Váljunk el. Amikor az együttélés annyira megromlik, hogy a felek egymásnak már egyetlen szavát sem hiszik, nem is kíváncsiak egymásra, sőt, ha csak nyikkan a másik, máris kitör az átkozódásos vihar, el kell válni.
Sokan azt javasolják, legyen egy Nyugat- és egy Kelet-Magyarország, mások Észak- és Dél-Magyarországot látnának szívesen, valahol Kecskemétnél vágva el a térképet. Szerintem van jobb ötlet.
Pusztán adminisztrációs többletmunkát jelentene külön-külön számon tartani azokat, akiknek tetszik a mostani kormány, és azokat, akiknek nem. Akiknek tetszik, azok élhetnének továbbra is úgy, ahogy most élnek. Akiknek más kell, alakítanának maguknak egy másik kormányt, és annak költségvetése vonatkozna rájuk. Annak adó-rendelkezéseit nyögnék, annak örömeivel örülnének, és bánataival bánkódnának. Egyik nap az egyik kormány ülésezne a Parlamentben, másik nap a másik.
Annyira elvadultak a dolgok minálunk, hogy már csak rosszul lehet dönteni. A múltkor oly mértékben elege volt mindenkinek, hogy csak azért is a másik oldalra szavazott. Félő, legközelebb is így lesz, és az inga mindig a szélső helyzetéig leng ki. Nem jó. Inkább kísérletezzünk. Csak pár évig tartana, de megérné. Ketté válnánk, és két év múlva megnéznénk, ki hová jutott a maga esze szerint. Aztán el lehetne dönteni, mi legyen.
Kár, hogy nem így lesz.

Szerző: Bornai Tibor  2012.09.22. 16:53 5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr224796119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a_tom 2012.09.24. 08:49:29

Ennyi erővel 10millió felé is válhatnánk, mindenki törődik saját magával és kész. Ha mindenkire a saját költségvetése és saját törvényei vonatkoznának, gyorsan belátnánk hogy mire jó a társadalom.

Bornai Tibor 2012.09.24. 09:40:51

@a_tom: Könnyedség, humorérzék, játékos kedv, fantázia. Ezek nélkül nehéz.

a_tom 2012.09.24. 10:07:09

@Bornai Tibor:
A hozzászólásomból azt olvastad ki hogy nekem ez nincs?
Most én is válaszoljak valami hasonlót neked, hogy te nyilván képtelen vagy arra hogy úgy értelmezd amit írtam, ahogy szerintem KELL? Vagy maradhatunk annyiban hogy mindenki azt olvassa ki magának amit akar?

Egyébként mi volt ez a hónap kihagyás? Remélem nincs gond.

Bornai Tibor 2012.09.24. 16:38:26

@a_tom: Nem jutott eszembe semmi.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.09.27. 21:33:31

Én csak azt szeretném, ha a józan paraszti eszüket használnák a vezetőink. Ez is ugyanolyan utópia, mint a tied. :)
süti beállítások módosítása