Ha a Magyar Televízió első csatornája komoly nézettségre törekedne, és emiatt felhívna engem telefonon, hogy van-e valami ötletem, azt felelném, hogy igen, van.
Legyen minden hónap (vagy hét?) egyik napján egy élő adás a stúdióból. Oda kellene hívni az összes komolyan vehető párt valamelyik vezető személyiségét. A feladatuk egészen egyszerű lenne. Mindegyiknek kellene mondania három kritikai megjegyzést a saját pártja elmúlt egy hónapjáról (hetéről), és három dicsérőt más pártok ez idő alatt kifejtett tevékenységéről, találóan megfogalmazott gondolatáról.
Olyan unalmas már, hogy mindenki önmagát dicséri, és a másikat pedig szapulja. Mennyi érdekesség kerülhetne így felszínre! És az általános közhangulat feszültsége is veszítene tán ebből a mindent megkeserítő erejéből.
Ja, és kéne egy határozott, erős kezű műsorvezető, aki nem hagyná, hogy a szereplők ügyes trükkökkel, fondorlatokkal megkerüljék a feladatot, és kifordítsák eredeti értelméből. Szép, érdekes műsor lenne.

De nem lesz.



 

Szerző: Bornai Tibor  2012.05.10. 10:21 6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr64499867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kulup 2012.05.12. 10:16:21

Szeretnék venni egy Tesztoszteron CD-t és egy KFT könyvet is. Hová menjek értük ?

kulup 2012.05.12. 15:14:22

Küldtem üzenetet.

tyto 2012.05.14. 10:18:45

részemről, bár tagadhatatlanul tetszik az ötleted, mégis inkább olyan műsort csinálnék, ami a politikát a helyére tenné az emberek fejében. azaz megtanítaná, hogy a politika az nem hit, a politikus az nem ikon, a politikus a mi "szolgánk" ha jól teszi a dolgát maradhat, ha nem, mennie kell. foglalkozni velük pedig csak annyit, amennyi a szigorú ellenőrzésükre kell. mert foglalkozni kultúrával, tudománnyal, művészettel, családtagokkal és barátokkal kell. meg hogy mi végre is vagyunk a világon. na meg persze world peace.

Kozi73 2012.05.14. 10:59:54

"Oda kellene hívni az összes komolyan vehető párt valamelyik vezető személyiségét."

Komolyan vehető párt?
Ráadásul összes?

Nem tudom mekkora ott a legkisebb stúdió, de az is egy hétig visszhangozna, olyan üres lenne.

a_tom 2012.06.16. 20:38:53

Nem rossz ötlet, de hibás alapokról indul ki.
A média nem független és nem a hatalom ellenőrzése a célja manapság, hanem a politikusok és mögöttük álló cégek, vállakozók és egyéb maffia tulajdona. Tehát nem a média kéreti be a "közszolgát" hogy számonkérje, hanem a politikus bemegy ha reklámozni akarja magát.
süti beállítások módosítása