Kérem vissza a lehetőséget, hogy vallásos emberként újra tisztelhessem az egyházakat! Kérem vissza a kedvemet, hogy lendületesen kritizáljam a baloldalt – amely egyedül áll ki következetesen a fajgyűlölet ellen, de nem ezért, hanem - gyengeségeiért, szervezetlenségéért, tévedéseiért, sőt bűneiért! Vissza akarom kapni a jogom, hogy szeressem a jobboldalt minden olyan eszményért, ami a valódi jobboldal történelmileg örökölt sajátja! Kérem a tisztánlátás fényét, hogy megharagudhassak cigány vagy zsidó származású ismerőseimre, a fajgyűlölet rám vetülő árnyéka nélkül! Kérem vissza a jogot, hogy tisztelhessem, becsülhessem az ország vezetőit, hogy felnézhessek a politikusainkra! Kérem a szabadságomat, hogy azokkal szimpatizáljak, akikkel akarok! Kérem ezt a szabadságjogot mindenki számára!
Még csak kérem.

Szerző: Bornai Tibor  2012.10.31. 22:48 12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bornaitibor.blog.hu/api/trackback/id/tr694882960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azimut2 2012.11.02. 09:15:39

Ez szép, de már késő... Azt hinni hogy ezeket érdeklik a fenti gondolatok, hogy ezek értenek a szép szóból bocs, de naivitás. Rosszul írtam, nem késő, soha nem volt relevanciája...

Bornai Tibor 2012.11.02. 11:27:53

@azimut2: Értem, amit mondasz, de sajna én nem tudok élni enélkül a naivitás nélkül.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.11.07. 10:05:32

libsitz manó, "Még csak kérem" mért különben mi lesz toporzékolva fogsz fasisztázni? :D Már megszoktuk az aljas, lehúzós, libernáci fajtádtól!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.11.07. 15:56:44

"Kérem vissza a kedvemet, hogy lendületesen kritizáljam a baloldalt – amely egyedül áll ki következetesen a fajgyűlölet ellen"

Kicsit nyisd ki a szemed. Divatból.
Jobboldali!=rasszista, vagy náci.

De ebben az országban nincsenek középutak, csak végletek.

Vincenzo90 2012.11.08. 00:13:54

@Bornai Tibor: Legutóbb a parlamentben Vona Gábor állt ki a rasszizmus ellen...

mezsuka 2012.11.09. 12:35:41

Kedves Tibor! Te egy másik országot kérsz... De kitől lehet ilyet kérni?

Balt 2012.11.11. 09:41:52

@ColT: Nem tudom, mennyire lehet/kell összefüggésében kezelni ezt a posztot a következővel, de a bizonyítás (provokáció?*) valamelyest sikerült... Sajnos.

* Ez az előzmény ezt engedi vélelmezni.

gitman 2012.11.11. 23:02:02

Kedves Dráni !
Nem lehet fekete-fehér látásmóddal értelmezni a világot. Azzal egy olyan világot festesz fel magadnak, amilyen nincs.
Amiket kritizálsz, azok az emlegetett csoportot nem egységesen jellemzik, hanem bizonyos tagjait. (Arról amúgy, hogy a szocik kit cigányoztak meg zsidóztak már le, inkább ne is beszéljünk.)

Kritizálod az egyházat. Akkor kritizálod Böjte Csabát is, aki az életét tette fel arra, hogy nyomorult sorsú gyerekeknek reményt és emberi életet adjon. Pedig ő is az katolikus egyház része. Ha nem hiszed, kérdezd meg tőle. Most akkor mi van ?

Elhiszem Neked, hogy sérelmek értek bizonyos emberek részéről, vagy nem tetszik, amit csinálnak és mondanak. Tedd félre az első indulatodat, és nézd meg jobban, hogy vajon mi juttatta el az illetőt erre a gondolatra vagy tettre. Ne pártokban gondolkodj, hanem emberekben. (...már csak azért is, mert ha nem tudnád, a hatalom egy olyan mágnes, ami mindig vonzza a sötét dolgokat. Ha fordul a kocka, akkor a másik pólus, ugyanúgy, csak pepitában.)

jacobsson 2012.11.12. 12:31:33

@szájhúzó kutya:
A baj nem a más kutyájában van hanem sajnos az öneben. Nem véletlen hogy húzza szájat hiszen mérget evett, epét hány.
Aki ennyire alaptalanul gyűlölködő annak bizony nagyon rossz lehet es ez öregkorral csak romlani fog. Revideálja elvakultságát meg van gyógyulásra mód....
Üdvözlettel

jacobsson 2012.11.12. 12:38:05

@mezsuka: Nem másik országot ker hanem ennek az országnak a lakóitól a megbekelest, gyűlölködésmentességet.
Egy orszag olyan mint egy elö es valtozo szerv. Mindnyájan alkotói vagyunk akik most itt élünk. Nem elmenni kene a rosszbol hanem meggyogyitani a betegseget.

mezsuka 2012.11.12. 14:52:09

Az élő szervezet hasonlat jó, de ha ennél maradunk,hadd fűzzem tovább a gondolatsort:
Gyógyítani csak azt lehet - főleg lelki, morális kérdésekben - akinek van betegségtudata és javulni vágyik. Fizikai értelemben az alkotóelemek "jobbá tétele" - a kezelés - csak akkor működik, ha a szervezet erről tudomást vesz, elfogadja. És persze az arányokon is sok múlik. Ha a beteg rész túl nagy, már nem lehet sem kimetszeni, sem visszaszorítani a bajt. Az elhalálozott még működő szervei azonban egy másik szervezetben új életet nyerhetnek.
Mindazonáltal még nem hagytam fel a reménykedéssel és a magam részéről teszek is azért, hogy jobbá tegyük ezt az oldalára dőlt kis országot.

pocaklakó minimanó 2012.11.13. 09:17:11

"Kérem vissza a lehetőséget, hogy vallásos emberként újra tisztelhessem az egyházakat!"

Remélhetőleg ezek alatt a gondosan szelektált egyházakat kell érteni.

Csalódás lenne, ha nem. :)
süti beállítások módosítása