Ahhoz, hogy hazánkban kissé normalizálódjon a helyzet, picikét át kéne alakítani a közbeszédet. Arra gondolok, hogy a mai helyzet szerint van olyan, aki a magyar érdekeket tartja szem előtt, és van olyan, ki az idegen  érdekeket. Ezt a hamis beállítást a szélsőségesek töltötték bele a fejekbe, méghozzá szemtelen eredményességgel, és nagy sikerrel. Ha továbbra is ezen a kettéosztási logikán alapul a közgondolkodás, abból semmi jó nem lesz.
Az lenne a megváltás, ha végre elismernénk - ezt a szélsőségesektől nem várom, ők abból élnek, hogy haragot gerjesztenek - ha elismernénk, hogy minden politikai erő Magyarország felemelkedését kívánja. A megosztottság közöttük csupán ott van, hogy ki-ki másként és másként képzeli el ennek megvalósítását. Ha idáig eljutnánk, nem kéne többé gyűlölködni, hanem értelmes viták folyhatnának a követendő útról. Milyen szép lenne.
Így lesz? Segítsetek.

Szerző: Bornai Tibor  2012.09.27. 21:40 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr484807260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása