Nagy szerencse, hogy engem senki nem kér fel miniszterelnöki tanácsadónak. Folyton rossz tanácsokat adnék. Például itt, legutóbb azt javasoltam volna, a beszédben inkább szerepeljen a "fél-európai származék". Nagyjából ugyanazt jelenti, de kevésbé sértő, nem annyira goromba, mint a fél-ázsiai.
A valóság viszont milyen képet mutat? A "fél-ázsiai"-zástól azok, akik eddig sem szerették a miniszterelnököt, hát most sem szerették meg (na, bumm), akik pedig szerették, azok még mindig szeretik. Sőt, úgy érzik, végre megfogalmazta helyettük, ami már nekik is éppen a nyelvük hegyén volt, csak nem tudták ilyen frappánsan kimondani. A legközelebbi menet már ilyen táblákat fog vinni: Fél-ázsiaiak vagyunk, és szeretünk azok lenni! Az egész politikai kommunikáció úgyis arról szól, hogy nekünk ne kelljen gondolkodni, szánkba adják az előre gyártott mondatokat. Kényelmesebb, mint a mindent jobban tudás.
Szóval fél-ázsiaiak volnánk. Eszembe jut még, hogy félfasiszta, félkatonai diktatúra, félnóta. Én elmentem a vásárba félpénzzel.
Ajánlott irodalom: A kiskakas félkrajcárja.

Szerző: Bornai Tibor  2012.07.28. 10:26 7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr24683189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a_tom 2012.07.28. 22:10:46

Először is az ázsiai önmagában még nem lenne sértés. Sok területen tanulhatnánk tőlük.
Viszont le kéne szokni arról hogy automatikusan rossznak, alacsonyabbrendűnek, ellenségnek gondoljuk azt ami más mint mi. Mert ezzel nemcsak a "fél-ázsiaiakat", hanem az "egész-ázsiaikat" is megsértük. Nem elég hogy a szomszédaink utálnak minket, feltétlenül fokozni kell ezt? Ez valami új, unorthodox külpolitikai világsiker?

Másodszor viszont Orcsány nyilván nem a magyarságra értette a fél-ázsiait, hanem csak azokra akik nem rá szavaznak. A célközönsége még hisz a jóban, magától együttműködik. De egyébként is be van már idomítva, automatikusan tudja hogy a sértések mindíg a másikoknak szólnak.

Harmadszor pedig könnyű kitalálni pontosan ki a fél-ázsiai, aki nem akar együttműködni, csak az erőből ért. Segítek, indiából származnak, barna a bőrük, eléggé szegények, többnyire munkanélküliek és az istennek se "akarnak" maguktól felsőosztálybeli, közbeszerzési pályázatokon nyertes "tisztességes vállalkozóvá" válni. Talán még ide sorolhatjuk a fehérebb szegényeket, vidékieket is, nekink sincs piacképes képzettségük, munkájuk, és szintén csak a baj van velük, mindíg útban vannak. Ott vannak még a hajléktalanok, akiknek hiába mondják hogy nem lehetnek a közterületeken és inkább menjenek haza, azok is szarnak a NER-re, rendkívűl makacs népség.

A szakmai-gazdasági-szociális megoldás helyett pedig lesz ERŐ, politikai-rendészeti megoldás, büntetés, készermunka, éhbér, függőségben tartás, választás korlátozása.

A nagyvállalkozói rétegnek olcsó és engedelmes emberi erőforrás kell.
Kultúra nem kell, egészség, sport nem kell, oktatás nem kell, kiszámíthatóság, átláthatóság, tiszta közélet nem kell, ezek csökkentenék a függőséget és fel tudná emelni a hangját/öklét akinek nem tetszik, végső esetben legalább el tudna menekülni.

Ez a jövőnk úgy tűnik.
Akinek esetleg ez tetszik annak felhívom a figyelmét arra hogy nem biztos hogy mindíg megmarad európainak. Hanyatlik a gazdaság, nő a munkanélküliség, nőnek az adók, csökken a vásárlóerő, könnyen lehet egy piacképes szakmából büfé szak, egy fiatal munkaerőből túlkoros, beteg, pályázatok nyerteséből kigolyózott, jólmenő vállalkozásból csőd. És amikor elkezd fél-ázsiaivá válni, akkor lesz szép az együttműködés keretében visszaeurópaiasodni a büntetések "áldásos hatására"...

Zolee57 (törölt) 2012.07.29. 10:48:31

Sőt,viki már mindenkinek osztja az agyat!A székelyeknek és minden Magyar nemzetiségű embernek meg(akarja) mond(ja)ani,mit tegyen ott ahol él!Hiszen Magyar.

fidesz = házmesterek pártja 2012.07.31. 18:55:19

Kinek mi a sértő... Számomra lassan az lesz sértés, ha "lemagyaroznak". Köszönhetően a jobbikos söpredéknek.

Kozi73 2012.08.01. 11:34:08

Fél-ázsiai származék - mondta a (fél)cigány.

Vakmacska 2012.08.05. 19:46:59

Ovi sztem annyit tud az ázsiaiakról, mint szinte bármi másról - még a "féltudás" szót sem merem ezzel kapcsolatban leírni, nyilván ezt (is) lusta volt közelebbről tanulmányozni. Azt viszont üzenném a most regnáló nagyokosoknak, hogy már rég megírták, hogy a félsiker egyenlő az egész felsüléssel.
süti beállítások módosítása