni, bárkit bántalmazni, bárkinek a halálát kívánni, a skinheadeket viszont igen. Én nem mondom azt, hogy itt már kiépült diktatúra van, de azt látom, hogy nagyon dolgoznak a kiépítésén. Minek kellett egyébként az új alkotmány, választási törvény (pl. a tömegek által utált elő-regisztráció) és még sorolhatnám? Én hiszem, hogy az emberek megérdemlik a boldogságot és nem csak azt, hogy a nemzetüket szolgálják. Vannak olyan külföldi barátaim, akiket szeretek annyira, mint a magyarokat és az emberséget még a magyarságnál is előbbre valónak tartom. Ez az én hibám, ezért vagyok szerinted gyűlölködő és gonosz, szerintem meg nem vagyok az és kész.
Békét szeretnék mindenkinek és boldogságot. Peace, flowers, freedom, happiness.

gigacherry 2012.11.10. 01:06:42

@gigacherry: * egytől-egyig helyesen (ebbe már ne köss bele)

klonburger 2012.11.10. 09:18:44

Érdekes vizekre eveztet ez a blog. Visszanézve már egyáltalán nem az eredeti témánál tartunk, hanem jobb- és baloldal összecsapásánál. Csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy ahogyan az oldalhoz-tartozás, úgy a szimpátia sem vegytiszta, tehát a nagy gyűjtőfogalmak okafogyottak és értelmezhetetlenek. Nem értem például, mit keres ebben a blogban a cigány- vagy melegkérdés, ugyanis ezeket lehet ugyan pártszimpátiák mentén kezelni, de semmiképpen sem célravezető. A nagy büdös igazság ugyanis az, hogy politikusaink rendre szőnyeg alá söprik ezeket az égető kérdéseket, miközben személyes vagyonocskájukat gyűjtögetik ezerrel, ráhagyva a szent társadalomra ezeket a problémákat, hadd essünk egymásnak, addig sem őket figyeljük.

Korábbi kommentemben elmondtam, hogy nem értek egyet a blogger véleményével, mert én hozzá képest tudom, miről beszélek, vagyis egyrészt nincsen abban semmi provokáló, ha egy külhoni magyaroknak sugárzó televízió, mint a Duna, vagy a Román nemzetközi adása, vagy akármelyiké, azon területek időjárását is közli, ahova történetesen sugározza az adását. Ezért bornírtnak tartom ezt a blogot, vagy, amint írtam, szimpla, de átlátszó provokációnak.

Nos, utóbbi vált be, úgy tűnik, itt már előkerül cigány, zsidó, homoszexuális, minden amit akarsz és amit nem, szépen megspékelve jelzős szerkezetekkel és jókívánságokkal.

Ez volt a célod, Tibor?

Egyáltalán, mersz-e ide írni, netán emberszámba venni azokat, akik itt (így vagy úgy) megtiszteltek a válaszaikkal? Szerintem olykor illene legalább közbelépned, mielőtt a gyűlölet eszkalálódik, vagy tényleg ez a célod? Hadd lássa ország-világ, mennyi a jobbikos? Tudjuk azt sajnos a te blogjaid nélkül is, elég baj ez a nemzetnek.

Akkor sem így kellett volna, Tibor. Sokkal értelmesebb és komolyabb embernek gondoltalak.

Dehát, kibújik a szög a zsákból, igen, ez való igaz.

De ez akkor sem hozzád méltó, öregem. Nem hozzád méltó, és kérve kérlek, időben kövesd meg önmagad, töröld ezt a szemetet, amit létrehoztál, és nézz okosabb dolgok után. Tőled többet várunk. Még van esélyed. De nem így.

Balt 2012.11.10. 09:38:29

@klonburger: +1

Mint fentebb hoztam a wiki "leletet" - legyen bármilyen vitatott is, de ez a mondat nagyon ide vág:

"A szocializmus idején a „Felvidék” kifejezést a médiában és a szakirodalomban nem használták."

hu.wikipedia.org/wiki/Felvid%C3%A9k

_____________ 2012.11.10. 09:59:07

Itt már legalább százan leírták a véleményemet.
Saját szavaimmal:
Muszáj, igen, te mikrofonfejű csíra geci.
És ha megsérült az a jordán-pozitív mimóza lelked, akkor menj az ólábú, bajszos, ferengi kurva anyádba.

Balt 2012.11.10. 10:03:41

@gigacherry: "Képzeld, negyven éves vagyok, és lehet, hogy még szülök egy gyereket."

Akkó' hama'-hama', de izibe, mert ha netán mégis Bajnai jönne, családi adókedvezmény szinte tuti, hogy ugrik, de alighanem a 3 éves gyes is... De hát végül is mindegy, fő, hogy az egyenleg nem fog változni, mert majd a szociálisan kátrányos helyzetű szavazókat jó kis segílykével szponzorálják.

Balt 2012.11.10. 10:09:03

@Balt: Ja, még mielőtt szóba kerül: alapvetően nincs bajom a kisebbségekkel, ha elfogadják a társadalmi normákat. (És ez nemcsak btk. kérdése.) Caramel, az Oláh gyerek aki hirtelen a napi merítésből eszembe jut, egyébként meg a lelencsorból kitörő Rostás Árpád (a jobbikosok ekézik, de mindegy, hozom a másik oldalról: nol.hu/lap/arcok/20110902-asztalos_apostol) sorsa mind-mind példaértékű kellene, hogy legyen.

Balt 2012.11.10. 10:09:32

@Balt: (És adott esetben nemcsak a cigányoknak.)

Balt 2012.11.10. 10:22:32

@klonburger: "Gyakorló" :) erdélyiként kapóra jöttél, bocs a "személyes" megkeresésért! :)

Többször felmerült - mintha kardinális kérdés lenne -, hogy román televízió (jó, szorítkozzunk államira) hoz-e Mo.-i, mondjuk debreceni vagy Bp.-i időjárás-jelentést. Én kimondottan örülnék neki, de el sem hiszem, hogy ne így lenne. Arra viszont nagy tételben fogadnék, hogy Moldávia és/vagy Dél-Dobrudzsa időjárását pont úgy kezelik, mint mondjuk a Duna az erdélyit.

A szerző egyébként válaszolt egy rövid "pardonnak" betudható kommentben:

@Bornai Tibor:

(Nem fontos, de válaszoltam rá, talán a Tieidhez hasonló érzésekkel...: @Balt: )

Balt 2012.11.10. 11:49:51

Rezümé:
A vicc az az egészben, hogy
1. Azon túl, hogy jelen geológiai egységünk (hogy ne mondjam: életterünk) szerves föld- és vízrajzi egység,
2. 20 éve így van az időjárás-jelentés a Dunán (és így volt ballib kormányok esetén is, pedig a Dunára ugye volt egy kis "figyelmük" - anyagi természetű...)
3. Tuti, hogy a pl. román televízióban is így tekintenek mondjuk Moldávia románlakta részeire,
4. Nyilván tudnak róla, lásd Gombár Csaba nevetséges PC hamuszórását "Kárpát-medence"-ügyben,
5. a közelmúlt legrosszabb magyar-szlovák (és viszont) viszonya a Gyurcsány-kormányhoz köthető, kronológikusan: "remek a kapcsolatunk a szlovák társszolgálatokkal, terrorveszélyre figyelmeztettek" -> "El lehet menni Szlovákiába" -> "örvendetes" magyarellenes atrocitások.

+1 Elég pontosak manapság az előrejelzések - talán azok voltak 2006 augusztusában is..., nem ezen múlt.

Ez a "felköp és alá áll" tipikus esete. Sajnálom.

Balt 2012.11.10. 11:51:34

@Balt: Ja, és most igyekeztem maximálisan tárgyilagos lenni, a tényekre szorítkozva, érzelemmentesen.

rkrm 2012.11.10. 11:53:12

@gigacherry: nem is kell, nem várom el, főleg, hogy érdemben mindig csekély részben válaszolsz.
Úgy látszik nem tudod, nem az a legnagyobb baj, ha megvernek, hanem a szellemi, lelki leépülés (á lá kommunizmus), de úgyis hiába mondom. Szkinhedektől félsz tényleg? Röhej. Erre írtam, az agymosás előrehaladott állapotban van, és te sem a koheróktól tartasz, hanem attól a kb 500 hülyétől, akiket persze mutogatnak a kirakatban, hogy ők az igazi ellenség.
Ok, smaciztál, most családod van, gratulálok. De mint írtam már (és te is), a szaporodás önmagában semmit nem jelent, az még nulla, állati szint. A "magyar ügy", ahogy írtad, neked nem ér annyit, meg összekötötted a szaporodással. Hát ezaz. Nektek van a magyar ügy, van a szaporodás, ez jelenti számotokra a "kötelezőt". Mindenesetre ez különböztet meg minket. Nekem a Hazám ügye mindennél fontosabb, mert én itt szeretnék boldogulni. De neked ez annyira nem fontos, inkább buzuljunk, keféljünk erre-arra, ne legyünk büszkék semmire, szolgáljuk ki a multikat, mert első a békesség! Kádári konszolidáció eredménye, "mindenki megkapja a napi élethez szükséges adagját, cserébe kuss." Ááá sajnálom, hogy nem értettél meg, elfogadom, rosszul fogalmaztam.
Biztos jól neveled majd a gyerekeidet.
Igen, te a multinál mindig meg fogsz élni, kétségem nincs efelől, hisz' mindig fognak éhbérért dolgoztatni olyanokat, kik elvállalják. A magyar paraszt meg dögöljön éhen (emlékezzünk: gordonra).
A határon túli állampolgárságról szóló véleményedet biztos nem nekem írtad, hanem másnak, én azt viszont nem olvastam. Az én álláspontom az, hogy francnak kell nekik megadni, mert már nem is igazán magyar a nagytöbbsége, csak innen is csöppen neki, onnan is csurran valamennyi. Az meg, hogy szavazhatnak, felháborító! Mienk volt az egész Kárpát-medence, de már teleszülték mások, kell a fenének. Az időjárás-jelentés viszont több szempontból hasznos, ha így van megoldva (mert azért igenis rengeteg magyar él a határon túl, akik a mi adásainkat nézik; összefüggő terület stb). Röviden ennyi. Látod, mégiscsak te vagy a szélsőséges, meg nem is következetes:
-aki kimondja az állampolgárságot, szemét verekedős jobbos
-de akinek az van beírva, hogy magyar, az biztos magyar
:) most akkor mi van?
-Én ezzel szemben azt mondom, legyünk büszkék, hogy mienk volt az egész, nem a mi hibánk, hogy már mások lakják, hogy elvették tőlünk. Ugyanakkor nekem egy huszadrendű kis falu tót cigánya ne szavazhasson az én jövőmről. Ebben is hazudott a fidesz, hogy ígérgették, hogy nem szavazhatnak. A komplett idióta gyurcsány a másik: hogy lehet Pozsonyra azt mondani, hogy bratislava?! És még azok a kretének, akik azonnali kötél általi halál kiáltanak hazaárulásért, és nemzettudat rombolásért! Ez volt a magyar miniszterelnök?! No jó, ez most nem tartozik ide.
-aki magyar állampolgár nem feltétlenül hazafi. Csak állampolgár, nem véletlenül van odaírva: "állampolgársága".

Szerinted én mit akarok? Mint mindenki más, boldognak lenni! Csak bizonyos elveket ha kihagyunk, akkor ez a mai látszat boldogság, élvhajhászás következik. Ez nem boldogság. Nyilván a pronyóknak az, meg teljes orgazmus közeli állapotot idéz elő 1-1 sorozat, de nekem nem. A szint fontos megint csak. Hidd el, ez a 9 millió politikája nemzethalálhoz vezet. De ti ezt úgyis leszarjátok. Csak legyen meg a tescós kaja, békesség bármi áron, és kész. Lehet gyalázni a nemzetet, csak legyen mit enni, és ne háborgassanak. Ha mégis gubanc van, pl buszon megkéselik a melletted állót a cigányok, be lehet hunyni a szemed, ha klezmer tánc van a Petofi-szobor talapzatán március idusán, lehet mondani: ők is csak ünnepelnek, nem kell gyűlölködni! Hát tudod, ha a múltban ilyesmi eszme dúlt volna, vmi szláv, német, orosz nyelven társalognánk itt, nem pedig a legnagyobb szókinccsel rendelkező, ugyanakkor az elmúlt 800 évben bizonyíthatóan legkevesebbet változott magyarral. A többiről nem is beszélve.
Azt is ecseteltem már, hogy nem vagyok múltba zárkózó!
Mindegy, hagyjuk. Viszont ezzel a vonallal amit képviselsz ne is várj javulást, még a saját szinteden sem.

Balt 2012.11.10. 11:56:24

Még valami: az feltűnt már valakinek, aki mondjuk az egykor 88 Ft-os rágógumin is náciveszélyt szimatol, hogy a "Haza és Haladás" iniciáléjára már csak a karlendítés hiányzik...? (Csak, hogy hasonló fergeteges poénnal lőjek vissza.)

Mr. Beer 2012.11.10. 12:06:31

Felvidékiként kizárólag a magyar tv adókat nézem. Én ebben a helyzetben csak annyit látok, hogy a tv társaság igazodott a piaci viszonyokhoz, azoknak nyújtja a szolgáltatást akik nézik. És itt, Nyitra megyében kifejezetten jól jön ha a saját tájam időjárását is látom.

rkrm 2012.11.10. 12:19:27

@klonburger: tényleg nem akarok párbeszédbe elegyedni (már néha bánom, hogy beleolvastam ebbe a blogba néhány napja), de úgy teszek, mintha csak a 3. bekezdésedet olvastam volna.

Szerintem pont itt kezdődik a gond: a politikusokkal, pártokkal, vegyük csak '89-től. Kinyilvánítom a véleményem az általad említettekről, és egyből rámhúznak egy sablont.
Az én olvasatomban másképp van: egy bizonyos szintig nem érdekel a pártállás. Aki utálja a buzikat mocskos jobbikos lehet? Aki utálja Orbánt az ugyanez balban? Aki szereti a Kárpátiát (én pl nem igazán), az előbbi, aki kereszténynek mondja magát az tegyük fel, fideszes? De pl mint én, kimegy a tömegből 23-án a Bem térről mikor elkezdik az egyáltalán nem oda illő Székely himnuszt, biztos millás lehetek? Akkora zűr keletkezett a kis agyacskákban is (oldaltól függetlenül), hogy nem igaz!
Holott nagyon egyszerű: elbutított társadalom helyett, egy képzett, művelt nemzetet kell faragni. Onnantól kezdve halál könnyű felismerni: van ez, ami most van (pártállástól függetlenül mindenki boldogtalan az elmúlt évtizedekben. Nem kell az önáltatás, lelkiismeret nyugtatás).
És van a klasszikus értékeken alapuló társadalom. Ha csak a nemzeti öntudatot nézzük, miért tartozik 20 év után megint a világ 3 legerősebb államai közé Oroszország (ami előzőleg SZU)? Vagy ami még keletebbre (Irán, Izrael, csak hogy 2 ellentétes államot mondjak) folyik... miért sikeres, mégpedig minden téren (arab államok gazdaságilag is sokkal inkább mint az EU egésze!)? Nemzeti öntudat. Ennyi. Tudják magukat hova tenni.

Nyugaton tombol a multikulti, tegyen mindenki amit akar, középpontban a pénz, pillanatnyi örömök. Ez hova vezet? Látjuk. És még büszkék is vagyunk rá:)
Szerintem ez a nyitja, kezdete a dolognak, ebből aztán lehetne építkezni.

rkrm 2012.11.10. 12:21:33

@klonburger: na mindegy, csak annyit akartam, hogy társadalom-, és lélektanilag (hogy mai idegen szavakkal mindenki értse: szociológiailag, pszichológiailag) érdekes, hogy mennyire pártfüggő a szavazók legnagyobb része.

gigacherry 2012.11.10. 12:44:50

@Balt: Ebben egyetértünk, meg a gyerek-kérdésben is. Nem várok, ha jövőre nem jön össze a baba, inkább leteszek róla (szimplán a korom miatt). Igaz nem Bajnai, hanem Gyurcsány azt mondta, hogy ő nem ért egyet az adókedvezménnyel, azért mert igazságtalannak tartja, hogy csak a magasabb jövedelműek vehetik igénybe, és azt szeretné, ha azt a pénzt minden gyerek megkapná. Ez viszont azt jelenti, hogy a családi pótlék összegét kellene megemelni. Fogalmam sincs, Bajnai mit tervez, a megválasztása biztosan áldozatokkal fog járni (már ha megválasztják), nincsenek illúzióim.

gigacherry 2012.11.10. 12:57:05

@rkrm: "Szkinhedektől félsz tényleg? Röhej. Erre írtam, az agymosás előrehaladott állapotban van, és te sem a koheróktól tartasz, hanem attól a kb 500 hülyétől, akiket persze mutogatnak a kirakatban, hogy ők az igazi ellenség."

Nem kell őket mutogatni, megmutatják ők nekem magukat a buszon, az utcán. Mint mondtam: A saját szememmel láttam őket a tüntetés mellett, úgy tudtam átjönni a rendőrkordonon, hogy megmondtam a rendőröknek: Nézzenek rám, látszik, hogy nem hozzájuk tartozom, akár motozzanak is meg, nincs nálam fegyver. A többi, amit írsz, annak a nagy része feltételezés, nem igazán tudok rá érdemben reagálni. Ha számodra az eddigi hozzászólásaim szellemi leépülésről tanúskodnak, hát sajnálom, hogy nem tudok az elvárásaidnak megfelelni. AZ életben adódó egyéb szellemi kihívásokkal egész jól elboldogulok.

Ha rajtam múlna, megadnám a magyar állampolgárságot minden határon túli magyarnak, aki itt szeretne letelepedni. Talán azoknak is, akik nem, de szavazati jogot nem adnék mellé, csak annak, aki állandó lakhellyel rendelkezik itt.

Amit mondasz a magyarságunkról, az kb. olyan, mintha azt mondanád: A családod csak akkor maradhat család, ha mindig mindenki otthon van, soha nem jön hozzátok vendég, soha nem érintkeztek másokkal, mástól nem fogadtok el semmit, másoknak nem is adtok semmit, és lehetőleg gyűlölitek is a többi családot. Én nem így látom: Akárhova megyünk, akárkikkel találkozunk, akárkikkel barátkozunk, mi egy család maradunk, és ez elválaszthatatlan kötelék, és ápoljuk is a családi kapcsolatot amíg élünk.

gigacherry 2012.11.10. 13:08:32

@rkrm: Én viszont abban hiszek, hogy "szabad nép tesz csuda dolgokat". Rengeteg könyvet olvastam és tanítást követtem figyelemmel Eckhart Tollétól a Dalai Lámáig, olvastam Jézus és Buddha tanításait és a sok nekem tetsző gondolat egybecsengett: Ha a jelenben élsz, a jóra törekszel, a pénzt eszköznek és nem pedig célnak tekinted, és embertársaidnak megadod a legértékesebb dolgot: a jelenlétedet, a figyelmedet, az már egy lépés a boldogsághoz. Az emberek jobb-bal, vallásos-ateista stb. kategorizálását én sem bírom. Kellemes élményben is volt részem a napokban: Két mélyen vallásos katolikus ismerősömnek elmondtam, hogy én Jézus mellett Buddha tanításaiban is hiszek, és egyáltalán nem helytelenítették ezt, sőt, azt mondták egy Isten van, nevezzük őt bárhogy: Ő az alkotó energia mindenhol mindenkinek.

Balt 2012.11.10. 13:13:37

@gigacherry: Ebben a vonatkozásban érdemes megnézni a youtube-on a 2002-es Medgyessy-Orbán tévévitát. Nagyon tanulságos.

héjakútmácsonya 2012.11.10. 13:50:39

@Madaras: „Nem a verésben kételkedtem, hanem a bizonyitásban, hogy azért volt mert magyar. De nekem ez is mindegy.”

És ne hergeljem fel magam? Nem is magam hergelem, hanem te engem, ilyen szövegekkel! Lehet, neked mindegy, Malina Hedviget azért verték meg, mert magyar, vagy sem, nekem nem.
A verés okában pedig azért nem kéne kételkedned, mert az áldozat elmondta, hogy az utcán sétált, telefonon magyarul beszélt, s ekkor támadtak rá. Ezt az állítását senki sem tudta cáfolni. Ám Robert Ficó kormányfő és belügyminisztere azt állították, hogy Malina Hedviget nem verték meg, hazudik, hogy lejárassa Szlovákiát. S innentől a szlovákl hatóságoknak már nem az volt a dolguk, hogy kiderítsék, kik verték meg a lányt, hanem az, hogy igazolják Ficó rágalmait. S ez az Európai Unió egyik tagországában történt. Az tehát, hogy egy származása miatt megvert embert a legalapvetőbb állampolgári jogaitól fosztottak meg. S ehhez az EU különféle szervezeteinek egy szava sem volt. De nem csak az EU, hanem a civilek sem hallatták hangjukat eme otromba jogfosztást látva.

„Sólyom úr kitiltása más. Állitólag a szoboravatásra "elfelejtették meghívni a szlovák állam képviselőjét. Ezen már meg lehet sértődni!”

Sértődni épp lehet, de nem ez volt Sólyom kitiltásának hivatalos indoka, ugyanis ilyen indokkal nem is lehetett volna kitiltani. Sólyom Lászlót közegészségügyi kockázatra hivatkozva tiltotta ki a szlovák kormány, s erről a minap állapította meg az Európai Bíróság, hogy megalapozatlan ok volt.

„Amig nem ismerjük el a Trianoni határokat, nem szamithatunk másra.”

Tessék?? Ki nem ismeri el a trianoni határokat? 1920. június 4-én írta alá Magyarország a szerződést, ezzel elismerte az új határokat. Legutoljára a második világháborúban nem ismerte el Magyarország a határokat, a ’47-es békeszerződés aláírásával ismét elismerte a régi-új határokat, majd a ’90-es évek elején-derekán kötött alapszerződésekkel ismét elismerte (tök fölöslegesen, egyébként). Szóval Magyarország elismeri a határokat, szó sincs arról, hogy nem. Az persze a frusztrált, paranoid szlovák, ukrán, román és szerb soviniszták rögeszméje, hogy Magyarország vissza akarja hódítani az elvesztett területeit. S a frusztrált, paranoid magyar soviniszták rögeszméje, hogy egyszer Magyarország vissza tudja szerezni elvesztett területeit. Más senki.

2012.11.10. 15:19:27

@héjakútmácsonya: Az lemaradt az idézetből, hogy undoritó és elfogadhatatlan számomra bárki megverése. Legyen az magyar, zsidó, szlovák vagy cseh. Ha még lány is az áldozat, még rosszabb.
Ha jól emlékszem, volt néhány atrocitás zsidó emberek ellen Budapesten, a végén mindig el lett mosva, mondván, nem igaz, nem is azért, és különben is!
Az más, mert magyar csinálja?
Olvastam itt, hogy 10 magyar élete többet ér, mint 6 és félmillió zsidó élete. Ilyen baromságot nem vagyok hajlandó elismerni. Nomális?
Sólyom úr kizárásáról nem tudok mást írni. Valamiért vissza akartak vágni, és sikerült is. (azért nem nehéz látni, hogy a kettős állampolgárság miatt felerősödött ez a tendencia). Még mindig rágjuk a csontot, ők meg jól röhögnek rajtunk!
Igen a kormányok aláírták, bizonyos parlamenti erők pedig uszitanak ellene.
Tudod mennyi frusztrált, paranoid magyar, szlovák, ukrán, román és szerb soviniszta van a világon?

2012.11.10. 15:26:08

@Mr. Beer: Remélem senki nem sajnálja tőled az időjárásjelentést. De ha csak a "nagy" Magyarország városait jelenitik meg, az baj. Ha nem csak azt, akkor nem baj. Ha megszűntetik az adást, és nem nézhetitek, az a legnagyobb baj! De úgy tudom, a Duna TV-t erre találták ki.

Balt 2012.11.10. 17:00:22

@héjakútmácsonya: "a ’47-es
békeszerződés aláírásával ismét elismerte
a régi-új határokat, majd a ’90-es évek
elején-derekán kötött alapszerződésekkel
ismét elismerte (tök fölöslegesen,
egyébként)"

+ közte a '75-ös "helsinki zárótokmány".
Tökre egyetértek egyébként a véleményeddel.

Balt 2012.11.10. 17:07:32

@Madaras: "Ha jól emlékszem, volt néhány atrocitás zsidó emberek ellen Budapesten, a végén
mindig el lett mosva, mondván, nem igaz,
nem is azért, és különben is!"

Az ürgét már a következő héten letöltendőre ítélték:
mno.hu/belfold/orizetben-a-hitkozseg-elnokere-tamado-ket-ferfi-1109859
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=185107
20.kerulet.ittlakunk.hu/bunesetek/121016/ket-ev-bortont-kapott-zsido-hitkozsegi-elnokot-megrugo-tamado

Balt 2012.11.10. 17:16:40

@Madaras: "Valamiért vissza akartak vágni, és
sikerült is. (azért nem nehéz látni, hogy a
kettős állampolgárság miatt felerősödött
ez a tendencia)."

:) De, nehéz látni: A Sólyom-affér még az előző kurzus idején volt, amikor ugye fel sem merült az állampolgárségi kérdés (Bajnaiban sem, akármit is hadovál most). A többire meg már fentebb hoztam párszor (szlovákiai!) hivatkozást, mely szerint mind a Radicová, mind a Fico kormányzattal messze jobb a viszony, mint az egyébként nehezen alulmúlható Gyurcsány-érában... (Mobilról írok, most nem keresgélem.)

rkrm 2012.11.10. 17:43:01

@gigacherry: a vendég párhuzam abban sántít, hogy a vendég jön, illendően viselkedik, és elmegy egy idő után, miután kölcsönösen jól éreztük egymást. Mondjuk. És nem jön, kizsákmányol, megsért, kinevet, leszól, és nem elmegy, csak átmegy a másik szobába és ott elölről kezdi. Majd miután ott is végzett, megnézi, vihet-e még valamit. Majd odébb áll.
Ez nem vendégség.

Nem csak rád, és pláne nem ebben a tekintetben írtam a szellemi leépülést!

Általában a hozzád hasonlók szokták azt mondani, ne általánosítsunk! Akkor te se általánosíts: ok, voltál egy (1!) tüntetésen (apropó 23-án megemlékezni kéne, nem tüntetni, pláne, hogy az utódpárt egyik kiszakadt része "tüntetgetett", mert meg vannak sértve, hogy most épp nem ők kormányoznak... aztán folytatják tovább, de ne legyen igazam), ahol láttál néhány bőrfejűt (összesen az országban lehetnek néhány százan), akik nem is jobbikosok voltak. Tehát egy ekkora csoporttól félsz, és általánosítod a többihez, akik nem is jelszavakat skandálnak, csak kimondanak néhány szót (cigó, zsidó), amit esetleg ott is hallottál?! Jó, mindegy. Összegezve: egyszer láttál, méghozzá elszigetelve, max 50 embert, akiktől tartasz. Ez jó. Irigyellek. (cinikusság nélkül írom)
Szerteszét nem 50 cigány garázdálkodik, lop, öl, szórja a segélyt, és még kordon sincs. Hmm.

Hát képzeld, ugyanazok állnának sorban az állampolgárságért, mint akiket már felsoroltam. Ez jó?

"szabad nép tesz csuda dolgokat": egyetértek. Csak mint már írtam, nincs szabadság. Jó néhány évtizede. És sajna a "kuss van, dolgozz, azt mondd amit mi, és kapsz kenyeret"-felfogás megtette hatását, osztrákok alatt nem volt megalkuvás sokáig. Az elvtelen szocializmus után, mostmár a fejekben dúl a legnagyobb rabság, '56-ig legalább az nem volt. Nem az a szabadság, hogy azt teszel amit akarsz. Ha nem veszed, vagy nem akarod észrevenni mekkora gázban vagyunk a nagy "szabadság" óta, olvass a Nagy Francia Forradalomról. Hasonló volt a helyzet mint most. Aki pedig a sötét agya miatt nem tud mit kezdeni a szabadsággal, annak nem jár. Vata, Bocskai, Rákóczi, Széchenyi, Petőfi, Tisza, vagy az '56-os hősök nem ezt akarta. Nemtom már vmi könyveben olvastam: "A Kádár-uralom alatt elkorcsosult társadalom '89-ben már nem tudott mit kezdeni a nyakába szakadt szabadsággal."

Nem tudom mi volt a feltételezés, igyekszem tényeket írni, személy szerint nem csípem az összeesküvés elméleteket, szóbeszédeket.

Isten nem egy lítium akku, mint alkotó energia. Sokkal több. Úgyse tudlak meggyőzni, nem is akarlak mindenáron... Azzal mit kezdesz, hogy egyezteted össze, tudniillik Jézus szerint Ő az Isten fia? És hogy aki benne hisz, üdvözül? Eucharisztia, szentségek? Buddha tanításai jók, vannak egyező pontok (nyáron olvasgattam róluk, kissé zavarosak, de azt magamnak tudom be, miszerint nem ismerem még eléggé), célravezetőek, miszerint éljünk békességben, viszont dogmatikailag teljesen más mint a kereszténység. Magyarán: a földi életre vonatkozóan vannak hasonlóságok (Jézus azért karakánabb volt), ámbár a halál utáni rész teljesen más...
Jézus nem egy vándortanító rabbi volt a Szentírás szerint, hanem a második isteni személy. Szóval nem Buddha 2.0, Mohamed pedig nem Jézus 3.4, hanem voltak ezek a bölcs emberek, akik szintén csak jobbá akarták tenni a világot, és van Jézus Krisztus, aki egy teljesen más téma, pláne nekünk európaiaknak, magyaroknak. Manapság persze szokás a duma, miszerint koktélba keverem a vallást, mindenhonnan egy kicsi, szemezgetés innen-onnan, templom nem kell (vénasszonyok), pap nem kell (pedofil), "majd én megoldom", csakhogy 2 úrnak nem lehet szolgálni, ha nyilván az a legkényelmesebb megoldás is.

Ok, már tényleg messzire mentünk:)
Én is hasonló véleményen vagyok, ha nem is vagy vallást gyakorló, és követed ezeknek a tanításoknak egy részét, már jobb mint a semmi, hajrá:)

héjakútmácsonya 2012.11.10. 20:06:08

@Madaras:Madaras2012.11.10. 15:19:27
„Ha jól emlékszem, volt néhány atrocitás zsidó emberek ellen Budapesten, a végén mindig el lett mosva, mondván, nem igaz, nem is azért, és különben is!”

Rosszul emlékszel. A legutóbbi esetben is meg lett a tettes, igen hamar. Ráadásul a magyar kormányfő nem jelentette ki, hogy azt a zsidó embert nem is verték meg, hazudik, csak hogy lejárassa Magyarországot.

„(azért nem nehéz látni, hogy a kettős állampolgárság miatt felerősödött ez a tendencia).”

Sehol sem volt még a magyar kettős állampolgárság, amikor szerte a Kárpát-medencében magyarokat vertek és a Fico-Slota sovén szlovák kormány folyamatosan provokálta Magyarországot és a szlovákiai magyarságot. Talán még szó sem volt erről, amikor Malni Hedviget megverték, vagy amikor Dunaszerdahelyen a szlovák rendőrség joglap nélkül magyar állampolgárokat vert, de a nyelvtörvény is ez előtt született. Talán soha nem volt olyan rossz a viszony Magyarország és Szlovákia között, mint amikor mind a két országban épp balos, szocdem kormányfő regnált, Dunán innen Gyurcsány, amonnan pedig Fico. Szóval a fenti eseményeket nem tudod a kettős állampolgárság magyar bevezetésére visszavezetni. De ha tudnád, akkor is ostobaság. Szlovákiában és Romániában már rég alkalmazzák a magukét.
S az, hogy épp magyar balos kormányzás alatt vált már-már hidegháborússá a magyar-szlovák viszony, igazolja, hogy az opportunista, a szomszéd érzékenységét a saját érzékenységünk elő helyező régi magyar balos külpolitika szart se ér. A baloldali magyar kormány idején nem hogy javult, de kifejezetten romlott a két ország viszonya.

mallac 2012.11.10. 20:35:15

Mennyit méltatlankodnak a zsidók hogy törvényeket hoztak ellenük 1920-ban,bizony! Meghogy senki nem kelt a védelmükre 1944-ben,juj! Nohát most itt van feketén-fehéren hogy miért is utálják őket,akár itthon akár külföldön.Elvtelen, jellemtelen,gerinctelen hernyók mind.

mallac 2012.11.11. 10:33:40

@Madaras: ha kivándoroltál akkor mi közöd a Kárpát-medencei időjáráshoz?

_____________ 2012.11.11. 17:22:22

bornai te bolhás kutya nyald meg a metéletlen faszom

Frizuravarjú 2012.11.11. 18:17:18

@Madaras: Mi is szívből örülünk, hogy elhúztad innen a beledet. Vihetnél még egy jó pár majmot magaddal, jól meglennénk nélkületek!

Chiro71 2012.11.11. 19:20:40

Egy dolgot szögezzünk le: Bornai Tibi hazafiságához, emberségéhez és bátorságához nem férhet kétség. Kamaszkoromból (80-as évek) egy kezemen meg tudom számolni az igazán tökös arcokat, és bizony Tibi is közéjük tartozik. Egyébként tényleg nagy faszságot írt - ki nem -, de annak fényében ez nem bír túl nagy jelentőséggel. ("A következő kört te fizeted, és fátylat rá.")

Chiro71 2012.11.11. 19:23:46

A mocskolódóknak meg egy költői kérdés (ez azt jelenti, hogy nem kell rá válaszolni): tudjátok, kit gyaláztok?

mütyür 2012.11.11. 21:25:55

Azt hiszem, mindenki látja és felfogja, hogy ez a blogbejegyzés csak hergelés céljából jött létre. Legyen mire hivatkozni, amikor el kell kezdeni a mocskosnáciantiszemitavagy dumát. Kérek minden jóérzésűt, ne aljasodjatok le. Nekem is kinyílik a bicska a zsebemben, amikor ilyet olvasok, de hallgassunk a józan eszünkre. Máshova kell az energia.

mütyür 2012.11.11. 22:06:01

@Chiro71: nem az a baj, hogy hülyeséget írt, hanem az, hogy nem ismeri el.

Egy, azaz egy darab kommentbe telt volna leírnia, hogy bocsesz, kimaradtam egyes föciórán. Ezt nem tette meg. Innen bukó az egész.

gitman 2012.11.11. 23:31:19

Disztingváljunk, ugyanis nem szimmetrikus a dolog.
Tudod, Tibor, majd ha 1000 évig a kis-antanté lesz a volt magyar föld, és ott kultúrát építenek, nem pedig rombolnak, na majd akkor lesz unfair, ha mi merészeljük régi nevükön emlegetni a régi magyar területeket.

Addig viszont Kolozsvár és nem Cluj, és Kassa és nem Kosice. Bizony.

Esetleg a szemébe mondanád a határon túli magyaroknak, akik pl. vendégül látnak, hogy nem kéne az ő területüket magyar részként emlegetni ? A szmükbe tudnál nézni közben ? Én őszintén remélem, hogy nem.

gigacherry 2012.11.12. 01:51:16

@rkrm:

"a vendég párhuzam abban sántít, hogy a vendég jön, illendően viselkedik, és elmegy egy idő után, miután kölcsönösen jól éreztük egymást. Mondjuk. És nem jön, kizsákmányol, megsért, kinevet, leszól, és nem elmegy, csak átmegy a másik szobába és ott elölről kezdi."

Amikor anyukámmal laktam még, egyszer hónapokig lakott nálunk egy vendég. Attól még egy család maradtunk. Engem még nem zsákmányolt ki, nem sértett meg senki saját hazámban (na jó, egyszer egy kínai emberrel összeszólalkoztam a Dunaparton. ) A multinál sem kötelező dolgozni, csak tudod, ha zöldséges, vagy tanár lennék, feleannyit ha keresnék, abból pedig nem élnénk meg, utóbbi esetben pedig még arra is kellene ügyelnem, kinek mit mondok.

"Általában a hozzád hasonlók szokták azt mondani, ne általánosítsunk! Akkor te se általánosíts: ok, voltál egy (1!) tüntetésen"

A MANYUP-einstand óta minden Milla-tüntetésre elmentem, amikor épp nem voltam beteg, vagy nem kellett dolgoznom.

"(apropó 23-án megemlékezni kéne, nem tüntetni, pláne, hogy az utódpárt egyik kiszakadt része "tüntetgetett", mert meg vannak sértve, hogy most épp nem ők kormányoznak... aztán folytatják tovább, de ne legyen igazam),"

Nekem a tüntetés volt az ünnep. Teljesen békés volt, meg is emlékeztünk 56-ról, végre reményt adott, felemelő érzés volt. Nem teszem meg azt a szívességet a kormánynak, hogy míg ők békementelnek én otthon maradok és nem azon a rendezvényen veszek részt, ami a legjobban érdekel, ahol végre azok közt lehetek, akik hozzám hasonlóan gondolkoznak, valaki szerint azon a napon inkább kis zászlót lengetve kellene valahol ünnepelnem. 56-ban a szabadságukért küzdöttek a magyarok. Nem tehetünk úgy, mintha most nem fenyegetné veszély a szabadságunkat.
Egyébként melyik utódpárt kiszakadt része tüntetgetett? Bajnaira célzol?

"ahol láttál néhány bőrfejűt (összesen az országban lehetnek néhány százan), akik nem is jobbikosok voltak."

Zagyva György Gyula is ott volt köztük, aki egy Jobbikos országgyűlési képviselő. És nem azért volt, hogy csitítsa őket, hanem azért hogy békés tüntetőket atrocitáljon. Igen, itt tart ma Magyarország. Máskor, máshol is találkoztam már bőrfejűekkel. Mind fröcsögött a gyűlölettől, egy sem volt szimpatikus. Egy részeg skinhead egyszer meg akart verni a buszon, mert rászóltam, hogy ne zsidózza és ne szapulja ok nélkül útitársait. Egy nagy csomag pelenka volt épp a kezemben, hazafelé mentem. AZ volt a szerencsém, hogy túl gyenge volt ahhoz, hogy bárkit is megüssön, de már épp gondolkoztam, mivel ütök vissza: a laptopommal, a csomag pelenkával? Nem csak a bőrfejűek nem szimpatikusak, a Jobbik sem, úgy, ahogy van. Szerinted több beleszólás kellene az embereek életébe (mikor, hány évesen alapítanak családot, mit esznek, kivel hálnak), szerintem meg kevesebb. Soha nem leszek jobbikos, taszítanak nagyon, a hideg kiráz, ha meglátom valamelyik képviselőjüket.

"tehát egy ekkora csoporttól félsz, és általánosítod a többihez, akik nem is jelszavakat skandálnak, csak kimondanak néhány szót (cigó, zsidó), amit esetleg ott is hallottál?"

Hallottam én épp eleget (sajnos túl sokat is olvastam politikáról az elmúlt két évben). Dúró Dóra a melegfelvonulás kapcsán azt mondta, hogy a (békésen vonuló) deviáns melegek miatt nem engedték oda a tisztességes magyar állampolgárokat, azaz a becsületesen verekedni és lincselni akaró bőrfejűeket a rendőrök az Andrássy útra, és ez felháborító. Ugyanakkor, mikor Auscwitz-ról kiabáló bőrfejűek keverednek a menetükbe, mindig csodálkozik és hárít az képviselőnő és férje, hogy nem tudják, hogyan kerültek közéjük ezek az elemek. Érdekes, az én társasgomba, arra tüntetésre, amin én veszek részt, sosem kerülnek ilyen elemek. Szerintem ennyi a Jobbikról elég. Kérlek, tényleg ne ragozzuk a témát, hányingerem lesz, ha rájuk gondolok.

"A Kádár-uralom alatt elkorcsosult társadalom '89-ben már nem tudott mit kezdeni a nyakába szakadt szabadsággal." - Ezt én is így gondolom. Én 90-ben 18 évesen szavaztam az első olyan választáson, amin nem csak egy pártra lehet szavazni. Én tudok mit kezdeni a szabadsággal. Nekem nem kell, hogy bárki megmondja, mit csináljak, köszönöm szépen. Amit a multinál keresünk, abból félreteszünk a férjemmel, hogy megteremtsük az anyagi önállóságunkat. Minél nagyobb függetlenséget érünk el, annál kevésbé leszünk másokra utalva. Később már nagyobb a mozgásterünk, több a döntési lehetőségünk, hogy akarunk-e még multinál dolgozni, vagy sem. A fiunknak talán már könnyebb lesz a kezdés. Én nem sírom vissza a szocializmust, az állampártot. Nekem sokkal jobb az, ami most van. Még a hülye Fidesszel együtt is.

Az Istennel kapcsolatos gondolatokról: Bevallom, én sem olvastam Buddha tanait, csak szemelvényeket. A Bibliának sem olvastam el minden részét. Igazából számomra az a fontos, mivel tudok azonosulni, mit tudok az értékrendemből a fiamnak átadni, és nem az, hogy másoknak megfeleljek. Hiszek Jézusban, de nem feltétlenül hiszek a túlvilágban (ezért is visel meg a kelleténél jobban, ha egy ártatlan kisgyereket megölnek, mint ahogy most is történt). Még azt is elhiszem, hogy Jézus Isten fia, de nem vagyok biztos abban, hogy a mennyeknek országa, amiről beszélt, a halálunk után vár majd ránk és nem egy olyan absztrakt fogalom, ahova eljuthatunk, ha fogékonyak vagyunk rá. Ez már kissé bonyolult téma, nem szeretnék itt belekezdeni a boncolgatásába. :-)

Ez a vita elég sok idejét elvette mindkettőnknek. Nem szeretnék kibújni semmilyen kérdés alól, de nem hiszem, hogy a jövőben is ilyen hosszan tudok majd mindenre reagálni, annyira azért nincs sok időm.

Balt 2012.11.12. 08:06:47

@mütyür: Alapvetően egyetértek: nem "illik" mocskolódni - hogy finoman fogalmazzak -, nem is célszerű...

A bocsánatkérés-féle megvolt itt is, a következő posztban is, akceptálom. Válaszaim ott (és itt, fentebb is).

rkrm 2012.11.12. 08:56:36

@gigacherry: hónapokig, és nem évekig, és mint írtad, nem zsákmányolt ki. Tehát ez rossz példa. Nem ismerem a hátterét (nem is akarok vájkálni:)), de jó, nem húzott ki a pénzedből. Mint ahogy... nem... sajna nem igazán jut eszembe olyan külföldi "vendég" aki idejött, jót tett a magyarokkal, aztán elment. Aki itt maradt, és pozitív emlékek maradtak utána talán az Anjou-k, és az aradi vértanúk közül néhány. Ja de tényleg: Bem. De pláne manapság valahogy... nem igazán. Csak jönnek, de nem mennek el, miközben kihasználnak. Nehogy félreérts: a turistákkal pl semmi bajom, hozzák ide a lét, és vigyék jó hírünket a világba. A többiek persze nyilván azért jönnek, mert jól akarnak járni, mi meg hagyjuk. Arról nem beszélve, bevallottan felvásárolnak... hmm.

Tudod, anyukám tanár (faterom vállalkozó, de épphogy van munkája), és egész jól megélünk 4-en. most például elkezdtem járni az országot (2 havonta egy országrészt) művelődés miatt (ezt csak azért említem, hogy ne egy kunyhóban képzelj el fűtés-világítás nélkül 1 laptoppal, amin veled vitatkozom:)). Nekem ne mondja senki, hogy 40-50 rongy/fő havonta nem elég. Bár az igaz, hitelünk nincs.
Az általad felsoroltak legalább nem tesznek kárt az országban, hogy a hordának melóznak, hogy miért nem, azt már leírtam.

Hülyék mindig lesznek, hiába, én mégsem tőlük félek. Tegnap is a buszon kis retkes, tán 4 éves cigó (talán jogosan "fröcsögök" a gyűlölettől): és miért nem üvölthetek amikor én azt akarok?? A szülei meg röhögtek. Az Újszövetség égetésekről is tudsz a Lauderben a elfogadó, szerető, megértő barátainktól? Pászka ünnepi nagy berúgásokról a Körúttól befelé? Baromira nem a szkinhedeket védem, nagyjából nem érdekelnek, csak lásd a másik oldalt is. El is tudom fogadni amit róluk írtál. Az én tapasztalatom róluk kb annyi, hogy olyanok mint a prolik, csak kopaszok, és az alkoholtól zsidóznak, nem pedig más szavakat üvöltöznek. Egykutya.

Te milyen békés buzi felvonulásról beszélsz? Seggük teletűzdelve mindennel, kereszténység (reverendában!), Magyarország gyalázásával? A Világörökségnek nyilvánított gyönyörű Andrássy utunkon, ahol mutogatták magukat, provokáltak, kisgyerekek lelki fejlődésében tettek kárt? Ez jó mi? Szóval ezek nem betegek, nem deviánsok. Nyilván a fartúrás jobban használ a nemzet fejlődésének. Persze én csak egy régimódi barom vagyok. Holott ez nem igaz, csak nem értem miért nem lehet azt megőrizni (konzerválni->konzervativizmus) korábbról, ami jó volt, logikailag nem zárja ki ez az emberek szabadságát (libertas->liberális), mint ahogy azt sem, hogy folyamatosan újítani (modernizálni) kell (ami nem jelent feltétlen rombolást sem...). A magyarok nagy része meg elítéli a homikat. Ez tény. Meg tapasztalom is. Akkor minek erőltetni (költői kérdés)? Elégítsék ki beteges hajlamaikat egy sötét szobában, hogy aztán később teljes depresszióba süllyedve tengessék napjaikat azon filózva, vajon miért nincs mellettük 20 unoka? (jól látod, én is olvastam már tanulmányokat róluk, meg a lelkivilágukról)

Abszolút félreértettél!! Egyáltalán nem azt mondtam, hogy meg kell mondani! Távol álljon tőlem! Ez ugyanakkora szélsőség lenne (szinte leállatiasodás), mint hogy fogadjuk el a homárokat! Vagy hogy a nők legyenek karrieristák, későn "vállaljanak" gyereket, utána se foglalkozzanak vele, hanem foglalkozzanak a már beindított karrierjükkel, és vágják be a bölcsődébe gyorsan. Ebből következik, hogy ma átlagosan egy szülő 7 percet beszél naponta a gyermekével.
Dehogyis! Mit akarok szerinted embergyártást? A duma, hogy "20 évesen ha nem szülsz falhoz állítalak", ugyanaz számomra, mint a "és akkor mivan ha a 6 éves gyerekem előtt nyelvpárbajozik (és még jó hogy csak az:)) 2 férfi a sarki boltban. Nem, mindkettő szélsőséges. Én csak azt mondom, hogy ma sulykolják a fejekbe, ba...l szerteszét, majd 40 évesen kezdhetsz családot alapítani, és tök normál, ha a saját nemedhez (is) vonzódsz. Holott ha nem ezt nyomnák a médiában, közéletben, művészetben, hanem ami a természetes volt több ezer évig (néhány beteg kivétellel amit már említettem, ami hatalmak aztán pillanatok alatt romba is dőltek), arra hívnák fel a figyelmet, hogy attól (is) ember az ember, hogy családja van, ami örömöt, értéket jelent; valóban anyagilag támogatnák (hogy az legyen az szerencsétlen ami szeretne lenni, tanár, kutató, esztergályos, mérnök, nem pedig multik rabszolgája ugye), akkor más lenne a végkimenetel, lenne jövőnk. Én erre gondoltam.

Szerintem meg pártrendezvény nem emlékezés, nem tudom mi volt a '90-es években, de a jelen helyzetet ismerem, én se mentem ki egyik nagy beszédre sem. Francnak kell aktuálpolitizálni (ilyenkor)! Pontosan tudom, a Milla ezt nyomta viszont. Meg a többiek is. Ez nem megemlékezés. Én elmentem a BME-től a Bem-szoborig, onnan a Kossuth térre, aztán a Bródy Sándorba, nagyapám útján. Az megemlékezés. Voltak még kiállítások, vetítések, előadások is biztos. Az meg nem, hogy "taszítsuk le a viktort!". Attól meg elég hitelesen hangzik, akit az utódpárt tett meg miniszterelnöknek. Hehe.

Nekem meg a ballibtől, a narancsnyájtól, meg az elbutított társadalomtól (és szövődményeitől) lesz hányingerem.

öööö nem nagyon értem amit a túlvilágról írtál, pedig arra még kíváncsi is lennék. Nekem új, hogy valaki elfogadja Istent+Jézust, de nem hisz az örök életben. Fordítva már sok hasonlót hallottam, de így... Tényleg érdekelne. De nem kell persze. Hát igen, aki ilyesmikben nem hisz (persze megalapozottan, számomra se szimpatikusak a magalapozatlan, babonás hitben élők), annak a halál még megrázóbb, mint egy "ilyesmi" fazonnak mint én. Tényleg durva volt az eset. Most olvastam, ma is megkéseltek egy nőt a XX. kerben. Dúl a rend.

Az én álláspontom az, hogy nem svédasztalon vannak a vallások, Biblia stb., hogy azt választja ki, ami neki jólesik, amivel tud azonosulni, ami meg ezzel együtt jár, az nem köll. Arra ott vannak az eszmék. Nekem ez túl kényelmes. Nyilván ez sok mindennel együtt jár: mert szinte mindenkiben van rá fogékonyság, viszont hogy mibe születünk bele, hogyan szocializálódunk, milyen hatások érnek életünk folyamán is sokat számít. És ugye itthon e jelenség erősen megcsappant, hála az elmúlt évtizedeknek, nyugaton az anyagiasságnak, északon a protestantizmusnak.

pinky, the brain 2012.11.12. 11:54:04

igen te tahó, muszáj ez ... nagyon...

pinky, the brain 2012.11.12. 11:56:45

@Madaras: ha annyira szíveden viseled az atrocitásokat... a palesztin gyerekekért miért nem emeled hangod?

Balt 2012.11.12. 16:09:59

Egy mai cikk, talán némileg kapcsolódik...:

index.hu/kulfold/2012/11/12/fico_es_orban_ideges_volt_de_ez_mar_a_multe

"Szüksége van egymásra Szlovákiának és Magyarországnak, Pozsony és a Budapest pedig nem engedheti meg magának, hogy feszültségek terheljék a kormányközi kapcsolatokat - fejtette ki a szlovák miniszterelnök a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív lapban hétfőn megjelent interjúban."

Balt 2012.11.12. 16:13:43

@Chiro71: Azt írja: megjelenés éve: 1996

Akkor azért már nem volt ez olyan "forradalmi" szöveg...

Chiro71 2012.11.12. 20:53:38

És ha '88-ban jelent volna meg? Akkor erre kezdj kiötleni valamit. Javaslom a "zsidóknak szabadott"-ot.

segabor 2012.11.13. 09:54:01

További forrás sértődésre: www.idokep.hu/hirek/uj-radarunk-pozsony-felett
Pozsony? Felvidék? Fujj ...

Balt 2012.11.13. 15:02:28

@Gandhi szellemében: Örvendetes, hogy újabban ilyen jók a kapcsolataink a szerbekkel is. (Nincs szmájli, mert komoly):

index.hu/belfold/2012/11/13/szerbia_szembenez_a_titoi_megtorlasokkal

Szerbia szembenéz a titói megtorlásokkal

A magyar és a szerb köztársasági elnök abban állapodott meg, hogy közösen fog fejet hajtani jövőre az 1944-45-ös titói megtorlások vajdasági áldozatai előtt. Áder János felajánlotta Tomislav Nikolićnak keddi budapesti megbeszélésük során, hogy ezt követően egy másik helyszínen ugyancsak közösen emlékezzenek meg az 1942-es újvidéki hideg napok áldozatairól is.

Áder János történelminek nevezte a megállapodást, tekintettel arra, hogy a két ország történelmében ez egy nyitott kérdés, amit le kell zárni. Úgy vélte: ha a két eseményre sor kerül, azzal régi vágya teljesül a Szerbiában élő szerbeknek és magyaroknak, lezárható lesz a történelemnek ez a fejezete, és a történészekre maradna annak a tisztázása, hogy mi történt azokban az időkben.

A megbeszélésen Áder János közölte, hogy Magyarország eddig is támogatta és ezentúl is támogatni fogja Szerbia csatlakozását az Európai Unióhoz, és kész megosztani integrációs tapasztalatát.

gigacherry 2012.11.16. 21:45:32

@rkrm:
Most jutottam oda, hogy válaszoljak neked.
Esténként a fiammal voltam hogy ne csak napi hét percet beszéljek vele, nappal pedig rengeteg munkám volt: Kissé terebélyesre sikerült az a magyar ügy, amin dolgoztam, mondhatjuk úgy is, megtudtam, hol lakik a magyarok Istene: Hétszer annyi munka volt vele, mint egy átlagos üggyel, és még mindig nincs kész, a megrendelő pedig türelmetlen...

"hónapokig, és nem évekig, és mint írtad, nem zsákmányolt ki. Tehát ez rossz példa. Nem ismerem a hátterét (nem is akarok vájkálni:)), de jó, nem húzott ki a pénzedből. Mint ahogy... nem... sajna nem igazán jut eszembe olyan külföldi "vendég" aki idejött, jót tett a magyarokkal, aztán elment."

Nálunk nyáron volt egy kedves barátunk Belgiumból, semmi baj nem volt vele. Ha úgy érted, hogy az országnak nem tesznek jót a külföldi megszállók, azzal egyetértek. Szerinted most bárki is megszáll bennünket?

"Csak jönnek, de nem mennek el, miközben kihasználnak."

A munkahelyemen több külföldivel is dolgozom együtt. Van közöttük ilyen is, olyan is. Ugyanúgy, ahogy a magyarok között. Van, aki szerényen dolgozik és mindenben segít, van, akinek nagy a pofája, stb. Értékes, kedves emberek is vannak köztük. Színesebb a világ tőlük. Engem még nem használt ki egyikük sem. A munkaadóm is külföldi. Ha hagynám magam, akár ki is használhatna, de nem hagyom. :-)

A multinál, ahol dolgozom egyébként van sokféle ember. Van olyan, aki minden nap dühöng és csapkod "mi a francnak ülök én itt, mikor utálom az egészet, legszívesebben a Balatonon szörföznék". Na az ilyennek nem való ez a munka. Szerintem kb. olyan a viselkedése, mint Orbánéknak Brüsszelben: A fizetés kell, csak dolgozni ne kéne :-)

Vannak, akik többet teljesítenek, mint az átlag. Van köztük olyan, aki karrierista. Az ilyenekből lesznek a menedzserek. Vannak a jó bolondok: Sokat dolgoznak akár mások helyett is, nem kapnak és nem is várnak érte semmit, ki lehet őket használni (és ha nem figyelsz oda, könnyen hozzászoktatod az ügyfeleidet, hogy még este 8-kor is ott ülsz, magánéleted pedig nulla).

Aztán vannak olyanok, mint a barátnőim és én: Szeretünk ott lenni, de nem ezt tartjuk a világ közepének. Szeretjük jól elvégezni a munkánkat, de cserébe nem előmenetelt akarunk, hanem nagyobb szabadságot. Én most már ott tartok, hogy heti két napot otthonról dolgozhatok, a kisfiam óvodájától öt percnyi távolságra. A túlóráimat mind kifizetik, vagy szabadságra válthatom őket. Soha nem volt még olyan jó dolgom, mint itt.

Nekem anyukám annak idején azt mondta, hogy előbb tegyek le valamit az asztalra, utána legyenek elvárásaim. Én igyekszem így élni. Azt is mondta, hogy mindenkitől lehet valamit tanulni. Teljesen igaza van. Itt vannak például a kínaiak. Tőlük pont nem a demokráciához és az emberi jogokhoz való hozzáállásukat kellene megtanulni, hanem azt, ahogy a pénzzel bánnak, ahogy beruháznak. Ők nem mondták, hogy nem lesznek gyarmat, ők elvégezték a kulimunkát is másoknak, csakhogy a pénzzel, amit így kerestek nem a szomszéd előtt akartak villogni a hatodik autóval, hanem félretettek, befektettek, beruháztak. El fogunk jutni oda, hogy a kínai munkaerő már túl drága lesz a nyugati országok számára, de addigra ők már jól megszedték magukat és végül gyarmatból gyarmatosítók lesznek. Kicsiben is utánuk lehet csinálni (mármint nem a gyarmatosítást) - kezdetnek a takarékoskodás nem rossz (lehetőleg nem forintban)

" Nekem ne mondja senki, hogy 40-50 rongy/fő havonta nem elég. Bár az igaz, hitelünk nincs."

Nekünk viszont van. Húsz évesen nekem is elég volt annyi, sőt még talán kevesebb is. Az én anyukám is tanár volt, és én még gyerekkoromban eldöntöttem, hogy nem leszek az (nem csak anyagi okokból). Tudod, a kajára, kozmetikumokra, ruhára elég is lenne az a havi 40-50 (a gyerekeknek még kevesebb is), de vannak egyéb kiadások is. Csak a rezsink havi nyolcvanezer, van hitelünk, életbiztosításunk, minden hónapban valakinek a születésnapja, egyéb ünnepek, programok. Az arcbőröm minden krémre allergiás, csak Clinique-re nem, ezen kívül fodrász, kozmetikus és még sorolhatnám, ez mind-mind viszi a pénzt. Nem élünk fényűző életet, panelban lakunk, nincs autónk, a fiam legtöbb ruháját (és a sajátjaim egy részét is) pedig használtan veszem, mert így nagyon szép darabokat tudok venni az eredeti ár töredékéért.

"Hülyék mindig lesznek, hiába, én mégsem tőlük félek. Tegnap is a buszon kis retkes, tán 4 éves cigó (talán jogosan "fröcsögök" a gyűlölettől): és miért nem üvölthetek amikor én azt akarok?? A szülei meg röhögtek."

Mit csinált a gyerek? Egyszerűen retkes volt? Akkor nagyon sajnálom szegényt. Gondolkodtam a roma-kérdésen egyébként és arra jutottam, hogy szerintem művelt, okos romákat kellene elvinni a legsötétebb helyekre, hogy előadásokat tartsanak a többi romának. Talán az használna.

"Az Újszövetség égetésekről is tudsz a Lauderben a elfogadó, szerető, megértő barátainktól? Pászka ünnepi nagy berúgásokról a Körúttól befelé?"

Nem, arról nem hallottam. (Egyébként hiszem, hogy a Bibliában Jézus a legjobb dolog, és ahol szembemegy az ószövetségi tanításokkal - pl. hogy az Úr napján is meggyógyítja a beteget - abban abszolút vele értek egyet.) A Pászkaünnepi berúgásokkal szemben megértőbb vagyok, keresztény diákoknak is vannak hasonló kilengéseik.

"Baromira nem a szkinhedeket védem, nagyjából nem érdekelnek, csak lásd a másik oldalt is. El is tudom fogadni amit róluk írtál. Az én tapasztalatom róluk kb annyi, hogy olyanok mint a prolik, csak kopaszok, és az alkoholtól zsidóznak, nem pedig más szavakat üvöltöznek. Egykutya."

Ebben egyetértünk.

"Te milyen békés buzi felvonulásról beszélsz? Seggük teletűzdelve mindennel, kereszténység (reverendában!), Magyarország gyalázásával?"

Bántottak ők valakit tettleg? Nem? Akkor egy fokkal már jobbak azoknál, akik meg akarták őket támadni. Hogy gyalázták meg Magyarországot? Én ilyet nem láttam.

"A Világörökségnek nyilvánított gyönyörű Andrássy utunkon, ahol mutogatták magukat, provokáltak, kisgyerekek lelki fejlődésében tettek kárt? Ez jó mi? Szóval ezek nem betegek, nem deviánsok. Nyilván a fartúrás jobban használ a nemzet fejlődésének."

Nézd, az Andrássy út az övék is. Nem értek egyet azzal, hogy mutogassák magukat, és ahogy tudom, ilyesmi nagyon ritkán és csak régebben fordult elő. Én nem tőlük féltem a gyerekemet például. Tudod, nekem egy szőke hajú, kék szemű, angyalka kinézetű kisfiam van, és én is aggódom néha, hogy nem lesz-e meleg. Aggódom, mert szeretnék unokákat, és mert nem szeretném, hogy mások gúnyolódásainak, bántásainak legyen kitéve. Ha mégis a férfiakhoz vonzódna, az nem a felvonulások miatt lenne. Tudok egy édesanyáról, aki meleg-jogi aktivista lett, miután a 18 éves fia öngyilkosságot követett el, mert nem merte elmondani a szüleinek, hogy meleg. Nálam ilyen nem lesz. Inkább legyen meleg a fiam, mint halott, vagy egy életre boldogtalan. Lehet, hogy ez nem tesz jót a szaporulatnak, de a szaporodásért emberek boldogságát, egész életét beáldozni szerintem nem jó dolog. Azért szaporodjanak, hogy aztán a következő generáció is csak félig jó, félig boldog életet élhessen, meg az utána következő is? Ennyi lenne az élet értelme tényleg?

Ha valaki nagyon akar gyereket a melegek/leszbikusok közül, annak lesz is. Én ismerek olyanokat, akiket leszbikusok neveltek fel. Heteroszexuálisak lettek, mert az ellenkező nemhez vonzódnak. Én például nem undorodom a leszbikus szextől és simán végig tudom nézni a tévében. Felmerült bennem a kérdés, hogy megvan-e bennem a hajlam erre és valószínűleg igen, de szerelmes mindig csak férfiakba voltam, nőkbe soha. Aki igazán a saját neméhez vonzódik, az a szerelmeit is a saját neméből választja és ha ő egy ellenkező neműnek vallana szerelmet, az hazugság lenne, a kapcsolata hazugságon alapulna.

"Abszolút félreértettél!! Egyáltalán nem azt mondtam, hogy meg kell mondani! Távol álljon tőlem!"

Ennek örülök. Mármint hogy nem akartad megmondani.

"Francnak kell aktuálpolitizálni (ilyenkor)! Pontosan tudom, a Milla ezt nyomta viszont. Meg a többiek is. Ez nem megemlékezés. ...Voltak még kiállítások, vetítések, előadások is biztos. Az meg nem, hogy "taszítsuk le a viktort!". Attól meg elég hitelesen hangzik, akit az utódpárt tett meg miniszterelnöknek. Hehe."

Lehet, hogy az utódpárt tette meg, de én nem ezt nézem, hanem őt, mint embert és számomra hiteles. Végighallgattam az egész beszédét és pont arról szólt, hogy nem elég az "Orbán takarodj". Reményt adott nagyon sok embernek, az összetartozás érzését. Számomra igazi ünnep volt.

"Nekem meg a ballibtől, a narancsnyájtól, meg az elbutított társadalomtól (és szövődményeitől) lesz hányingerem."

Hát akkor tőlem is az lehet :-) (Mielőtt megkérdeznéd: Inkább vagyok ballib, mint narancsbirka).

"Az én álláspontom az, hogy nem svédasztalon vannak a vallások, Biblia stb., hogy azt választja ki, ami neki jólesik, amivel tud azonosulni, ami meg ezzel együtt jár, az nem köll."

Én harminc évesen keresztelkedtem meg saját elhatározásból reformátusnak. Hiszek Istenben, a túlvilágban hinnem viszont nehéz, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem. Ha pedig a hittel kapcsolatban hazudunk, annak nem sok értelme van. Isten úgyis látja a lelkünket. Sajnos nem tudom megparancsolni magamnak, hogy higgyek mindenben. Nálam ez nem úgy megy.

Kelemen Csaba 2012.11.18. 19:44:33

Menjen Izraelbe Tibor. Ott a helye.

Frizuravarjú 2012.11.19. 00:11:23

@Kelemen Csaba: Ha itt fosik egy kis természetes ellenszenvtől, akkor ott mihez kezdene. Ott lőnek, robbantanak! Már a gondolattól is megállna a szíve szegénynek.

Juhász Gábor87 2012.12.13. 17:01:54

Én csak annyit szeretnék hozzáfuzni az egészhez .....hogy felvidéki magyar vagyok...mert nem románia teruletén élek, nem szerbiában, horvátországban, szlovéniában, ausztriában...sem ukrajnában....szlovákiai...felvidéki..magyar vagyok...Itt mifelénk dél szlovákiában a magyarságnak az egyetlen kulturális koldokzsinóra a Duna TV, M1..M2...stb. mert hát a szlovákiai TV-k nem surun foglalkoznak a helyi magyarsággal.....én pedig bátran válalom a magyarságomat....nem vagyok szélso jobboldali vagy elvakult nacionalista...mert az én családi gyokereim kozott is imitt amott felbukkan némi szlovák vér...na de hát a kárpát medence népe fantasztikusan kevert etnikum....itt nincsenek csak magyaraok és csak szlovákok....családom 300 éve egy telepulésben él....azóta egy tucatszor változott a határ....de mi mégis azok maradtunk akik kb. 300 éve voltunk...sose lettunk koponyegforgatók...sose léptunk semmilyen politikai pártba...szlovákiában elvégeztem anyanyelvemen az alapiskolát, égészségugyi szakkozépiskolámat....szlovákul tanultam a Pozsonyi egészségugyi egyetemen, jelenleg pedig egy másik szakon (torténésznek tanulok) vagyok hallgató...szlovák nyelven tanulok a Nyitrai egyetemen ... ...magyarok voltunk..vagyunk és remélhetoleg leszunk is...ez nem nacionalizmus...ez hazaszeretet....sose fogom elhagyni szulofalumat...úgy ahogy egyetlen egy osom se tette ezt......az idojárás jelentéshez meg annyit hogy az OMSZ sokkal pontosabban jelez elore mint a szlovák SHMU..szóval inkább a magyar TV csatornák jelentését figyelem nap mint nap ;-)

toth zsuzsi 2012.12.26. 14:13:25

Pozsony és Bécs között élek jelenleg ingázva, több nyelven beszélek nagyon jó szinten, több országban otthon érzem magam. Szeretek magamnak azzal hízelegni, hogy europai vagyok. Ennek ellenére nem bánt, ha valaki szlováknak, magyarnak, cigánynak vagy bantunégernek kategorizál. De kicsit zavar, ha valaki a kategorizálás rabja. Ha egyszer Eu van, ugyan miért ne mondhatná be a magyar TV, hogy milyen más országokban az időjárás? Ez nekem rejtély.

Billy01 2013.04.12. 14:53:17

Hoppá!
Látom ide gyakrabban kell benéznem, mert úgy nézem itt összegyűlik a nagy ősmagyar szemét. Pfú ennyi mélymagyar patkányt rég olvastam, már megérte felkelni.
Egyébként nekem is feltűnt a dolog és az m1 -en is megy a ma reggel ben, persze az a dunán is megy, amióta az orbán diktatúra van.

Billy01 2013.04.12. 14:59:09

Jó, hogy épen délelőtt hallgattam a köcsög Bolgár-Arató klubrádiót, úgy találtam ide.
Amúgy Tibi jó lenne ha többet írnál az az érzésem.

Szóval. Ezek a fasiszta patkányok, amióta megszűnt a Népköztársaság útja 60 retten töen okosak és bátrak lettek. Kinyílt a pofájuk, amit Kádár És Rákosi (éljen) alatt szorosan össze volt zárva, szorosabban , mint a zipzár. Még otthon is kussban voltak. Szóval ezek addig pofáznak és addig élnek meg abból, hogy ők magyarok ameddig van mit enniük. Amikor kajára sem volt pénzük kussoltak.
És ameddig nem érti meg a sok megélhetési demokrata gyökér, hogy ezeket választáson nem lehet legyőzni és sokkal erősebb rendőrség nélkül nem tudnak kormányozni sem, addig sajnos ez lesz.
Amíg nem jön egy újabb Kádár vagy Rákosi.

Billy01 2013.04.12. 15:14:10

Mivel ezeknek a vegetáló organizmusoknak te is csak egy kiirtandó kommunista zsidó vagy, mint én.

De jó lett volna, hogy ha azt is leírtad volna, hogy a trianoni döntés nagyon helyes volt. Szét kellett szaggatni azt a fasiszta népet szanaszét, hogy európában nyugalom legyen és béke. Különben ezek az egész világnak hadat üzennek, persze csak addig amíg nem nekik kell meghalni. Mert ezek a csatatérről haza szaladnak azonnal.
Ezek csak a pofájukkal tudnak harcolni.

És az sokkal jobb lett volna , hogy ha ezt a 93 ezer nkilómétert is a környező országokhoz csatolták volna, mert akkor ma sokkal jobban élnénk!
De mind1 remélem egyszer Izrael véglegesen megveszi ezt az országot és akkor a magyarokat gettóba lehetne zárni.
:)
Te és én is hiába is erőlködnél, hogy te is magyar vagy, felesleges, jobb nem tartozunk ehhez patkány fajhoz, amit úgy hívnak, hogy éhes.

Azúrkék égbolt (törölt) 2013.04.19. 11:04:42

@Billy01: Hehe, micsoda mélyzsidó eszmefuttatás.
Szar hazátlan frusztrált gyökérnek lenni, cérnametélt?
:)

Ellensúly 2013.11.29. 14:14:08

Bornai Tibor a Slota- és Funar-féle magyargyűlölő nácik titkos fegyvere.

Még hogy a határon túli magyar anyanyelvén merészelje nézni az időjárás-jelentést?! Még mit nem?! Örüljön, hogy csak kulturális, és nem fizikai népirtásban van része! Ne ugráljon, és inkább a családjával is beszéljen románul/szlovákul/szerbül/ukránul!
süti beállítások módosítása