Aránylag tanulékony vagyok. Néha többször kell próbálkoznom, de aztán többnyire képes vagyok tanulni a tapasztalataimból. Egy dologban azonban mindez nem működik. Van egy helyzet, amit életemben legalább húszezerszer átéltem már, mégsem tudok belőle tapasztalatokat gyűjteni a következő alkalomra. Ez pedig nem más, mint az álom. Amikor álmodom, még mindig nem tudom, hogy ja, igen, ez csak álom, a szörny nem valódi, a félelem felesleges, életem nincs veszélyben, aki csábít, nem elérhető, a baj elmúlik, és mindjárt felébredek. Több, mint húszezerszer éltem már át, mégis úgy álmodom, hogy közben nem tudok az ébrenlétről.
És mi van, ha az élet is ilyen? Amikor ébren vagyok, még mindig nem tudom, hogy ja, igen, ez csak ébrenlét, de a szörny nem valódi, a félelem felesleges, valójában életem nincs veszélyben, aki csábít, nem elérhető, a baj elmúlik, és mindjárt felébredek. Egy tisztább látási viszonyok közötti, fényesebb valóságba. Több, mint húszezerszer tértem már vissza álmaim honából, mégis úgy járok-kelek éber valóságomban, hogy nem tudok erről a magasabb ébrenlétről.

Szerző: Bornai Tibor  2012.10.25. 13:01 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr124869445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bolygo_Hollandi 2012.10.26. 00:05:18

Javaslom olvasmánynak Balogh Béla: A végső valóság c. könyvének első felét. Az úr hídépítő mérnök, de a lét és létezés olyan mélységeit (magasságait) tárja fel, hogy én is beleszédültem.

Bornai Tibor 2012.10.31. 22:45:44

@Bolygo_Hollandi: Gondoltam, jó, majd egyszer, valamikor megkeresem Balogh Béla könyvét. Aztán még egyet lapoztam kis Mesterkurzus könyvecskémben, Dúl Antal Önismeret, emberismeret, világismeret c. írása után, és mit látok? Hát az általad említett írást. Ez ám a szinkronicitás! :-)

KT-X 2012.12.31. 00:19:30

Tibor, Csuang Ce esete a pillangóval vészesen hasonlít a tiédre.
süti beállítások módosítása