Gyerekek! Szép, magyar honfitársaim!Szúrjunk ki a Híradóval!
A tévében Híradó címmel csupa balesetet, gyilkosságot és egyéb szörnyűséget látunk, nap mint nap. Ez nem azért van, mert nincsenek valódi hírek, hanem azért, mert azok, akik a Híradót készítik, a szakmájuk becsületébe gázolva tojnak minden alapelvre. Nyilván parancsba kapták, hogy el kell titkolni, mi történik az országban, mert a végén még komolyan veszi valaki, és elgondolkodik.
Az ötletem egyszerű: ne szolgáltassunk olyan eseményt, amit a valódi hírek helyett mutogathatnak. Jó, tudom, ez nehéz, talán lehetetlen, de mégis, egyetlen napra, egy rövid időre vigyázhatnánk magunkra. Milyen szép lenne, ha összebeszélnénk, és azon a napon senki nem hajtana az árokba, nem mészárolná le a családját láncfűrésszel, nem esne le a tetőről munkavégzés közben, nem ütné el a babakocsit toló anyát, nem verekedne a diszkó előtt, nem fulladna a Tiszába, nem húzna álarcot, hogy kifossza a bankfiókot, szóval csak egy kis odafigyeléssel mindenki kihagyná azt a napot a rosszalkodásból. Hm? Még csak azt se várom el, hogy végleg megjavuljunk. Csupán egyetlen napra szüneteltetnénk a horrort.
És azon a napon, este kárörvendő mosollyal ülnénk le a tévé elé. Nem lennének álhírek, valódi problémákkal kellene foglalkozniuk. Mekkora buli lenne! És legalább olyan horrorisztikus, mint a sok baleset.
Ha pedig ez így összejönne, egyszer, valamikor akár meg is ismételhetnénk.

De nem jönne.

Szerző: Bornai Tibor  2012.08.23. 08:57 16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr724727220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babel 2012.08.23. 09:40:16

Kedves Tibor!

"...azok, akik a Híradót készítik, a szakmájuk becsületébe gázolva tojnak minden alapelvre." - ezért simán eladják a korábbi híreket mainak, mint most is. Így az ötleted jó, de szvsz minimum egy hét szünetre lenne szükség. Az már elég feltűnő. ;)

a_tom 2012.08.23. 16:12:27

Sajnos sokan vannak akik propagandacélokra használják a médiát, abból élnek hogy jelen vannak a hírekben; politikusok, politológusok, celebek, stb.. Ha az alapján ítélnénk meg őket amennyi hasznot hajtanak, ahelyett amit hazudnak, sehol se lennének. Ők nem fogják vissza magukat önként, ebben biztos lehetsz.

Valamint ha valaki "híreket" akar gyártani akkor bármiből tud. Biztos születik valahol egy kétfejű kecske, vagy kigyullad valami metró menetrendszerűen, akkor is ha nem roszalkodunk. Vagy mondjuk nyáron meleg van, télen hideg, éjjel meg napfogyatkozás(csak itt, csak most, csak neked)...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2012.08.23. 18:40:45

szerintem sem jönne. sőt, kifejezetten alakulna egy csoport, amelyik direkt baleseteket és katasztrófákat okozna, mert nehogy már ne történjen itt semmi...

pacsni · http://megminden.lapunk.hu/tarhely/megminden/kepek/pacsni.jpg 2012.08.23. 23:13:09

Tibor, miért nem tegnap szóltál? Akkor ma nem karambolozok egy másik bringással? Csak úgy gurult a görögdinnyéje, de nem tört szét, és én is a szemüvegemet magasba tartva feküdtem a járdán. Biztos benne voltunk a híradókban, de sajnos nincs tévém, így lemaradtam róla. Még szerencse, hogy élőben megvolt. (sulyom)

Kozi73 2012.08.24. 11:42:15

Bemutatnák helyette, hogy kik kaptak kitüntetéseket, Matolcsy hogyan állított meg ráolvasással egy elszabadult tehervonatot, és esetleg Orbán Viktor egy napjába is bepillantást nyerhetnénk (a megszokott tenyérbemászó mosolyával).
Akkor viszont inkább nézek gyilkosságokat, baleseteket, "vizezett sörtől hányó részeg emberek"-et.

GreekMan 2012.08.24. 23:22:03

Aki ma ellopta a bringámat, sajnos ezt nem olvasta..

gonoszboszi 2012.08.25. 11:18:35

Ugyan! Legfeljebb gyilkosság helyett azon borzongana a tátott szájú nép, hogyan apasztja a nemzetközi összeesküvés a Balatont...

kazsuka2 2012.08.26. 20:01:00

Kedves Tibor! Mélységesen egyetértek veled, de szerintem ennek tudatos népbutítási okai vannak. Senki ne érezze magát biztonságban, szorongjon a jövőtől, és lássa, hogy milyen remekül működik a magyar erőszakszervezetek (katasztrófavédelem, rendőrség, TEK, stb. Ha valami esetleg eszébe jutna... Szóval ez népbutítás és tudatos médiapolitika. Na ezért hoztuk mi létre a JÓHír-adót, azaz a www.johirado.hu oldalt. Szeretnénk, hogy a mentálhigiéniánkat ne hagynánk tönkretenni. Fogom hívni egy interjúra, ahogy jgértem, csak közben szabadságok meg betegségek voltak. Szeretettel üdvözlöm!

Alfred Hitchcock 2012.08.28. 08:03:42

Miért válogatják a híreket? Legyen benne minden, és majd kikeresem ami engem érdekel. Azonban rengeteg hatalmas mérhetetlen mennyiség a minden, vajon hogy válogatnék? pl. megszületek, és onnantól ami bejön a fülemen a szememen az orromon meg az eszemen és a számon, az a hír eléggé kell hogy érdekeljen.
Ha mindez még kevés, akkor még veszek egy tv-készüléket és még válogatnak nekem híreket innen-onnan.
Ha mindez kevés és még mindig nem elég, szeretném ha nem csak én látnám azt amit csak akarok meg még egy kicsit, hanem vágynám hogy más is lássa amit akarok meg amit akar egy kicsit, akkor veszek egy tv-t és adok mindenkinek egy kicsit abból amit akarok, mert én mindenkinek csak adok.

ISándor · http://szolonaplo.blog.hu/ 2012.09.25. 11:57:15

@Kozi73:
Gratulálok látom "lejött a lényeg" !!!

Indulhatnál a "Bármilyen témáról ki tud kevesebb lépésből eljutni Orbán Viktor anyjáig" versenyen. Esélyes lennél az aranyéremre.

Bornai Tibor 2012.09.27. 21:41:34

@ISándor: Újra olvastam a szövegemet. Jól emlékeztem: az említett név nem szerepel benne.

ISándor · http://szolonaplo.blog.hu/ 2012.09.28. 09:00:55

@Bornai Tibor:
Kedves Tibor!
A hozzászólásom Kozi73 felhasználó véleményére adott válasz volt, ezt ha jól látom akkor jeleztem is.

Azt szerettem volna Kozi73-nak kifejteni, hogy a cikked nem a politikáról szólt és ezért ne keverje bele.

Elnézést kérek ha félreérthető voltam, a cikkeddel pedig maximálisan egyetértek.

üdv
Sándor

Bornai Tibor 2012.09.28. 19:06:57

@ISándor: Bocsánat. Nem vagyok valami profi net-használó. Már látom, hogy a hozzászólásod meg volt címezve. Köszönet a figyelmeztetésért.

Kozi73 2012.10.01. 10:28:56

@ISándor:
Figyelj picit, idézek a posztból:
"És azon a napon, este kárörvendő mosollyal ülnénk le a tévé elé. Nem lennének álhírek, valódi problémákkal kellene foglalkozniuk."
Erre írtam, amit írtam, nevezetesen, hogy akkor SEM a valós problémákkal foglalkoznának, hanem menne helyette a propaganda. (Ahogy most is ez történik, ha kapnak valami kellemetlen kérdést.)
Az, hogy a kommentembe belekeveredett a szívszerelmed is, nem enged következtetni az én értelmi képességeimre, de reakciódból viszont mindenkinek lejön a te gusztusod.
Ostoba kis Fidesz-bérenc vagy.

V.H. 2012.10.22. 22:51:21

Én megkezdem az akcióhoz csatlakozást. Holnap nem lopom el Greek Man biciklijét és nem megyek neki ígérem Pacsninak sem.
Itthon maradok és a gyereket sem verem. Még a végén hír lenne belőle.
süti beállítások módosítása